Ο Πέδρο Άρτσε, ο οποίος αγωνίστηκε για έξι χρόνια στη χώρα μας, μας βάζει σε ρυθμούς Μουντιάλ μίλησε για την κορυφαία ποδοσφαιρική διοργάνωση, αλλά και για τα χρόνια που πέρασε στην Ελλάδα.
Στην άλλη μεριά του Ατλαντικού, τις τελευταίες ημέρες, ο χτύπος της καρδιάς του ποδοσφαίρου δυναμώνει ολοένα και περισσότερο. Το Παγκόσμιο Κύπελλο, οσονούπω, θα αποτελέσει γεγονός. Το Μουντιάλ των ΗΠΑ, του Καναδά και του Μεξικού βρίσκεται προ των πυλών. Η αναμονή φτάνει στο τέλος της στις 11 Ιουνίου. Τότε είναι προγραμματισμένη η σέντρα της κορυφαίας ποδοσφαιρικής διοργάνωσης στο Μεξικό Σίτι, όπου οι οικοδεσπότες θα αντιμετωπίσουν τη Νότια Αφρική.
Ο Πέδρο Άρτσε, ποδοσφαιριστής με πολυετή παρουσία στα ελληνικά γήπεδα, σχολιάζει στο tanea.gr το επερχόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο, τις προσδοκίες της πατρίδας του, αλλά και τις αναμνήσεις από την καριέρα του στην Ελλάδα.
Ο Μεξικανός άσος, εκτός από τη μακρόχρονη θητεία του στη χώρα μας με τις φανέλες της Βέροιας, της Καβάλας και του Πανιωνίου, αγωνίστηκε επίσης σε συλλόγους της Ελβετίας και της Πολωνίας, ενώ φόρεσε τη φανέλα της Κλαμπ Αμέρικα, ενός εκ των μεγαλύτερων συλλόγων της πατρίδας του.
Πώς προέκυψε η Ελλάδα και, εν προκειμένω, η Βέροια ως επαγγελματική επιλογή;
«Έπαιζα στην Ισπανία, σε επίπεδο ακαδημιών, και ο ατζέντης μου κανόνισε ένα δοκιμαστικό στη Βέροια. Το δοκιμαστικό είχε διάρκεια δύο εβδομάδων, όμως ήδη μετά την πρώτη, η Βέροια αποφάσισε να μου προσφέρει το πρώτο επαγγελματικό συμβόλαιο της καριέρας μου».
Παρακολουθείς το ελληνικό ποδόσφαιρο;
«Ναι, εξακολουθώ να παρακολουθώ το ελληνικό ποδόσφαιρο. Χαίρομαι που το πρωτάθλημα είναι πλέον πιο ισορροπημένο, γιατί τα χρόνια που αγωνιζόμουν στην Ελλάδα κυριαρχούσε ο Ολυμπιακός».
Τι ήταν αυτό που σε κράτησε τόσα πολλά χρόνια στη χώρα μας;
«Σίγουρα οι άνθρωποι. Γνώρισα υπέροχους ανθρώπους στην Ελλάδα και αγάπησα τον τρόπο ζωής και το φαγητό. Η σύζυγός μου και εγώ δεθήκαμε πολύ με τη ζωή εκεί και νιώσαμε πραγματικά σαν στο σπίτι μας.
Πέρα από το ποδόσφαιρο, αυτό που θυμάμαι περισσότερο είναι τα ταξίδια σε όλη τη χώρα, η γνωριμία με πανέμορφα μέρη και τον πολιτισμό σας, αλλά και οι ατελείωτες εξόδους για καφέ»!
Ποια είναι η γνώμη σου για τον Ορμπελίν Πινέδα;
«Ο Ορμπελίν είναι ένας εξαιρετικός τεχνίτης ποδοσφαιριστής. Διαθέτει μεγάλη ποιότητα με την μπάλα στα πόδια και είναι από τους παίκτες που μπορούν να επηρεάσουν το παιχνίδι της ομάδας τους».
Σε λυπεί το γεγονός ότι δεν αγωνίστηκες στην Εθνική ομάδα;
«Ναι, θα ήθελα πολύ να έχω αγωνιστεί με την Εθνική ομάδα. Πιστεύω πως αυτό είναι το μοναδικό κομμάτι που λείπει από την καριέρα μου και κάτι που πάντα θα ήθελα να είχα ζήσει».
Το γεγονός ότι τις δύο καλύτερες πορείες του σε Μουντιάλ τις έχει πραγματοποιήσει ως διοργανώτρια χώρα, γεννά προσδοκίες ότι το Μεξικό μπορεί να πετύχει κάτι αντίστοιχο και το 2026;
«Ναι, πιστεύω πως το Μεξικό θα εκμεταλλευτεί στο έπακρο το πλεονέκτημα του συνδιοργανωτή και θα παρουσιαστεί καλύτερο απ’ ό,τι περιμένουν πολλοί. Η υποστήριξη του κόσμου μπορεί να παίξει πολύ σημαντικό ρόλο».
Με αντιπάλους στον όμιλο τη Νότια Αφρική, τη Νότια Κορέα και την Τσεχία, είναι η πρώτη θέση στόχος και οτιδήποτε λιγότερο θα θεωρηθεί αποτυχία;
«Ως μία από τις διοργανώτριες χώρες, θεωρώ πως το Μεξικό έχει υποχρέωση να τερματίσει στην πρώτη θέση του ομίλου του. Με βάση το ρόστερ του και τη δυναμική που του δίνει η έδρα, έχει όλα τα εφόδια για να πετύχει αυτόν τον στόχο».
Ποια είναι τα βασικά στοιχεία του παιχνιδιού του Μεξικού;
«Νομίζω πως διαθέτουμε ποδοσφαιριστές με υψηλή τεχνική κατάρτιση, όμως πάνω απ’ όλα αυτό που χαρακτηρίζει τον Μεξικανό παίκτη είναι η ένταση και η ενέργεια που βγάζει στο παιχνίδι χωρίς την μπάλα. Είναι ένα στοιχείο που διαχρονικά αποτελεί μέρος της ποδοσφαιρικής μας ταυτότητας και μας βοηθά να παραμένουμε ανταγωνιστικοί απέναντι σε κάθε αντίπαλο».
Ποιες είναι οι αδυναμίες που πρέπει να βελτιώσει ενόψει του Μουντιάλ;
«Θεωρώ πως χρειαζόμαστε περισσότερη δημιουργικότητα στο παιχνίδι μας. Ορισμένες φορές γινόμαστε αρκετά προβλέψιμοι. Ωστόσο, πλέον υπάρχει ένας νεαρός ποδοσφαιριστής που μπορεί να προσφέρει κάτι διαφορετικό, ο Χιλμπέρτο Μόρα. Ελπίζω να πάρει χρόνο συμμετοχής παρά το νεαρό της ηλικίας του, γιατί μπορεί να μας δώσει ακριβώς αυτό το στοιχείο».
Ποια ομάδα, πέρα από το Μεξικό, θα ήθελες να κατακτήσει το Μουντιάλ και ποια πιστεύεις ότι θα το κατακτήσει;
«Πάω all in με την Ισπανία για να κατακτήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο. Διαθέτει μια εξαιρετική γενιά ποδοσφαιριστών, παίζει πολύ ελκυστικό ποδόσφαιρο και θεωρώ πως έχει όλα τα απαραίτητα στοιχεία για να φτάσει μέχρι το τέλος της διαδρομής».
Τέλος, δεδομένου ότι πιθανότατα πρόκειται για το τελευταίο τους Μουντιάλ, ποιον προτιμάς: τον Κριστιάνο Ρονάλντο ή τον Λιονέλ Μέσι;
«Για μένα δεν υπάρχει καμία απολύτως συζήτηση. Ο Λιονέλ Μέσι είναι ο GOAT. Όσα έχει πετύχει στην καριέρα του και ο τρόπος με τον οποίο έχει επηρεάσει το παιχνίδι, τον τοποθετούν στην κορυφή».
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ
-
Μια παλιά φωτογραφία που αναρτήθηκε στη σελίδα «Παλιές Φωτογραφίες της Βέροιας» μάς ταξίδεψε πίσω, στις αρχές της δεκαετίας
-
Έφυγε από την ζωή σε ηλικία 48 ετών η Ελισάβετ Φωτοπούλου. Η κηδεία της θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 7 Ιουνίου και ώρα 12:00 μ.μ., στον
-
Σοκάρουν οι εικόνες του οχήματος, που το πρωί της Τρίτης 9 Ιουνίου 2026 συγκρούστηκε με νταλίκα στα Μάλγαρα, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο
-
Το ζώο ήταν δεσποζόμενο - Άμεσα απομακρύνθηκε και περισυλλέγη σε χώρο του Δήμου Νάουσας
-
Τρέλανε κόσμο με την σκηνική παρουσία της και το απίστευτο φωνητικό ταλέντο της
-
Την Τρίτη 9 Ιουνίου το απόγευμα στον Εσπερινό και την καθιερωμένη Παράκληση στον Ιερό Ναό Αγίου Λουκά Συμφερουπόλεως στην Ιερά
-
Το πρωί του Σαββάτου καταγράφηκε παρουσία αρκούδας στη διαδρομή Βέροιας - Καστανιάς (μετά τον Προφήτη Ηλία). Το τελευταίο διάστημα
-
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας, 8 Ιουνίου, η παρουσίαση του νέου βιβλίου της Μαρίας-Άννας Ιωσηφίδου,
-
Μια ξεχωριστή ιστορική αναδρομή στα χρόνια του παλιού ελληνικού κινηματογράφου έφερε στο φως ο Στέργιος Ζυγουλιάνος, δημοσιεύοντας
-
Έρχονται πρόστιμα για όσους δεν συμμορφώνονται Ο Δήμος Βέροιας υπενθυμίζει στους πολίτες ότι στον μπλε κάδο





Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.