http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Επέστρεψε το drone πυροπροστασίας/φυσικών καταστροφών στο Σέλι

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας και η Πυροσβεστική Υπηρεσία επέλεξαν το Σέλι για την τοποθέτηση Drone πυροπροστασίας/φυσικών καταστροφών .Οι πτήσεις ξεκίνησαν από την Πρωτομαγιά με την έναρξη της αντιπυρικης περιόδου. 

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος του Σελίου Γιώργος Φαρσαρώτος, «Ήταν κάτι που αποτελούσε και φέτος αίτημα της Κοινότητας Σελίου και υποστηρίχθηκε με θέρμη στις αρμόδιες υπηρεσίες. Θερμές ευχαριστίες σε όλους όσους κατάφεραν να έχουμε το drone ξανά στο Σέλι φέτος, την ίδια στιγμή που γειτονικοί Νομοί το διεκδικούσαν με ζήλο. Η ασφάλεια των Δημοτών και των επισκεπτών στην περιοχή του Σελίου κατά τους καλοκαιρινούς μήνες αποτελεί πρωταρχικό μέλημα της Κοινότητας Σελίου, η οποία αφουγκράζεται συνεχώς τον παλμό των κατοίκων της».

Το Drone φέτος επιχειρεί από γραφείο (κέντρο ελέγχου) που παραχώρησε στην Πυροσβεστική και τους Χειριστές το Εθνικό Χιονοδρομικό Κέντρο Σελίου, μετά από σχετικό αίτημα της Πυροσβεστικής.

Με τη χρήση της νέας τεχνολογίας επιτυγχάνεται η ημερήσια επιτήρηση στα δασικά συστήματα του Βερμίου που περιτριγυρίζουν κυρίως την Κοινότητα Σελίου (αλλά και περιοχών του Ημαθιώτικου κάμπου, των Πιερίων και της Κοζάνης) για την πρόληψη φυσικών καταστροφών αλλά και την άμεση ανίχνευση πυρκαγιών.

Πρόκειται για τεχνολογία υψηλής ακρίβειας με χρήση drone που χρησιμοποιεί θερμικές κάμερες, για άμεση ειδοποίηση των αρμόδιων φορέων (Πυροσβεστική, Πολιτική Προστασία) σε πραγματικό χρόνο.

Ειδικευμένη Ομάδα η οποία αποτελείται από πιστοποιημένους χειριστές, κάνοντας χρήση απεικονιστικών οθονών θα παρέχει ζωντανή ροή δεδομένων. Θα υπάρχει 24ωρη επιτήρηση με τρεις οχτάωρες βάρδιες.










4 σχόλια:

  1. Τελικά μετά από πιάνου έτοιμα πήγε στο χιονοδρομικό;; Από τους δημότες ή από την πυροσβεστική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. χαβαλές να γινεται. σπαταλάνε πόρους, δυναμικό και χρόνο σε κάθε ανωμαλία που μπορεί να φανταστεί ο καθένας.
    δεν λυπάμαι για αυτήν την χωρα. παίξανε και χάσανε. κάνανε την αργία, ιδέα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποιοί σπαταλανε ρε φιλε ?
      Δωρεα της ΔΕΔΔΗΕ ειναι προς το Υπουργείο Πολιτικής Προστασιας

      Διαγραφή
    2. 9:31 καλύτερη αντιπυρική προστασία απο τα κοπάδια κτηνοτροφικών ζώων που περνάν μέσα απο το δασος δεν υπάρχει.όπως παλιά.τωρα αν κάνει ακραία ξηρασία και πάρει φωτιά η μαύρη πευκη. κάνεις δεν θα προλάβει να κανει κατι, απο την στιγμή που δεν υπάρχει ούτε κοντινό σημείο εφοδιασμού καύσιμου αλλα ούτε και δυνατότητα άντλησης νερού για εναέριο μεσο. τα υπόλοιπα είναι χαβαλες να γινεται, με λεφτά φορολογουμενων και εσπα ξεσπα.γεια χαρα

      Διαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ