Μια θερμή και εποικοδομητική συνάντηση εργασίας, πραγματοποίησε η Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ν. Ημαθίας κ. Στέλλα Αραμπατζή, με την Υπουργό Τουρισμού κ. Όλγα Κεφαλογιάννη και το Δήμαρχο Νάουσας κ. Νικόλαο Κουτσογιάννη, στην οποία συζητήθηκαν πολλά θέματα που αφορούν το Δήμο Νάουσας και τις δυνατότητες ανάπτυξής του.
Η κ. Αραμπατζή και ο Δήμαρχος Νάουσας, συζήτησαν με την Υπουργό την επιτυχημένη αναγνώριση του ιαματικού Πόρου στο Δήμο Νάουσας, αλλά και αιτήθηκαν την στήριξη για την περαιτέρω μελέτη για την ανάπτυξη των ιαματικών πηγών.
Θέμα συζήτησης ήταν και η ολοκληρωμένη προώθηση της τουριστικής προβολής του Δήμου Νάουσας μέσα από τον Ε.Ο.Τ., αλλά και μέσα από την νέα καμπάνια του Υπουργείου Τουρισμού - Ministry of Tourism για την ΟΡΕΙΝΗ ΕΛΛΑΔΑ.
Η βουλευτής Ημαθίας έχει καταθέσει επίσης υπόμνημα στο Υπουργείο Τουρισμού, σχετικά με την ενίσχυση των υπαίθριων δραστηριοτήτων και των ειδικών μορφών τουρισμού στην Π.Ε. Ημαθίας.
Η ανάπτυξη των υπαίθριων δραστηριοτήτων αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους πυλώνες για τη μετάβαση του ελληνικού τουρισμού σε ένα σύγχρονο, βιώσιμο και ποιοτικό μοντέλο ανάπτυξης.
Η Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας διαθέτει σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματα που μπορούν να συμβάλουν δυναμικά στην ανάπτυξη του τουρισμού. Ο ορεινός όγκος του Βερμίου προσφέρει σημαντικές δυνατότητες για πεζοπορία, ποδηλασία βουνού και φυσιολατρικό τουρισμό καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Η ανάδειξη και η πιστοποίηση ενός ολοκληρωμένου δικτύου πεζοπορικών και ποδηλατικών διαδρομών, μπορεί να καταστήσει την περιοχή σημαντικό προορισμό για τουρισμό υπαίθρου.
Ιδιαίτερη δυναμική παρουσιάζει επίσης ο οινοτουρισμός, καθώς η Νάουσα και όλη η Ημαθία, αποτελεί μία από τις σημαντικότερες οινοπαραγωγικές ζώνες της χώρας, με διεθνώς αναγνωρισμένη οινική ταυτότητα και σημαντικό αριθμό επισκέψιμων οινοποιείων.
Στη συνάντηση αυτή, συμφωνήθηκε η συνεργασία του Δήμου Νάουσας με την ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΟΙΝΟΤΟΥΡΙΣΜΟΥ και με τη δραστήρια Πρόεδρο αυτής, κ. Μαίρη Τριανταφυλλοπούλου, με την ένταξη μάλιστα της Νάουσας σε προγράμματα της Επιτροπής.
Την ιδιαίτερη ικανοποίησή της για τη συνάντηση αυτή, υπογράμμισε η Βουλευτής Ημαθίας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Στέλλα Αραμπατζή σημειώνοντας ότι: «Η Ημαθία διαθέτει όλες τις προϋποθέσεις για να αποτελέσει πρότυπο ανάπτυξης εναλλακτικού και βιώσιμου τουρισμού στην ελληνική περιφέρεια. Η στήριξη των παραπάνω πρωτοβουλιών μπορεί να συμβάλει καθοριστικά στην αξιοποίηση του φυσικού, πολιτιστικού και παραγωγικού πλούτου της περιοχής».
ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ
-
Αναστάτωση προκλήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής (19/07) στο Μακροχώρι, όταν σημειώθηκε σοβαρό τροχαίο ατύχημα, το οποίο από
-
Η μοναδική διέξοδος για τους πολίτες της Ημαθίας και της Κοζάνης, σε απόσταση, λιγότερο μιας ώρας, είναι ο νομός Πιερίας. Η πρώτη θάλασσα
-
Τη φαεινή ιδέα να κρύψει ναρκωτικά σε μνήμα είχε 36χρονος στην Ημαθία αλλά δυστυχώς για αυτόν, κάποια μυστικά δεν πάνε τελικά...
-
Η φετινή χρονιά για τα Φροντιστήρια Πουκαμισάς Βέροια – Κέντρο σφραγίστηκε από επιτυχίες που μας γεμίζουν υπερηφάνεια και
-
Τα ονόματα που συγκροτούν την Νομαρχιακή Επιτροπή Εκλογικού Αγώνα για τον Νομό Ημαθίας, ανακοινώθηκαν από το ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής.
-
Η Εγνατία Οδός έχει μεταμορφώσει ριζικά τον χάρτη των μετακινήσεων στη Βόρεια Ελλάδα, ενώ σήμερα αποτελεί τον μεγαλύτερο ολοκληρωμένο
-
Έφυγε από την ζωή σε ηλικία 78 ετών ο Σιδέρης Γκοτσίδης. Η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 22 Ιουλίου και ώρα 10:30 π.μ., στον
-
Συνέντευξη του αντιπροέδρου της VENUS GROWERS Την πετυχημένη πορεία του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βέροιας «VENUS
-
«Εσκαγαν» εξαρτήματα του ΙΧ - Σπίθες και φωτιά και στα δέντρα Περίπου στις 8 το βράδυ της Κυριακής και κάτω από άγνωστες συνθήκες,




