http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Επιλογές σπουδών για τους μαθητές του 6ου Γυμνασίου

Οι μαθητές της Γ’ Γυμνασίου είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τον κύκλο σπουδών του ΓΕΛ, την Παρασκευή, 15 Μαΐου και για τις επαγγελματικές σχολές της ΔΥΠΑ Ημαθίας, την Δευτέρα, 18 Μαΐου.

Ο Σύλλογος Διδασκόντων σε συνεργασία με την Διεύθυνση του 6 ου Γυμνασίου Βέροιας, αφουγκραζόμενοι την αγωνία των μαθητών για τους δρόμους, που ανοίγονται μπροστά τους μετά το Γυμνάσιο, ενέταξαν στο πλαίσιο της δράσης αυτοαξιολόγησης της σχολικής μονάδας «Ανοίγω τα φτερά μου… σχεδιάζοντας το μέλλον μου» τις παραπάνω ενημερώσεις.

Αφενός η παρουσίαση των δυνατοτήτων που προσφέρει το ΓΕΛ έγινε από τον Διευθυντή, κ. Χρυσή Σταμάτη, ο οποίος εξέθεσε αναλυτικά το πρόγραμμα του Γενικού Λυκείου, τη διάκριση ανθρωπιστικών και θετικών σπουδών στη Β’ Λυκείου καθώς και τα τέσσερα επιστημονικά πεδία της Γ’ Λυκείου, που αποτελούν τον κλασικό δρόμο για όσους στοχεύουν στην  ανώτατη εκπαίδευση.

Από την άλλη πλευρά οι ΕΠΑΣ Μαθητείας της ΔΥΠΑ-για τις οποίες η ενημέρωση έγινε από τον κ. Μωυσίδη Γρηγόριο, Ηλεκτρολόγο Μηχανικό και τον κ. Βύζα Αθανάσιο, Μηχανολόγο-προσφέρουν δωρεάν διετή μεταγυμνασιακή επαγγελματική εκπαίδευση. Μέσω αρκετών τεχνικών
ειδικοτήτων συνδυάζοντας θεωρία και πράξη μπορούν οι σπουδαστές να εξασφαλίσουν άμεση αμειβόμενη πρακτική άσκηση και ασφάλιση σε επιχειρήσεις. Επιπλέον, εφόσον το επιθυμούν, έχουν τη δυνατότητα να συνεχίσουν τη φοίτηση στο ΕΠΑΛ.

Έτσι σε συνδυασμό και με την προηγηθείσα επίσκεψη και ξενάγηση στα εργαστήρια του ΕΠΑΛ οι μαθητές της Γ’ Τάξης απέκτησαν μια πλήρη εικόνα για τις επιλογές κύκλου σπουδών μετά το Γυμνάσιο και είναι σε θέση χωρίς το φόβο και το άγχος για το άγνωστο να επιλέξουν συνειδητά ό,τι ταιριάζει στην
προσωπικότητα, τις δυνατότητες , τις δεξιότητες και τα ταλέντα τους.

Θερμές ευχαριστίες στους εκπροσώπους της ΔΥΠΑ Ημαθίας για την άμεση ανταπόκριση στην πρόσκληση του σχολείου αλλά και στον Διευθυντή του σχολείου, που πρόθυμα, παρά τις πολλές υποχρεώσεις του ενέταξε την ενημέρωση-συζήτηση για το ΓΕΛ στο βεβαρυμένο πρόγραμμά του.

Τέλος, οι ευχές όλων των διδασκόντων θα συνοδεύουν τους απόφοιτους σε όποιο κύκλο σπουδών ακολουθήσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ