http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Τουρισμός: Αισιοδοξία για το φετινό καλοκαίρι στην Πιερία

Τι δήλωσε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενοικιαζόμενων Δωματίων Πιερίας-Ημαθίας-Πέλλας Γρηγόρης Βεϊδαμενίδης

Πυρετωδώς προετοιμάζονται για το καλοκαίρι οι ιδιοκτήτες ενοικιαζόμενων τουριστικών καταλυμάτων στην Πιερία, καθώς τα μηνύματα από την Ευρωπαϊκή αγορά είναι ιδιαίτερα αισιόδοξα. Ιούλιος και Αύγουστος είναι ήδη sold out, όπως λένε, ενώ Ιούνιος και Σεπτέμβριος κινούνται για την ώρα σε ρηχά νερά.

«Οι προσδοκίες μας είναι καλές. Βλέπουμε τις κρατήσεις που διαμορφώνονται και το ενδιαφέρον, είμαστε κοντά στα ποσοστά του ‘25. Η αισιοδοξία μας είναι κάθε χρόνο να περνάμε την προηγούμενη τουριστική χρονιά», ανέφερε ο Γρηγόρης Βεϊδαμενίδης – Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενοικιαζόμενων Δωματίων Πιερίας-Ημαθίας-Πέλλας

Στάση αναμονής κρατούν οι ξενοδόχοι της περιοχής, καθώς η κρίση στη Μέση Ανατολή επιβραδύνει τον ρυθμό των κρατήσεων. Η αγορά φαίνεται για το προσεχές διάστημα είναι επιφυλακτική, αλλά αντιδρά με ψυχραιμία. Παρότι δεν καταγράφεται κύμα ακυρώσεων, οι ταξιδιώτες εμφανίζονται πιο επιφυλακτικοί ως προς το πότε θα οριστικοποιήσουν τις διακοπές τους.

«Υπάρχει μια ροή κρατήσεων. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι στο αισιόδοξο σενάριο της λήξης των εχθροπραξιών το αμέσως επόμενο διάστημα, αυτά τα νούμερα θα αυξηθούν», τόνισε ο Ηρακλής Τσιτλακίδης, Πρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας και αντιπρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων.

Όπως λένε οι επαγγελματίες, οι κρατήσεις γίνονται κυρίως από τουρίστες που προέρχονται από τα Βαλκάνια και την Κεντρική Ευρώπη και ελπίζουν σε γρήγορη αποκλιμάκωση της κρίσης ώστε να υποδεχτούν επισκέπτες και από άλλες χώρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ