http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Ο ΣΟΦΨΥ Ημαθίας στο συνέδριο για την ψυχική υγεία

Το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε στο Ξεν. «Queen Olga» στη Θεσσαλονίκη, το τακτικό Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Οργανώσεων για την Ψυχική Υγεία (ΠΟΣΟΨΥ), στο οποίο συμμετείχαν από τον ΣΟΦΨΥ Ημαθίας ο Πρόεδρος Γιώργος Σαλιάγκας και ο Ιορδάνης Γιαρέννης. Ο Γ. Σαλιάγκας είναι και Γενικός Γραμματέας της ΠΟΣΟΨΥ.

Στο Συνέδριο έγινε ο οικονομικός απολογισμός και ο απολογισμός δράσεων της Ομοσπονδίας καθώς και ο προγραμματισμός δράσεων για το 2026.

Ακολούθησαν 4 εισηγήσεις και ουσιαστική συζήτηση οι οποίες ήταν :

- «Οργάνωση, Διοίκηση και Λειτουργία Συλλόγων» από τον Γιώργο Σαλιάγκα, Γεν. Γραμματέα ΠΟΣΟΨΥ
- «Νομική υπόσταση και υποχρεώσεις » από την Κατερίνα Νομίδου, Πρόεδρο ΠΟΣΟΨΥ
- «Δημόσιες Σχέσεις – Επικοινωνία » από την Ελένη Καπασακάλη, Ταμία ΠΟΣΟΨΥ
- «Διερεύνηση τρόπων εξεύρεσης πόρων » από τη Νίκη – Ελένη Νομίδου, μέλος Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΣΟΨΥ

Στο Συνέδριο αναδείχτηκε η σημαντική και ουσιαστική συμβολή της Ομοσπονδίας και των μελών – Συλλόγων της σε όλα τα θέματα που έχουν σχέση με την Ψυχική Υγεία στη χώρα μας.

Η συμμετοχή της σε όλα τα θεσμικά όργανα για την προάσπιση και τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων των ψυχικά ασθενών και των οικογενειών – φροντιστών τους, η καταπολέμηση του στίγματος, η δημιουργία δημόσιων δομών και υπηρεσιών για την ψυχική υγεία και η στήριξη των Συλλόγων στις τοπικές τους κοινωνίες τόσο των ληπτών υπηρεσιών ψυχικής υγείας όσο και των οικογενειών – φροντιστών τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ