Σε θρίλερ εξελίσσεται η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για την ανάδειξη των 3.800 συνέδρων του ΠΑΣΟΚ μετά τις χθεσινές εσωκομματικές αρχαιρεσίες, στις οποίες συμμετείχαν περίπου 150.000 μέλη. Η κατάσταση θυμίζει έντονα… φοιτητικές εκλογές, με πολλά στρατόπεδα να δηλώνουν «νικητές», αλλά μία ημέρα μετά την κάλπη να μην υπάρχει ακόμη πλήρης και επίσημη εικόνα για το αποτέλεσμα.
Στο επιτελείο του Νίκου Ανδρουλάκη εκτιμούν ότι έχουν εκλέξει περίπου 2.100 έως 2.300 συνέδρους, ποσοστό που κινείται μεταξύ 57% και 60%. Ωστόσο η τελική καταμέτρηση δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί, ενώ άγνωστος παραμένει και ο ακριβής αριθμός των λεγόμενων «αριστίνδην» συνέδρων, που μπορεί να φτάσουν ακόμη και τους 1.500.
Ακριβώς αυτό το σημείο αποτελεί και βασικό πεδίο εσωκομματικής αντιπαράθεσης. Αντίπαλα στρατόπεδα κατηγορούν την ηγεσία ότι επιχειρεί να «μπαζώσει» τη λίστα των αριστίνδην συνέδρων, ώστε να διαμορφώσει ακόμη πιο ευνοϊκούς συσχετισμούς ενόψει του συνεδρίου.
Την ίδια στιγμή, στο στρατόπεδο του Χάρη Δούκα εκτιμούν ότι κατέλαβαν τη δεύτερη θέση στη συνολική κατάταξη, ενώ οι συνεργάτες του Παύλου Γερουλάνου υποστηρίζουν ότι επικράτησαν σε κρίσιμες οργανώσεις, όπως της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.
Βέροια: Η εξαφανισμένη λίστα των υποψηφίων, οι διαρροές με τα μη έγκυρα αποτελέσματα και το μυστήριο με το ποιοι εκλέχθηκαν τελικά.
Προβλήματα όμως δεν καταγράφηκαν μόνο σε κεντρικό επίπεδο. Και στη Βέροια η διαδικασία προκάλεσε έντονες αντιδράσεις. Από την Πέμπτη το πρωί μέλη και φίλοι του κόμματος αναζητούσαν τη λίστα των υποψηφίων συνέδρων, προκειμένου να γνωρίζουν τι θα ψηφίσουν στην κάλπη. Η λίστα όμως δεν δημοσιοποιήθηκε ποτέ και οι ψηφοφόροι πληροφορήθηκαν τα ονόματα των υποψηφίων κυριολεκτικά την ώρα της ψηφοφορίας.
Παράλληλα, μια ημέρα μετά τη διαδικασία, δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί οι σταυροί προτίμησης των υποψηφίων, ούτε ποιοι τελικά εκλέγονται σύνεδροι από την Ημαθία.
Σαν να μην έφταναν αυτά, την επομένη της ψηφοφορίας κυκλοφόρησαν ανεπίσημες διαρροές σχετικά με τα αποτελέσματα και τους ψήφους των υποψηφίων. Λίγες ώρες αργότερα, η Νομαρχιακή Επιτροπή ήρθε με επίσημη ανακοίνωσή της να διαψεύσει τα συγκεκριμένα στοιχεία, προκαλώντας ακόμη μεγαλύτερη σύγχυση.
Το κλίμα επιβαρύνεται και από τη συζήτηση που έχει ανοίξει σε κομματικούς κύκλους για «Αθηναϊκά μαγειρέματα», με ορισμένους να υποστηρίζουν ότι η ηγεσία επιχειρεί μέσω των αριστίνδην συνέδρων να επηρεάσει τους τελικούς συσχετισμούς στο συνέδριο.
Σε κάθε περίπτωση, η καθυστέρηση στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων και οι αντικρουόμενες πληροφορίες έχουν δημιουργήσει ένα σκηνικό εσωκομματικού μπάχαλου, την ώρα που το ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να εμφανιστεί ως δύναμη πολιτικής σταθερότητας στη χώρα.
Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Ημαθίας:
Σχετικά με την εκλογική διαδικασία ανάδειξης συνέδρων της Κυριακής 15 Μαρτίου 2026, για το 4ο Τακτικό Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, η Νομαρχιακή Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου (Ν.Ο.Ε.Σ.) ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής Ημαθίας, ενημερώνει ότι ολοκληρώθηκε ομαλά και τα σχετικά στοιχεία έχουν ήδη διαβιβαστεί στην ΕΔΕΚΑΠ για τον προβλεπόμενο έλεγχο και την επίσημη πιστοποίησή τους.
Τονίζεται ότι οποιαδήποτε αποτελέσματα έχουν κυκλοφορήσει ανεπίσημα, είτε μέσω δημοσιευμάτων είτε μέσω άλλων διαύλων, δεν είναι έγκυρα και δεν προέρχονται από τα αρμόδια όργανα του Κινήματος. Η δημοσιοποίηση μη πιστοποιημένων αποτελεσμάτων δεν αντανακλά την πραγματική εικόνα της ψηφοφορίας.
Η ΕΔΕΚΑΠ, ως το μόνο θεσμικά αρμόδιο όργανο, θα ανακοινώσει αναλυτικά και επίσημα τα τελικά αποτελέσματα αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας πιστοποίησης, τα οποία στη συνέχεια θα δοθούν επίσημα στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.»




Για ποιο λόγο δεν ανακοινώνεται τα αποτελέσματα σάν νομαρχιακή;; Μήπως είναι κρατικό μυστικό;; Κάτι βρωμάει σίγουρα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι έτοιμοι να κυβερνήσουν, το βλέπω
ΑπάντησηΔιαγραφήΓιατί υπάρχει Νομαρχιακή επιτροπή πλέον;
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα χαίρονται αυτοί που έχουν παρατηθεί !
Τα 2ευρα που μαζέψατε δεν τα δίνετε για την μείωση του ΧΡΈΟΥΣ σας;
ΑπάντησηΔιαγραφήΠλάκα κάνεις; Εδώ τρώγανε από τα φανερά, στα μαύρα θα κάνουν χαρακτήρα;
ΔιαγραφήΚαι σε τοπικό επίπεδο η εφορευτική επιτροπή είναι υπεύθυνη. Αυτή ήταν υπεύθυνη για την εκλογική διαδικασία
ΑπάντησηΔιαγραφήαπο τη στιγμη που η διαδικασια δεν εγινε με tablet οπως προηγούμενες και υπάρχει όριο εισόδου και ποσόστωση σε γυναίκες και νέους, λογικό είναι τα αποτελέσματα να περιμένουν να βγουν από το θεσμικό όργανο για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις. δε καταλαβαίνω που είναι το ζήτημα στο να τηρούνται οι διαδικασίες.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο αναμενόμενο μπάχαλο φαίνεται και σε μερικούς υποψήφιους που πήραν μηδέν (0) σταυρούς. Δηλαδή, ούτε τον εαυτό τους ψήφισαν. Ενώ άλλοι, πήραν έναν (1) σταυρό, δεν τους ψήφισαν ούτε η μάνα ή γυναίκα ή γκόμενά τους.
ΑπάντησηΔιαγραφήΓι'αυτό δεν τα κοινοποιούν. Θα επισημοποιήσουν την ξεφτίλα τους.
36 οι υποψήφιοι με 28 συμμετέχοντες, τι τις θέλανε τις εκλογές?
ΑπάντησηΔιαγραφήΌλη η διαδικασία είναι φιάσκο, για ένα φιάσκο Συνέδριο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜην ελπίζετε σε καμία ανασυγκρότηση.
Να ελπίζετε μόνο σε κάποια ριζική αλλαγή, η οποία μπορεί να έρθει μόνο μέσα από ρίξεις, με ότι παλιό σε πρόσωπα και νοοτροπίες.