http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Η ενημερωτική δράση “Πυξίδα για το Μέλλον” υλοποιήθηκε στο Γυμνάσιο Ριζωμάτων

Tο Γυμνάσιο Λ.Τ. Ριζωμάτων, στο πλαίσιο του προγράμματος Σταδιοδρομίας «Πυξίδα για το Μέλλον», διοργάνωσε με επιτυχία ενημερωτική δράση σε συνεργασία με τη ΣΑΕΚ του Γενικού Νοσοκομείου Βέροιας.

Η δράση είχε ως στόχο την έγκυρη και ουσιαστική πληροφόρηση των μαθητών σχετικά με το επάγγελμα του νοσηλευτή, ένα λειτούργημα με ιδιαίτερη κοινωνική προσφορά και αυξημένες προοπτικές απασχόλησης. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τις απαιτήσεις, τις προκλήσεις αλλά και τις δυνατότητες εξέλιξης στον χώρο της νοσηλευτικής.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στους τρόπους εισαγωγής στις σχολές νοσηλευτικής, τόσο μέσω των ΣΑΕΚ όσο και μέσω των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (ΑΕΙ). Παράλληλα, παρουσιάστηκε αναλυτικά η διαδικασία συμπλήρωσης του παράλληλου μηχανογραφικού δελτίου, παρέχοντας στους μαθητές πολύτιμες πληροφορίες για τη λήψη μελλοντικών εκπαιδευτικών και επαγγελματικών αποφάσεων.

Η συνεργασία αυτή ανέδειξε τη σημασία της διασύνδεσης της σχολικής κοινότητας με την επαγγελματική εκπαίδευση και συνέβαλε ουσιαστικά στην ενίσχυση του επαγγελματικού προσανατολισμού των μαθητών, προσφέροντάς τους μια πιο ξεκάθαρη εικόνα για τις επιλογές που έχουν μπροστά τους.

Το σχολείο συνεχίζει με συνέπεια να υλοποιεί δράσεις που ενδυναμώνουν τους μαθητές και τους καθοδηγούν με υπευθυνότητα στο σχεδιασμό του μέλλοντός τους.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ