http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

«Συνταγές» αλληλεγγύης και ανθρωπιάς από τους μαθητές του 9ου Δημοτικού Σχολείου Βέροιας και το Love Van

Μία ξεχωριστή δράση αλληλεγγύης και ανθρωπιάς με πρωταγωνιστή τον παραολυμπιονίκη Μάκη Καλαρά και του μαθητές του 9ου Δημοτικού Σχολείου Βέροιας, διοργάνωσε την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2026 ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων σε συνεργασία με τον Σύλλογο Διδασκόντων του 9ου Δημοτικού Σχολείου Βέροιας. Η δράση «The Love Van Goes to School» είχε στόχο την ευαισθητοποίηση των παιδιών σε θέματα αναπηρίας και κοινωνικής προσφοράς.

Στην εκδήλωση οι μαθητές του σχολείου συνεργάστηκαν με την ομάδα του The Love Van και τον ασημένιο παραολυμπιονίκη Μάκη Καλαρά (δισκοβολία, Αθήνα 2004, κάτοχο παγκόσμιου ρεκόρ), οποίος είναι ιδρυτής της ΜΚΟ Rush Out και συνιδρυτής του Love Van, μεταφέροντας μέσα από βιωματικές ομιλίες τα μηνύματα της συμπερίληψης, του εθελοντισμού, της κοινωνικής ευθύνης και της αγάπης για τη ζωή.

Στο πλαίσιο της δράσης, οι μαθητές μαγείρεψαν μαζί με την ομάδα του The Love Van στον χώρο του σχολείου και τα γεύματα που παρασκευάστηκαν διανεμήθηκαν σε άπορους συμπολίτες μας μέσω του Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής όπως και στο Γηροκομείο Βέροιας.

Οι μαθητές του 9ου Δημοτικού συνεισφέραν με τρόφιμα και υλικά συσκευασίας. Με την ενεργή συμμετοχή του ως μάγειρες έστειλαν ένα ηχηρό μήνυμα συμπαράστασης προς τους συνανθρώπους μας που βρίσκονται σε ανάγκη, ενώ απέδειξαν στην πράξη πως δεν είναι ποτέ αργά να διδάξουμε στα παιδιά μας την αξία της κοινωνικής αλληλεγγύης και προσφοράς.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Δήμαρχος Βέροιας, κ. Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, κ. Ηλίας Τσιφλίδης και ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού, κ. Μιχάλης Τζαφερόπουλος.

Περισσότερες πληροφορίες για τη δράση του The Love Van μπορείτε να βρείτε στην ηλεκτρονική σελίδα: https://thelovevan.com









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ