Ιδιαίτερα αποκαλυπτικός ήταν ο αναπληρωτής Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Κωνσταντίνος Κυρανάκης σχετικά με την υποχρεωτικότητα για ηλεκτρικά Ταξί που ξεκίνησε να εφαρμόζεται από την 1η Ιανουαρίου 2026 η οποία ωστόσο θα αλλάξει όσον αφορά στους όρους και τις προϋποθέσεις με σχετικό νομοσχέδιο που σύντομα θα κατατεθεί στη Βουλή.
Πιο συγκεκριμένα ο κ. Κυρανάκης μιλώντας στο RealFm 97,8 τόνισε μεταξύ άλλων ότι: «Το 80% των οδηγών που βρίσκονται πίσω από τα τιμόνια των Ταξί δεν είναι ιδιοκτήτες αλλά απλοί οδηγοί. Είναι οι άνθρωποι που κάνουν τη δουλειά και δεν είναι επιχειρηματίες οι οποίοι εκμεταλλεύονται μια άδεια Ταξί. Αυτοί ζήτησαν να εκκαθαριστεί το Μητρώο των Ταξί που έχει γεμίσει με πλαστά Πιστοποιητικά τα τελευταία χρόνια.
Με αυτόν τρόπο θα διαπιστώνονται άμεσα οι «πειρατές» ταξιτζήδες. Εμείς ήδη έχουμε ψηφιοποιήσει την Άδεια ώστε να είναι άμεσοι και αποτελεσματικοί οι έλεγχοι επίσης κατά την διαδικασία ανανέωσης της Άδειας ο ιδιοκτήτης θα πρέπει να τα φέρει όλα τα Πιστοποιητικά από την αρχή και τέλος θα γίνει ένας έλεγχος για διαπίστωση πλαστών αδειών Ταξί.
Για την ηλεκτροκίνηση ακούω μια πολύ μεγάλη φασαρία η οποία είναι αδικαιολόγητη γιατί από τις 29.000 άδειες Ταξί σε όλη την Ελλάδα αυτοί που έχουν υποχρέωση να αλλάξουν φέτος όχημα είναι μόλις 270, δηλαδή λιγότερο από το 1% και για το 2027 είναι μόλις 300 ιδιοκτήτες Ταξί.
Παρόλα αυτά δίνουμε εξαιρέσεις δηλαδή αυτοί που είναι κοντά στην σύνταξη και είναι άνω των 62 ετών δεν θα τους υποχρεώσουμε φέτος να πάνε σε ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Επίσης όσοι έχουν κάποιο σοβαρό τροχαίο και το όχημά τους έχει χαρακτηριστεί για ολική καταστροφή θα εξαιρεθούν. Την ίδια στιγμή θα φέρουμε νέο πρόγραμμα επιδότησης αγοράς ηλεκτρικών Ταξί το οποίο απαξίωσε ο ΣΑΤΑ με αποτέλεσμα να μην επιβαρυνθούν οικονομικά οι υπόχρεοι. Θεωρώ ότι είναι μια λογική λύση για μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση και για τα παιδιά μας να αναπνέουν καθαρό αέρα μέσα στις πόλεις μας. Η παραπληροφόρηση και η συκοφαντία πρέπει να σταματήσει!»
Βρακί δεν ο κλς μας λουλούδια θέλει ο τσς μας.
ΑπάντησηΔιαγραφήΟταν οι πολιτικοί δεν έχουν επαφή με την κοινωνία και τρ
αφοντε απο παχυλούς μισθούς και εξτραδακια επιτροπών, με leasing πληρωμένα αυτοκίνητα απο το κράτος που να καταλάβουν το ζορι ταξιτζή Βεροιωτη που σπουδάζει τεκνο Θεσσαλονίκη και εχει άλλο στη τριτη λυκείου οτι θα δυσκολευτεί να αγοράσει ηλεκτρικό αυτοκίνητο.
Ποσο μάλλον σε καμιά κρυα βρυση σε χωριο ο ταριφας πως θα πάρει ηλεκτρικο?
Λάστιχα κινεζικά βάζουν.
Ολες οι κοινωνίες σε παρακμή, διοικούντα απο Κυρανακιδες.
Έχεις δίκιο και συ ,αλλά που να το βρεις ...
ΔιαγραφήΆγια τα λές αλλά ποιος σε ακούει;
ΔιαγραφήΓιαυτο βλεπω σε αγγελιες αυτοκινητων αποχαρακτηρισμενα taxi για πωληση σε μαντρες.
ΑπάντησηΔιαγραφήεναρμόνιση με την ευρωπη ενω δεν παιζει φραγκο. οτι να ναι. μπαχαλοκρατια. δεν εχει νοημα να παλευεις, να ζεις σε αυτο το αχουρι. μπραβο σε αυτους που φυγαν εξω.
ΑπάντησηΔιαγραφή