Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής 23 Ιανουαρίου 2026, στο γραφείο του Δημάρχου Ηρωικής Πόλεως Νάουσας, με αντικείμενο την πορεία υλοποίησης του έργου κατασκευής του Δικτύου Φυσικού Αερίου στην πόλη της Νάουσας.
Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Νάουσας κ. Νίκος Κουτσογιάννης, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Χωροταξίας και Πολιτικής Προστασίας κ. Θωμάς Ορδουλίδης, ο Αναπληρωτής Προϊστάμενος της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου κ. Θωμάς Κυράνος, ο Ειδικός Συνεργάτης του Δήμου κ. Γιώργος Τσεχελίδης, καθώς και ο Τεχνικός Διευθυντής της εταιρείας HENGAS κ. Σωκράτης Στούμπος.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η εταιρεία HENGAS παρέδωσε τον αναλυτικό προγραμματισμό της πρώτης φάσης κατασκευής του έργου, η οποία αφορά το εσωτερικό δίκτυο χαμηλής πίεσης που θα τροφοδοτήσει την πόλη της Νάουσας με φυσικό αέριο.
Συζητήθηκαν εκτενώς τεχνικά ζητήματα που αφορούν την κατασκευή του δικτύου, τη χάραξη, τον συντονισμό των εργασιών και τη συνεργασία με τις υπηρεσίες του Δήμου, προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή εξέλιξη του έργου και η ελαχιστοποίηση της όχλησης για τους δημότες.
Σύμφωνα με την εκτίμηση της HENGAS, η δυνατότητα τροφοδότησης των πρώτων καταναλωτών αναμένεται εντός του Απριλίου 2026, σηματοδοτώντας ένα ιδιαίτερα σημαντικό βήμα για την ενεργειακή αναβάθμιση της πόλης και τη μείωση του ενεργειακού κόστους για νοικοκυριά και επιχειρήσεις.
Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό, εντός του Μαρτίου 2026 προβλέπεται η εγκατάσταση εμπορικού συνεργάτη της εταιρείας σε φυσικό κατάστημα στην πόλη, όπου οι ενδιαφερόμενοι δημότες θα έχουν τη δυνατότητα αναλυτικής ενημέρωσης σχετικά με:
· τις προϋποθέσεις σύνδεσης με το δίκτυο φυσικού αερίου
· τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων
· το κόστος και τα οφέλη της μετάβασης στο φυσικό αέριο
Ο Δήμος Νάουσας παρακολουθεί στενά την εξέλιξη του έργου και βρίσκεται σε συνεχή συνεργασία με την εταιρεία, με στόχο την έγκαιρη και ποιοτική υλοποίηση μιας σημαντικής ενεργειακής υποδομής, που αναβαθμίζει ουσιαστικά την ποιότητα ζωής των πολιτών και ενισχύει την αναπτυξιακή προοπτική της περιοχής.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ
-
Στη μείωση της κυκλοφοριακής συμφόρησης και στη βελτίωση της ροής των οχημάτων θα συμβάλλει η κατασκευή δύο Κυκλικών Κόμβων στο
-
Με απόφαση του Δημάρχου Βέροιας, Κωνσταντίνου Βοργιαζίδη, σήμερα Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2026, όλες οι σχολικές μονάδες
-
Η κηδεία της θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 23 Ιανουαρίου στη Nέα Λυκογιάννη και ώρα 1:00 μ.μ.
-
Το μπλόκο των αγροτών φεύγει... έρχεται νέο μόνιμο «μπλόκο» Σε ιδιωτικά χέρια έχει περάσει από 1 Ιανουαρίου 2026 η Εγνατία Οδός και
-
Η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου περιγράφει τη δύσκολη κατάσταση στην τοπική αγορά
-
Τραγική κατάληξη είχε το τροχαίο που σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής 23 Ιανουαρίου στη Σκύδρα, στη διασταύρωση των οδών
-
Προσοχή στις μετακινήσεις με τα αυτοκίνητα και ειδικά στους επαρχιακούς δρόμους προς Βέρμιο και Πιέρια Όρη
-
Γράφει ο Στέργιος Ζυγουλίανος Η μονοκατοικία στέκει στη γωνία της οδού Εληάς σαν ήσυχη ανάμνηση
-
Βρέθηκαν οι 2 από τους 3 που μπούκαραν σε κατάστημα στη Βενιζέλου και άρπαξαν playstation και dronesΔυο 17χρονοι, Έλληνας και Νιγηριανός οι δράστες που ταυτοποιήθηκαν
-
Δείτε το φωτορεπορτάζ από την τελετή παράδοσης - παραλαβής Με κάθε επισημότητα και συμφώνος του ισχύοντος στρατιωτικού





Να δείτε που στη Νάουσα η διανομή αερίου θα ολοκληρωθεί νωρίτερα από ότι στη Βέροια. Εδώ δεν ξέρω τι συμβαίνει, αλλά βλέπω ότι σε βασικούς δρόμους της πόλης δεν έχουν σκάψει ακόμα για να περάσουν αγωγό. Και μετά σου λένε ότι τα έργα προχωράνε με ταχείς ρυθμούς. Τρίχες κατσαρές. Κάνεις δε γνωρίζει με ποιο κριτήριο επιλέγεται ο κάθε δρόμος από τον οποίο θα περάσει ο αγωγός.
ΑπάντησηΔιαγραφή