Για παράδειγμα, ακόμα και τα παγκοσμίως γνωστά ελληνικά νησιά διαφέρουν σημαντικά μεταξύ τους, αφού από τους άγονους λόφους των Κυκλάδων μέχρι τα πυκνά δάση των Σποράδων, το ελληνικό τοπίο αλλάζει δραματικά από περιοχή σε περιοχή.
Μέσα σε αυτή την ποικιλία ξεχωρίζουν και ορισμένα μέρη που μοιάζουν σχεδόν εξωπραγματικά και θυμίζουν περισσότερο περιοχές του εξωτερικού, παρά τοπία της Ελλάδας. Μία από αυτές τις σπάνιες γωνιές είναι το Πισοδέρι, μια περιοχή που προσελκύει τα βλέμματα κάθε χειμώνα.
Το Πισοδέρι είναι ένα χωριό, χτισμένο στις πλαγιές του όρους Βαρνούντα, σε υψόμετρο περίπου 1.420 μέτρων, γεγονός που το καθιστά τον πιο ορεινό οικισμό του Νομού Φλώρινας και έναν από τους πιο ιδιαίτερους της χώρας. Ανήκει στον Δήμο Πρεσπών και απέχει μόλις δύο χιλιόμετρα από το Χιονοδρομικό Κέντρο Πισοδερίου, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση 29 χιλιομέτρων από την πόλη της Φλώρινας.
Ο δρόμος που συνδέει τη Φλώρινα με το χιονοδρομικό κέντρο είναι εκείνος που «κλέβει την παράσταση» κάθε φορά που χιονίζει. Κάθε χειμώνα, το τοπίο ντύνεται με ένα λευκό πέπλο, με τα δέντρα να φορτώνονται με χιόνι μέχρι την κορυφή τους, δημιουργώντας μια εικόνα που μοιάζει βγαλμένη από χριστουγεννιάτικη ταινία του Χόλιγουντ ή από τουριστική καμπάνια κάποια σκανδιναβικής χώρας. Η πυκνή χιονόπτωση, σε συνδυασμό με το πυκνό δάσος και το υψόμετρο, συνθέτουν ένα σκηνικό που δύσκολα θα φανταζόταν κανείς ότι βρίσκεται στην Ελλάδα.
Κάθε χειμώνα, ο συγκεκριμένος δρόμος γίνεται ένας από τους πιο εντυπωσιακούς διαδρόμους της χώρας, με τα πλάνα που κάνουν την εμφάνιση τους στα social media και απεικονίζουν το μοναδικό τοπίο να γίνονται διαχρονικά viral.
Όπως φαίνεται στο παραπάνω βίντεο, τα δέντρα και το χιόνι μοιάζουν να ενώνονται σε ένα ενιαίο τοπίο, δημιουργώντας μια μαγευτική εικόνα φύσης και κόβοντας την ανάσα σε κάθε επισκέπτη που βρίσκεται στην περιοχή για πρώτη φορά.




.jpg)
βεροιτωτη!!ξυπνα. ο τοπος δεν θα παραγει ουτε σιταρι σε λιγο. κοφτε τα λουσα
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα δουλέψεις για να έχεις, όχι φραπέ και μπουρου μπουρου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΈτσι είσαι 1017 και πολλοί άλλοι.
Δουλεύουμε καί πάμε με τη γυναίκα μας παντού,
Σε Σαλέ,σε πενταστερα με τίς σαμπάνιες μας και με όλα τα κομφορ.
θα δουλέψω σε χωρα με αξιοκρατία και διαφάνεια.
Διαγραφήεσείς αραξτε εδω στο ερείπιο της ελλαδας.