Συνολικά την περασμένη εβδομάδα (από 21 έως 27 Ιουλίου 2025) πραγματοποιήθηκαν 2.034 έλεγχοι σε Ημαθία, Κιλκίς, Πέλλα, Πιερία, Σέρρες και Χαλκιδική και βεβαιώθηκαν 62 παραβάσεις.
Υπενθυμίζεται ότι με τη θέσπιση του νέου Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Ν. 5209/2025), η Πολιτεία δίνει σαφές μήνυμα μηδενικής ανοχής απέναντι στη μη χρήση κράνους, μέσω της αυστηροποίησης των ποινών, ως εξής:
- 350 ευρώ πρόστιμο και αφαίρεση της άδειας ικανότητας οδήγησης για -30- ημέρες για τον οδηγό δικύκλων (Οι ίδιες κυρώσεις ισχύουν και για τον οδηγό που δεν μεριμνά για την ασφάλεια του επιβάτη).
- 350 ευρώ πρόστιμο για τον επιβάτη δικύκλων.
- 30 ευρώ πρόστιμο για τον οδηγό Ε.Π.Η.Ο.
Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιούνται ουσιαστικοί και εντατικοί έλεγχοι, αλλά και δράσεις πρόληψης και ευαισθητοποίησης των πολιτών, με στόχο την προστασία της ίδιας της ζωής.
Κράνος. Κάθε φορά, σε κάθε διαδρομή. Χωρίς εξαιρέσεις και δικαιολογίες.




Κρανος και φωτα στα πατινια κανενας. Δεν βαζουν στην αλεξανδρεια μεσα στην πολη ζωνη οδηγοι και συνοδηγοι τις βραδυνες ωρες, και κυκλοφορουν μοτοσυκλετες χωρις πινακιδες τις βραδυνες ωρες μετα τις 22:00.
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα στήσουν μπλόκα επί της οδούς φιλλιπουπωλεος και Μάρκου Μπότσαρη μετά τις 11 ώρα το βράδυ μας ξυπνάνε και φωνάζουν.
ΑπάντησηΔιαγραφή2034 έλεγχοι 62 παραβάσεις.......εγω γιατί καθημερινά βλέπω 8 στους 10.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜακαρι να γινονται καθε μερα...κρανος πινακιδες εξατμιση....και μπλοκα στα χωρια σας παρακαλω πολυ.....ουτε να κοιμηθουμε μπορουμε με τα μηχανακια ολα τα πιτσιρικια χωρις κρανος και φουλ εξατμιση και φυσικα ουτε διπλωμα.....πρεπει κατι να γινει επιτελους.
ΑπάντησηΔιαγραφή