Κλιμάκια του ΣΔΟΕ που πήγαν στα χωράφια και… μοίραζαν πρόστιμα ύψους 500€ για έλλειψη των δελτίων αποστολής καταγγέλλει ο Αγροτικός Σύλλογος Δήμου Σκύδρας, επισημαίνοντας πως πρόκειται για ένα εντελώς τυπικό ζήτημα που οφείλεται πολλές φορές στην άγνοια γραφειοκρατικών διαδικασιών.
Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου αναφέρει τα εξής:
«Ως Αγροτικός Σύλλογος Δήμου Σκύδρας, καταδικάζουμε απερίφραστα την απαράδεκτη συμπεριφορά που βιώσαμε σήμερα (17/7) από κλιμάκια του ΣΔΟΕ. Μέσα στο καταμεσήμερο, συνάδελφοι αγρότες έγιναν δέκτες ελέγχων και κλήθηκαν να πληρώσουν πρόστιμα ύψους 500€ επειδή δεν είχαν εκδώσει δελτία αποστολής για την παραγωγή τους.
Θεωρούμε αυτή την ενέργεια ως απαράδεκτη και εντελώς άστοχη. Σε μια εποχή που ο αγροτικός κόσμος δοκιμάζεται από πολλαπλά προβλήματα από το αυξημένο κόστος παραγωγής και τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες (παγετός 2025) τέτοιες πρακτικές μόνο επιβαρύνουν και αποθαρρύνουν τους αγρότες.
Είναι αδιανόητο να αντιμετωπίζονται οι αγρότες ως φοροφυγάδες, ειδικά όταν οι παραβάσεις αφορούν τυπικά ζητήματα και όχι ουσιαστική φοροδιαφυγή. Η έλλειψη δελτίου αποστολής, συχνά οφειλόμενη σε φόρτο εργασίας ή άγνοια των γραφειοκρατικών διαδικασιών, δεν μπορεί να αποτελεί λόγο για τόσο υπέρογκα πρόστιμα που οδηγούν τους αγρότες σε απόγνωση.
Καλούμε τις αρμόδιες αρχές να επανεξετάσουν άμεσα τέτοιες πρακτικές και να επιδείξουν κατανόηση και ευελιξία απέναντι στον αγροτικό κόσμο. Αντί για την τιμωρία, χρειαζόμαστε στήριξη, ενημέρωση και εκπαίδευση για τις φορολογικές και γραφειοκρατικές υποχρεώσεις.
Ο Αγροτικός Σύλλογος Δήμου Σκύδρας θα σταθεί αρωγός σε κάθε συνάδελφο που επλήγη από αυτή την ενέργεια και θα διεκδικήσει την ακύρωση των προστίμων. Δεν θα επιτρέψουμε να ποινικοποιείται η αγροτική παραγωγή και να τιμωρούνται οι άνθρωποι που παράγουν τον πλούτο αυτού του τόπου».
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ
-
Απόκοσμες φωνές, ψίθυροι από το πουθενά και αινιγματικές οπτασίες νεαρών κοριτσιών «φτιάχνουν» το μύθο της Μόρνας
-
Καθημερινά, χιλιάδες οδηγοί περνούν από την συγκεκριμένη διασταύρωση. Δυστυχώς όμως, αρκετοί απ' αυτούς δεν γνωρίζουν ποιος
-
Συμβολικό κλείσιμο για 2 ώρες και παράσταση στον ΕΛΓΑ Δυναμικά συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες της Ημαθίας
-
Η καρδιά της νυχτερινής διασκέδασης χτυπούσε κάθε Παρασκευή και Σάββατο στον πεζόδρομο της Έλλης
-
Ανοίγει αύριο Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2025 το μεγάλο μαγευτικό παγοδρόμιο που στήνεται φέτος στην πλατεία της Ελιάς.
-
Παρατεταμένα προβλήματα καταγράφονται σε πολλά σημεία του οδικού δικτύου της Hμαθίας, καθώς η έντονη και συνεχής βροχόπτωση των
-
Από την Παλιά Εθνικής Αλεξάνδρειας - Βέροιας η κυκλοφορία Την Εγνατία Οδό Βέροιας - Θεσσαλονίκης απέκλεισαν πριν από λίγο
-
Με Χριστουγεννιάτικες μελωδίες, ζεστό κρασί και συναυλία με τον Χάρη Βαρθακούρη, άναψε το βράδυ της Δευτέρας 1 Δεκεμβρίου 2025 το
-
Η δυνατή και συνεχόμενη βροχόπτωση που έπληξε το Ξηρολίβαδο άφησε έντονα σημάδια, ιδιαίτερα στο ανατολικό μέρος του χωριού, στο σημείο
-
Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε πριν λίγη ώρα στην Πτολεμαΐδα, όταν λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν 40 εργαζόμενοι στη ΔΕΗ εξετράπη της




Κυβέρνηση υπέρογκων προστίμων.. Σε όποιον τομέα κι αν δούμε υπάρχουν πρόστιμα που τις περισσότερες φορές ξεπερνούν συνήθως τον μηνιαίο μισθό του μέσου πολίτη αδυνατώντας έτσι και να τα πληρώσει. Τα πρόστιμα έχουν αυξηθεί υπέρογκα, όμως οι μισθοί με το σταγονόμετρο. Πολιτικές φόρων και προστίμων.
ΑπάντησηΔιαγραφήΓια τό καλό μας τό κάνουνε!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚράτος ΑΧΡΗΣΤΩΝ.... και ΣΥΜΜΟΡΙΤΩΝ ... αυτοι μας κυβερνάνε
ΑπάντησηΔιαγραφήΑφού φορολογούνται που τα πάνε στον συνεταιρισμό, όλα φαίνονται.. τωρα επειδή δεν σφράγισε κάποιος ένα χαρτί που να λέει τα πάω στον συνεταιρισμό να του κόβεις πρόστιμο. Τραγικό... μητσοτακη ξέρεις εσυ
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν συμφωνώ με τα δελτία και κυρίως με τα πρόστιμα, αν όμως τα πουλάνε σε έμπορα;;; Στην περίπτωση αυτή κάτι πρέπει να γίνει ( να φανεί - να βεβαιωθεί).
ΔιαγραφήΘα πει τα πάω στον συνεταιρισμό κ εν τελει θα τα αφήσει στον εμπορα
ΔιαγραφήΌχι μόνο φορολογουντε έχουν κ την ανάλογη κράτηση kg χωρίς ακόμα να πάρει αποβαρο
ΔιαγραφήΑπο την πρώτη μέρα ανάληψης καθηκόντων τους το μόνο που μάθανε και απειλούν τον πληθυσμό των τόσων προβλημάτων με πρόστιμα έλεος αφήστε τον κόσμο να ηρεμήσει ......
ΑπάντησηΔιαγραφήΚινούνται τόνοι προϊόντων χωρίς να ξέρει κανείς που καταλήγουν σε κάποιο συναιτερισμο η' σε έμπορα.. Πολύ καλά κάνουν κ γίνονται ελεγχοι
ΑπάντησηΔιαγραφήΌτι μπαίνει σε συνεταιρισμούς κόβει τιμολόγιο αλλού υπάρχει το θέμα.
ΔιαγραφήΓιατί τώρα τι θα αλλάξει αυτός που θέλει να πουλήσει και στους 2 πάλι θα το κάνει! Στο 1 πάλι χωρίς θα τα πάει
ΔιαγραφήΤο πρόστιμο προβλέπεται από τον νόμο ή όχι ; Αν ναι καλά είναι να το πληρώσουνε.
ΑπάντησηΔιαγραφήΌταν τα προϊόντα φεύγουν για πώληση από τον αγρό, είτε σε έμπορο είτε στον συνεταιρισμό, θα πρέπει ο παραγωγός να κόβει δελτίο αποστολής για διασφάλιση της παραγωγής του . Καλό θα είναι να γνωρίζει καλά την ποσότητα, καθώς να παίρνει και τις υπογραφές των παραλαβόντων και σφραγισμένες....τότε έπραξε καλά....καταλάβατε ?
ΑπάντησηΔιαγραφήΓτ αν δε κόψει ΔΑ δε ξέρουν να μετράνε τι θα παραδώσουν;; τόσα χρόνια πως τα μετρούσαν;
ΔιαγραφήΦίλε ανέφερα ότι διασφαλίζει την παραγωγή του, με ένα συμφωνητικό τον στέλνεις στα δικαστήρια....τέλος ο αγρότης έγινε επαγγελματίες !
ΔιαγραφήΠανασχετε πως θα φοροδιαφύγουν όσοι πάνε σε συνεταιρισμούς κ κόβονται όλα τα παραστατικά από αυτούς;; Κάνα κομματόσκυλο είσαι κ του λόγου σου
ΔιαγραφήΡε πάτε καλά ποιον γράφετε αυτόν που σας πληρώνει;;; σοβαρευτείτε επιτέλους!! Το λαό, τον αγροτικο κόσμο έχετε αφεντικό όχι τους διευθυντάδες σας κ τους παρατρεχαμενους κοιβερνόντες
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολυ καλα κάνει το ΣΔΟΕ. Δεν ειναι μεγαλη δουλειά να εκδόσεις ένα δελτίο αποστολής. Δεν είναι για τους συνεταιρισμούς αυτά. Αλλού πηγαίνουν μαύρα κι ανέλεγκτα. Έχουν πιάσει νταλίκες με παραγωγή χωρις δελτιο...
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν ξέρεις τι σου γίνεται… κάνα κομματόσκυλο θα είσαι κ του λόγου σου…
ΔιαγραφήΣυγνώμη αλλά έχεις μπερδέψει τα μπούτια σου!! Ναι ο άλλος στο χωράφι με 38 ° δε σου λέω 40°, έχει την κούραση όλης της ημέρας, έχει να φορτώσει θα έχει κ αυτό! Σε αντίθεση με τις νταλίκες που περιμένουν να τους φορτώσουν, να πάρει έτοιμα τα παραστατικά από το κάθε λογιστήριο!! Οπότε έχει μεγάλη ήδη διαφορά!!
ΔιαγραφήΝα είναι καλά αυτοί οι άγιοι άνθρωποι που έκαναν την σύσκεψη στο εμπορικό επιμελητήριο Βέροιας παρουσία των τριών βουλευτών της ΝΔ του περιφερειάρχη, προέδρων των συνεταιρισμών και των παρατρεχαμενων και ζήτησαν να παρέμβει το ΣΔΟΕ για να κάνει ελέγχους γιατί οι αγρότες πουλάνε σέ άλλους ροδάκινα και αυτοί δεν μπορούν να τά πάρουν τζάμπα για να οικονομισουν...... φέτος κύριοι οποίος πληρώνει παίρνει....
ΑπάντησηΔιαγραφήΟι αγρότες που πάνε την παραγωγή του στους συνεταιρισμούς είναι αδύνατον να φοροδιαφύγουν…. Κράτος λιστών μαφιόζων κυβερνητικών!
ΑπάντησηΔιαγραφήυπαρχει γεωργια στην ελλαδα?
ΑπάντησηΔιαγραφήΑντί να μπει όλη η κυβέρνηση φυλακή με τα λαμόγια της,τον αγρότη ψάχνουν,κοπριτες
ΑπάντησηΔιαγραφήΜήπως σας χάλασε το μήνυμα ότι η κυβέρνηση είναι για φυλακή κύριοι
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα προϊόντα που έρχονται από Τουρκία που είναι μεσ' τα φυτοφάρμακα, όλα καλά? Εκεί κανένας έλεγχος παίζει ή μπα?
ΑπάντησηΔιαγραφήΟι ντοματες ειναι μες τα φυτοφαρμακα απο Τουρκια Στα τελωνεια εχουν καταστραφει 3 φορτια.
ΔιαγραφήΤο ΣΔΟΕ το εστειλαν προφανώς οι συνεταιρισμοί μέσω των εκπροσώπων τους καθώς τα λίγα ροδάκινα γίνονται ακόμα λιγότερα αφού πολλά εξ αυτών καταλήγουν σε τρίτους ,παράγκες ,εμπόρους κλπ που πληρώνουν άμεσα και περισσότερο πιθανόν και μαύρα. Ποιός μπορεί να τους κατηγορήσει όμως μετά από τα στραπάτσα που εχουν φάει τα τελευταία χρόνια; Οταν χάνονταν φορτία ποιός τους αποζημείωνε; Όταν παίρναν τα επιτραπέζια με 0,3 λεπτά και κόστος παραγωγής 0,5 ποιός νοιαζότανε; Όσο μεγαλύτερος ο τζίρος τόσο μεγαλϋτερη και η κουτάλα.Πλουτίζουν πολλοί με τον κόπο των αγροτών πετώντας τους ένα ξεροκόμματο αλλά τελικά η κλιματική αλλαγή έχει και τα καλά της.
ΑπάντησηΔιαγραφήΦΕΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΠΡΟΛΑΒΕ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΣΕ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟΝ ΕΙΔΕ...
ΑπάντησηΔιαγραφή