Ήδη, τα ροδάκινα υπόκεινται σε εισαγωγικό φόρο 17% στις ΗΠΑ, και με τους νέους δασμούς, το συνολικό κόστος μπορεί να φτάσει στο 47%, απειλώντας τη ζήτηση στην αμερικανική αγορά, καθώς μειώνεται η ανταγωνιστικότητα του φρούτου ελέω υψηλότερης τιμής στο ράφι. Η Ελλάδα είναι ο μεγαλύτερος εξαγωγέας κονσερβοποιημένων ροδάκινων στον κόσμο, με τις Ηνωμένες Πολιτείες να απορροφούν περίπου το 20% των εξαγωγών, που αποφέρουν έσοδα 120 εκατ. ευρώ ετησίως.
Σύμφωνα με το Reuters, η βιομηχανία ροδάκινου είναι κρίσιμη για την τοπική οικονομία, καθώς πάνω από 20.000 οικογένειες εξαρτώνται από την παραγωγή και την επεξεργασία των φρούτων. Οι εξαγωγές αγροτικών προϊόντων όπως τα ροδάκινα, οι ελιές και το ελαιόλαδο αποφέρουν στην Ελλάδα περίπου μισό δισ. ευρώ ετησίως από τις ΗΠΑ. Οι παραγωγοί ζητούν άμεσες λύσεις και εναλλακτικές αγορές.
Σημειώνεται ότι το ροδάκινο είναι ένα από τα ελληνικά προϊόντα, που αναμένεται να σηκώσουν το βάρος των δασμών Τραμπ, στην περίπτωση που τα νέα μέτρα προστατευτισμού των αμερικανικών προϊόντων ενεργοποιηθούν τελικά και δεν υπάρξει κάποια αλλαγή της τελευταίας στιγμής.




ξύδι απο ροδακινο
ΑπάντησηΔιαγραφήβοτκα απο ροδακινο
μπρικετες απο τα
κλαδεματα ροδακινιας.
δεν μιλαω για τα κουκουτσια.
οχι, οχι παιδια δεν φταιει ο τραμπ.
ειμαστε πισω, με μονο γνωμονα να μασουλαμε τα λεφτα που δινονται για εξοπλισμο, υποδομες, ερευνα, τεχνολογια.
ολα θελουν κοπο, ομως οταν τα ξεκινας με σχεδιο και οραγανωση, θα αποδωσουν.καλη δυναμη στους παραμενοντες. με την ελπιδα αναδιπλωσης να ειναι παντα ζωντανη
💘
Διαγραφήκομποστα ροδακινο σε ξυδι γινεται. Σε βοτκα δεν γινεται.
Διαγραφή11:51 ξυδι με πρωτη υλη το ροδακινο και βοτκα με πρωτη υλη το ροδακινο.
ΔιαγραφήΌταν έχεις πρωθυπουργό που εκλιπαρεί από τον πρόεδρο της Αμερικής για ένα βλέμμα, για ένα χαμόγελο και ακολουθεί σαν σκυλάκι από πίσω, γίνεται αναξιοπαθής και ο λαός που εκπροσωπεί.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι δυνατόν, να τους τα έχεις παραχωρήσει όλα, εδάφη για στρατιωτικές βάσεις, εθνική ανεξαρτησία, στήριξη σε κάθε γεωπολιτική δράση τους και από πάνω να σε χώνουν και δασμούς;
Αυτή η δουλοπρέπεια έχει επιφέρει ανεπανόρθωτη ζημιά στον τόπο.
Μέχρι πότε θα πυροβολούμε τα πόδια μας;
Οι εξαγωγές κομπόστας στις ΗΠΑ είναι περίπου το 12 έως 15%. Ο λόγος πού πληρώνουν χαμηλές τιμές οι βιομηχανίες δεν είναι οι δασμοί, είναι η πλεονεξία τούς. Τά θέλουν όλα δικά τους! Μήπως τα προηγούμενα χρόνια πού δεν είχαμε δασμούς στις ΗΠΑ πληρώνανε περισσότερα;; Βρήκαν έναν αγρότη εντελώς ανοργάνωτο και τον εκμεταλλεύονται! Καί η κυβέρνηση παρακολουθεί από μακριά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτά τα ποσοστά τα έχω διαβάσει και αλλού. Αν είναι 15% , με μείωση περίπου 20% στην κατανάλωση στην Αμερική (λόγω ακριβότερου προϊόντος), τότε μιλάμε για μείωση εξαγωγών 3%. Δηλαδή, τρίχες κατσαρές! Εύκολα το αναπληρώνεις με άλλες αγορές.
ΔιαγραφήΟλοι ειναι αποχαυνωμενοι γι' αυτο δεν αλλαζει τιποτα εδω..
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα τα βρούμε με την Ρωσία ........
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ Αμερική επιβαρύνεται ως κόστος αγοράς.....
ΑπάντησηΔιαγραφήΔΗΛΑΔΗ ΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΚΑΛΑ ΕΓΩ Ο ΑΣΧΕΤΟΣ ΕΠΕΙΔΗ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΔΑΣΜΟΥΣ ΔΙΝΟΥΜΕ ΧΑΜΗΛΗ ΤΙΜΗ ? ΘΑ ΠΟΥΛΗΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ, ΔΗΛΑΔΗ ΑΦΟΥ ΜΠΟΥΝ ΣΤΟ ΧΑΡΤΟΚΙΒΩΤΙΟ ? ΚΙ ΑΝ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΟΥΛΗΘΟΥΝ, Ο ΤΡΑΜΠ ΑΠΟΣΥΡΕΙ ΤΟΥΣ ΔΑΣΜΟΥΣ , ΤΟΤΕ ΘΑ ΦΩΝΑΞΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΔΩΣΟΥΝ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ Ή ΘΑ ΤΗΝ ΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΚΟΝΣΕΡΒΑΔΕΣ...ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ...
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι κάτι σαν τους πετρελαιάδες. Το πετρέλαιο που σου αυξάνουν σήμερα, είναι αυτό που το αγόρασαν στο παρελθόν φθηνότερα.
Διαγραφή