Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Έρευνα: Αγόρασε φθηνό σπίτι σε Κοζάνη-Καστοριά και νοίκιασε σε Ημαθία-Πέλλα

Tην εξέλιξη τιμών των κατοικιών προς πώληση και ενοικίαση σε όλη την Ελλάδα κατά το 2ο τρίμηνο του 2025 κατέγραψε ο SPI, ο δείκτης τιμών του Spitogatos που αποτυπώνει τις τάσεις τιμών στην εγχώρια αγορά ακινήτων μέσα από εκατομμύρια πραγματικά δεδομένα αγγελιών στην πλατφόρμα του Spitogatos.

Αρκετές είναι οι εξελίξεις που φαίνεται να επηρέασαν σημαντικά την αγορά ακινήτων κατά το 2o τρίμηνο του 2025. Μερικές από αυτές είναι η ολοκλήρωση του στεγαστικού προγράμματος «Σπίτι μου 2», η έναρξη της αιχμής της τουριστικής περιόδου, η ανακοίνωση μέτρων οικονομικής στήριξης για τους ενοικιαστές, καθώς και η ολοκλήρωση των πανελλαδικών εξετάσεων και η αναμονή για την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στα πανεπιστήμια.

Αναλύοντας την εξέλιξη των μέσων ζητούμενων τιμών (ΜΖΤ) πώλησης και ενοικίασης κατοικιών σε όλη την ελληνική επικράτεια κατά το 2ο τρίμηνο του 2025, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους, παρατηρείται σημαντική αύξηση 9,7% στις κατοικίες προς πώληση και 7,2% στις κατοικίες προς ενοικίαση. 

Εξετάζοντας τη ΜΖΤ κατοικίας προς πώληση κατά το 2ο τρίμηνο του 2025 σε σχέση με το προηγούμενο, διαπιστώνεται αύξηση της τάξεως του 2,8%, ενώ αντίστοιχα, στη ΜΖΤ κατοικίας προς ενοικίαση σημειώνεται αύξηση 4,2%.

Οι χαμηλότερες τιμές για αγορά κατοικίας στην Ελλάδα κατά το 2ο τρίμηνο του 2025 καταγράφηκαν σε Καστοριά, Κοζάνη, Φλώρινα, Κιλκίς και Γρεβενά. Στην ενοικίαση, οι χαμηλότερες ΜΖΤ ενοικίασης σπιτιού εντοπίζονται στο Κιλκίς, την Πέλλα και το υπόλοιπο Νομού Θεσσαλονίκης. Γρεβενά και Ημαθία ολοκληρώνουν την κατάταξη των πιο οικονομικών περιοχών, με ΜΖΤ ενοικίασης στα 4,8 ευρώ/τ.μ. και 5,0 ευρώ/τ.μ. αντίστοιχα.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ