http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Ο Μίμης Νικολόπουλος και η μπάντα του στον Αρχαιολογικό Χώρο της Αρχαίας Ευρωπού

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κιλκίς και ο Δήμος Παιονίας σας προσκαλούν τη Δευτέρα 21 Ιουλίου 2025, ώρα 21:00, σε μία ιδιαίτερη μουσική βραδιά με τίτλο «Από την Ευρωπό… στην Ευρώπη και τον κόσμο…», στον αρχαιολογικό χώρο της αρχαίας Ευρωπού.

Στην Ευρωπαίων πόλιν, πόλη της Ευρώπης - πόλη της Οικουμένης, σε νευραλγικό σημείο στην κοιλάδα του Αξιού και στους πρόποδες του Πάικου, 18 χλμ από την Πέλλα, την πρωτεύουσα του μακεδονικού βασιλείου, ο συνθέτης Μίμης Νικολόπουλος και η μπάντα του θα παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα με πρωτότυπη ορχηστρική μουσική και με τραγούδια από όλο τον κόσμο. 

Από τα παραδοσιακά ακούσματα των Βαλκανίων μέχρι τη σύγχρονη ρυθμική μουσική, και από τους ήχους της Μεσογείου μέχρι τους ρυθμούς της Λατινικής Αμερικής θα απολαύσουμε την οικουμενικότητα της μουσικής γλώσσας. Κιθάρες, πνευστά, βιολί και κρουστά δημιουργούν ένα μουσικό παλίμψηστο με παραδοσιακές και μοντέρνες επιρροές, όπως φλαμένκο, τζαζ, ροκ και βαλκανική τσιγγάνικη μουσική.

Το μουσικό σύνολο απαρτίζουν οι: Κώστας Μπατσίλας (τρομπέτα), Θοδωρής Χριστοφορίδης (μπάσο), Ανδρέας Λεοντάκης (ακουστική κιθάρα, φωνητικά), Χρήστος Δανάς (βιολί), Δημήτρης Χατζηνικολάκης (τύμπανα, κρουστά) Μίμης Νικολόπουλος (κλασική κιθάρα, φωνητικά).

Είσοδος δωρεάν.

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κιλκίς θα ξεναγήσει τους επισκέπτες στον αρχαιολογικό χώρο, ώρα 19:30.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ