Προχωρούν οι διαδικασίες ανταλλαγής ακινήτων για την ανάδειξη του Βήματος Αποστόλου Παύλου
Η Ιερά Μητρόπολη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας ανακοινώνει την πρόοδο της διαδικασίας ανταλλαγής ακινήτων με τον Δήμο Βέροιας, με σκοπό την ανάδειξη του Ιερού Βήματος του Αποστόλου Παύλου και την ανάπτυξη ενός κέντρου θρησκευτικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος.
Στη συνάντηση της Δευτέρας 23 Ιουνίου 2025, που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της Βεροίας, συμμετείχαν ο Δήμαρχος Βεροίας κ. Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης, η συντονίστρια του Γραφείου του Πρωθυπουργού κ. Έλενα Σώκου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Παντελεήμων, καθώς και οι συνεργάτες και σύμβουλοι τους. Η συμμετοχή της κας Σώκου υπήρξε καθοριστική για την πρόοδο της διαδικασίας και την υποστήριξη της συνεργασίας μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων.
Η Ιερά Μητρόπολη προτείνει την ανταλλαγή του κτιρίου του 3ου Δημοτικού Σχολείου Βεροίας με το Δημαρχείο, ώστε να δημιουργηθεί ένας ενιαίος και αναβαθμισμένος χώρος γύρω από το Ιερό Βήμα του Αποστόλου Παύλου. Η πρωτοβουλία αυτή στοχεύει στην ενίσχυση του θρησκευτικού τουρισμού και στην ανάδειξη της Βεροίας ως σημαντικού πολιτιστικού και θρησκευτικού προορισμού.
Στην σύσκεψη εξετάστηκαν πτυχές της διαδικασίας για την μεταξύ Ιεράς Μητροπόλεως και Δήμου ανταλλαγή του κτιρίου του ιστορικού Γυμνασίου Βεροίας (ιδιοκτησίας της Ιεράς Μητροπόλεως, του οποίου η χρήση έχει παραχωρηθεί προσωρινά στον Δήμο, προς στέγαση του Δημαρχείου), με το παρακείμενο του Βήματος του Αποστόλου Παύλου κτίριο του 3ου Δημοτικού Σχολείου (ιδιοκτησίας του Ελληνικού Δημοσίου-Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών, του οποίου επίκεται η μεταβίβαση της κυριότητας στον Δήμο Βεροίας).
Εκφράστηκε η κοινή διάθεση όλων προς επιτάχυνση των αναλογουσών στο κάθε μέρος ενεργειών, ώστε να ολοκληρωθούν, κατά το δυνατόν σύντομα, τα τυπικά προαπαιτούμενα της ανταλλαγής και να προωθηθεί η λήψη των απαιτούμενων αποφάσεων των, κατά περίπτωση, αρμοδίων οργάνων, με διασφάλιση, σε κάθε περίπτωση, της ομαλής λειτουργίας της σχολικής μονάδας, και με την προοπτική της παροχής αναβαθμισμένων, σύγχρονων εκπαιδευτικών συνθηκών στον οικείο μαθητικό πληθυσμό.
Η Ιερά Μητρόπολη Βεροίας εκφράζει την ευγνωμοσύνη της για τη στήριξη του Γραφείου του Πρωθυπουργού και αναμένει την ολοκλήρωση της διαδικασίας ανταλλαγής το συντομότερο δυνατόν, ώστε να συμβάλλει στην ανάπτυξη της περιοχής και στην προώθηση της χριστιανικής κληρονομιάς.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ
-
Έφυγε από την ζωή σε ηλικία 74 ετών ο Γιώργος Παπαευθυμίου. Η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου και ώρα 11:30 π.μ.,
-
Η μεγαλύτερη γιορτή του καρναβαλιού ξεκίνησε με το άναμμα της πρώτης ψησταριάς στη Βέροια να δίνει το σήμα για την έναρξη του γλεντιού της
-
Οι 12 συλληφθέντες έχουν πλούσιο ποινικό μητρώο, με καθένα εξ αυτών να βαρύνεται από 10 έως 30 δικογραφίες για αδικήματα
-
12 συλλήψεις για κλοπές, διαρρήξεις και πλαστογραφίες Πάνω από 400.000 ευρώ εκτιμάται ότι ανέρχεται η λεία εγκληματικής
-
Ήταν από εκείνες τις νύχτες που η πόλη δεν κοιμάται - απλώς σωπαίνει, σαν να κρατά την ανάσα της
-
Τον συνόδευαν η Antonella & The Playmates - Ένα θεότρελο πάρτι στον πεζόδρομο της Έλλης που θα το θυμόμαστε για καιρό
-
Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 14 Φεβρουαρίου στην περιοχή της Κουλούρας, όταν μια νταλίκα εξετράπη
-
Έφυγε από την ζωή σε ηλικία 89 ετών ο Νικόλαος Χατζής. Μετά από επιθυμία του ιδίου η σορός θα μεταφερθεί την Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου
-
Γράφει η δημοσιογράφος Μαρία Ζαχαροπούλου Μπορεί η τραγική ιστορία της Κικής Κούσογλου να έχει σημαδέψει την
-
Λιγότεροι πάγκοι, άδειοι διάδρομοι, απαισιοδοξία για το μέλλον Η εικόνα στο παζάρι της Βέροιας την περασμένη Τρίτη δεν ήταν απλώς




Δέσποτα προχώρα, τους έχεις πάρει όλους παραμάζωμα.
ΑπάντησηΔιαγραφήδέσποτα προχωρά άξιος συνεχιστής των κοτσαμπασιδων της ακίνητης περιουσίας της Ελλάδας, δεν μας πείθετε πως η εκκλησία ενδιαφέρεται για τα πνευματικά αγαθά και όχι τα υλικά τα οποία τα υλικά τα κατέχει από την αποχώρηση των Τούρκων και ούτε που εδρωνειντο αυτί της να βοηθήσει τη χώρα σε χαλεπους καιρούς (βλέπε μνημόνια, πανδημίες κλπ).
ΑπάντησηΔιαγραφήΑ βρε κακομοίρη αναρχοάπλυτε σχολιάζεις χωρίς να γνωρίζεις τίποτα, ζήσε στον κόσμο του Στάλιν και μη μιλάς.
ΔιαγραφήΟ Χρηστός είπε (αν έχεις δύο ρούχα) να δώσεις το ένα σε αυτόν που δεν έχει, δεν είπε να μαζεύεις ακίνητα και να τα ανταλλάσσεις.
ΑπάντησηΔιαγραφή