Ξεκινά το πρόγραμμα εναέριων αντικουνουπικών ψεκασμών στους ορυζώνες της Ημαθίας
Από την Αντιπεριφέρεια Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης - Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ανακοινώνεται ότι στο πλαίσιο εφαρμογής του ολοκληρωμένου Προγράμματος Καταπολέμησης Κουνουπιών στην ευρύτερη περιοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για την τριετία 2023-2025, παράλληλα με το επίγειο έργο που είναι σε εξέλιξη, εκτελούνται και οι εναέριοι ψεκασμοί προνυμφοκτονίας ώστε να γίνει καταπολέμηση σε εστίες που δεν είναι προσβάσιμες με επίγεια μέσα.
Οι εναέριοι ψεκασμοί προνυμφοκτονίας θα ξεκινήσουν την Τρίτη 10 Ιουνίου 2025 με ψεκασμούς στη Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης (Αρδευτικό Χαλάστρας, αρδευτικό Αγίου Αθανασίου) καθώς και στην Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας / Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας (Αρδευτικό Αιγινίου), στην περιοχή των ορυζώνων, σε έκταση 30.000 - 45.000 στρεμμάτων.
Η εφαρμογή των αεροψεκασμών αποφασίστηκε μετά από δειγματοληψίες ακμαίων που έγιναν στην περιοχή, στο πλαίσιο της εποπτείας των πληθυσμών των κουνουπιών, προκειμένου να διατηρηθούν σε χαμηλό επίπεδο οι πληθυσμοί των ακμαίων κουνουπιών το επόμενο διάστημα. Η περίοδος κρίνεται κατάλληλη αφού έχει ολοκληρωθεί η πρώτη αποστράγγιση των ορυζώνων, προκειμένου να γίνουν εφαρμογές ζιζανιοκτονίας από τους καλλιεργητές και έχει ολοκληρωθεί η δεύτερη κατάκλιση με νερό, ενώ σύμφωνα με προβλέψεις της επόμενης εβδομάδας η θερμοκρασία θα είναι σε υψηλά επίπεδα.
Οι δράσεις εντάσσονται στο ολοκληρωμένο πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών που υλοποιεί η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και πραγματοποιούνται κατόπιν έκδοσης όλων των απαιτούμενων αδειών και τη χρήση κατάλληλων και εγκεκριμένων σκευασμάτων από τα αρμόδια Υπουργεία, ενώ εποπτεύονται από καταρτισμένο επιστημονικό προσωπικό της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ
-
«Βαρετή πόλη, χωρίς κάτι να δεις και με ανύπαρκτη νυχτερινή ζωή - Mόνο το ρεβανί αξίζει»
-
Τραγωδία σημειώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας 24 Αυγούστου 2026 στην Ημαθία, με έναν 65χρονο άνδρα να χάνει τη ζωή του έπειτα από
-
Πικ-νίκ μέσα στη φύση, βόλτες στο καταπράσινο δάσος και φωτογραφίες με τα πρόβατα!
-
Μέσα σε κλίμα οδύνης και μεγάλης συγκίνησης τελέστηκε το απόγευμα της Πέμπτης 20 Αυγούστου 2026, στην ιδιαίτερη πατρίδα του στο
-
Πυρκαγιά ξέσπασε το πρωί της Δευτέρας 24 Αυγούστου σε δασική έκταση στον ορεινό όγκο της Ημαθίας, προκαλώντας την άμεση και ισχυρή
-
Ήταν 59 ετών με καταγωγή από το Πρωτοχώρι και τα Αλωνάκια Πένθος στον ποντιακό χώρο καθώς το απόγευμα της Τετάρτης 19/8 έφυγε
-
Oικογένεια, κοσμοπολίτικες εξόδους στα Μ ατογιάννια , πολυτέλεια, θάλασσα και, πάνω απ' όλα, έρωτας - Το απρόοπτο
-
Η Βεροιώτισσα εκπαιδευτικός, Ολυμπία Πατινέα – Κόβα, σύζυγος του δικηγόρου, Φώτη Κόβα, διακρίθηκε στον 9ο Πανελλήνιο Λογοτεχνικό
-
Σκηνές, παράγκες, σκουπίδια και δυσοσμία άφησαν πίσω τους οι 300+ παράνομοι κατασκηνωτές του Δεκαπενταύγουστου
-
Εκστρατεία ενημέρωσης μέσα από τα social media - Αναδημοσιεύουν την αφίσα στους λογαριασμούς τους, για να





Η περιοχή Γιοτζαλικια, παρα το γεγονός ότι δεν έχει στάσιμα νερά αλλά πολύ πράσινο, σχεδόν είναι μια ζούγκλα, έχει εκατομμύρια κουνούπια που δεν μας επιτρέπουν να απολαύσουμε τις αυλές μας. Παρακαλώ μεριμνήσετε και για εμας!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή