Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Το επόμενο μεγάλο όνειρο των «Παιδιών της Άνοιξης»: Η Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης


3 σπιτάκια δίπλα στο ΚΔΗΦ στην Πατρίδα όπου μπορούν να διαμένουν μέχρι 4 άτομα


Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ «Τα Παιδιά της Άνοιξης» συνεχίζει με αμείωτο πάθος το έργο του υπέρ των ατόμων με αναπηρία, αποτελώντας φωτεινό παράδειγμα προσφοράς και αλληλεγγύης.

Χάρη σε ιδιωτικές δωρεές και την αμέριστη στήριξη της τοπικής κοινωνίας, ο Σύλλογος εγκαινίασε τον περασμένο Οκτώβριο το Κέντρο Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας (ΚΔΗΦ) στην Πατρίδα Βέροιας, σε οικόπεδο που παραχωρήθηκε από τον Δήμο Βέροιας. Το ΚΔΗΦ προσφέρει καθημερινή φροντίδα και δημιουργική απασχόληση στα παιδιά του, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην ποιότητα ζωής τους.


Επόμενος μεγάλος στόχος του Συλλόγου είναι η δημιουργία τριών Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης, για την 24ωρη φιλοξενία ενηλίκων ΑμεΑ που δεν μπορούν -για οποιονδήποτε λόγο, είτε απώλεια γονιών, είτε ιατρικούς λόγους γονιών κτλ- να διαμείνουν με τις οικογένειές τους.


Στο όνειρο αυτό αναφέρθηκε η πρόεδρος του Συλλόγου, Νόρα Σαρκατζή, κατά την συνέντευξη τύπου που παραχωρήθηκε στο ΚΔΗΦ στην Πατρίδα, στο πλαίσιο των καλοκαιρινών εκδηλώσεων του Συλλόγου «Ευστάθιος Χωραφάς», καθώς η τελευταία μεγάλη συναυλία του καλοκαιριού θα είναι αφιερωμένη αποκλειστικά στα «Παιδιά της Άνοιξης» για την ενίσχυση του οράματος αυτού.


Ο Σύλλογος οραματίζεται τρία «σπιτάκια», πίσω από το ΚΔΗΦ, σε ήδη παραχωρημένα οικόπεδα, που θα φιλοξενούν από τέσσερα άτομα στο καθένα. Όπως τόνισε η κα Σαρκατζή «Θέλουμε να μπορούμε να κλείσουμε ήσυχοι τα μάτια μας, ξέροντας ότι τα παιδιά μας θα ζουν όμορφα και αυτόνομα».

Το έργο βρίσκεται στο στάδιο των μελετών, ενώ ήδη έχουν προσφερθεί επιχειρηματίες για δωρεές σε υλικά, όπως κουφώματα και δάπεδα. Μέσα στο καλοκαίρι αναμένεται νέα καμπάνια στήριξης, ενώ στις 30 Αυγούστου 2025 θα πραγματοποιηθεί μεγάλη συναυλία με τους αδελφούς Διονυσίου, στο γήπεδο της Πατρίδας Βέροιας, με όλα τα έσοδα να διατίθενται για την ανέγερση των στεγών.

4 σχόλια:

  1. Ωραία τα έργα.
    Παιδιά δεν βλέπω να παίρνετε όμως που περιμένουν ότι τους ταξατε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωραία τα λόγια του πληκτρολογιου και έξω από τον χορό αυτών των ανθρώπων που δίνουν αγώνα. Αλλά θα χαλάσω το όνειρο γιατί είναι η μόνη δομή στο νομό έχω δει που παίρνει όλες τις αναπηρίες.

      Διαγραφή
  2. Μάλλον έχετε μαύρα μεσάνυχτα! Να πάτε να δείτε μια φορά και μετά να σχολιάσετε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ωραία τα λόγια του πληκτρολογιου αλλά θα σας χαλάσω το όνειρο γιατί αυτοί οι άνθρωποι εκεί δίνουν καθημερινό αγώνα για όλες τις αναπηρίες που βρίσκεται εκεί απο αυτό που έχω δει. Με έναν σύλλογο του νόμου να μην διαλέγει και να προσφέρει πραγματικά έργο και μάλιστα εθελοντικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ