Αντιμέτωποι με τσουχτερά πρόστιμα θα βρεθούν δεκάδες χιλιάδες Έλληνες οδηγοί που έκαναν αποχή από τα κέντρα τεχνικού ελέγχου.
Σε περίπου 2,8 εκατομμύρια υπολογίζονται τα οχήματα στην Ελλάδα που δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ, με αποτέλεσμα να αποτελούν ωρολογιακές βόμβες για την οδική ασφάλεια.
Το πρόβλημα έχει αναδειχθεί επανειλημμένως από τους ειδικούς του κλάδου, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου του Πανελληνίου Συνδέσεμου Ιδιωτικών ΚΤΕΟ Ελλάδας, Κωνσταντίνου Βήκα, ο οποίος έχει εστιάσει στην ανάγκη να τεθεί σε εφαρμογή το σύστημα των ηλεκτρονικών διασταυρώσεων της ΑΑΔΕ που θα «ξεσκεπάζει» τα ανέλεγκτα ΙΧ.
Πλέον ο χρόνος μετράει αντίστροφα για την εφαρμογή της συγκεκριμένης ψηφιακής παγίδας που καθίσταται εφικτή μέσω της ενοποιήσης βάσεων δεδομένων του δημοσίου σε μια ενιαία πλατφόρμα, δηλαδή ένα Μητρώο Οχημάτων πάνω στο οποίο θα ασκούνται οι έλεγχοι.
Όπως είναι γνωστό, τα οχήματα που δεν προσκομίζονται για τεχνικό έλεγχο αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα κοστοβόρες και σοβαρές βλάβες με αποτέλεσμα να αποτελούν δημόσιο κίνδυνο.
Με τις ηλεκτρονικές διασταυρώσεις κάθε οδηγός που αρνούνταν σθεναρά να περάσει τις πύλες των ΚΤΕΟ θα… ξετρυπώνεται και τίθεται αντιμέτωπος με πρόστιμο ύψους 400 ευρώ. Σε περίπτωση υποτροπής το πρόστιμο διπλασιάζεται και ταυτόχρονα αφαιρούνται η άδεια κυκλοφορίας και οι πινακίδες του οχήματος, ενώ η επιστροφή τους γίνεται μόνο με την προσκόμιση ισχύοντος δελτίου τεχνικού ελέγχου και της απόδειξης καταβολής του προστίμου.
Σύμφωνα με τους ειδικούς, η πολιτεία πλέον είναι ενήμερη για τις κινητές βόμβες που συνιστούν τα οχήματα τα οποία δεν περνούν ΚΤΕΟ, επισημαίνοντας παράλληλα ότι στην Ευρώπη τα συγκεκριμένα ζητήματα έχουν επιλυθεί, με αποτέλεσμα το ποσοστό των οχημάτων που περνούν από ΚΤΕΟ να ανέρχεται σε 100%.
Σημειώνεται ότι η ψηφιακή τσιμπίδα της ΑΑΔΕ θα πιάνει, επίσης, τα ανασφάλιστα ΙΧ, όσα δεν έχουν πληρώσει τέλη κυκλοφορίας και όσα κινούνται ενώ έχουν δηλωθεί σε ακινησία.
Ο πέλεκυς θα πέφτει βαρύς ειδικά για τα τελευταία, μιας και σύμφωνα με τη νομοθεσία, εφόσον εντοπιστεί όχημα να κυκλοφορεί ενώ είναι δηλωμένο σε ακινησία το πρόστιμο ανέρχεται σε 10.000 ευρώ και σε περίπτωση υποτροπής τριπλασιάζεται στα 30.000 ευρώ.
Πηγή
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ
-
Και ο αδελφός της είναι επίσης διοικητής Τροχαίας στα Ιωάννινα - Πανέτοιμη για τη νέα πρόκληση στην καριέρα της και να
-
Στη δίνη των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών θα βρεθούν μέσα στο καλοκαίρι βιομηχανίες της Βόρειας Ελλάδας, κάποιες εκ των οποίων
-
Με μεγάλη οδύνη ανακοινώνουμε τον θάνατο του Γιάννη Πέτκου, ο οποίος απεβίωσε το πρωί της Κυριακής 8 Ιουνίου 2025. Ο Γιάννης Πέτκος
-
Σε οικονομική ασφυξία οι αγρότες, ζητούν έκτακτες ενισχύσεις Σε απόγνωση βρίσκονται οι παραγωγοί ροδάκινου στη Βόρεια Ελλάδα,
-
Καλό Παράδεισο! Έφυγε από την ζωή η Ελένη Σιδηροπούλου. Η εκλιπούσα ταξίδεψε για την «Γειτονιά των Αγγέλων» σε ηλικία μόλις 42 χρονών, βυθίζ...
-
Η παρουσίαση της μελέτης του νέου κλειστού γυμναστηρίου και της ανάπλασης του υπαίθριου χώρου δραστηριοτήτων, που θα κατασκευαστεί
-
Μεγάλη χαρά και υπερηφάνεια για τον Ηρακλή Θερμαϊκού, που για πρώτη φορά στην ιστορία του εξασφάλισε την άνοδό του στη Γ' Εθνική
-
Πωλείται επιχείρηση σε προνομιακή τοποθεσία στο κέντρο της Βέροιας, πλήρως λειτουργική και εξοπλισμένη, με δραστηριότητα στον χώρο της
-
Τύχη - Έρωτας - Χρήμα Στις 9 Ιουνίου ο Δίας ο πλανήτης της τύχης, εισέρχεται στον υδάτινο
-
H ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. στο πλαίσιο των προγραμματισμένων έργων συντήρησης του δικτύου διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας, ανακοίνωσε προσωρινές
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.