Συγκλονίζουν τα στοιχεία για την υπόθεση της άγριας δολοφονίας για την οποία κατηγορείται ο νεαρός Πολωνός που συνελήφθη στην Κατερίνη, μετά από ευρωπαϊκό ένταλμα που είχαν εκδώσει οι πολωνικές αρχές.
Ενώ αρχικά είχε γίνει γνωστό πως το θύμα ήταν μία γυναίκα, πλέον προκύπτει πως επρόκειτο για μία 16χρονη, με την οποία κατά πάσα πιθανότητα ο νεαρός Πολωνός συνδεόταν με ερωτική σχέση.
Το έγκλημα έγινε στην πόλη Μλάβα, βόρεια της Βαρσοβίας. Η 16χρονη μάλλον γνώριζε πως η συζήτηση με τον φίλο της ίσως να κατέληγε σε τσακωμό, αλλά πίστευε ότι αυτός θα ήταν εντελώς ανώδυνος.
«Αν τσακωθώ, θα επιστρέψω στο σπίτι σε 5 λεπτά. Αν πάνε όλα καλά, θα λείψω το πολύ μισή ώρα» φέρεται να είχε πει στους γονείς της φεύγοντας από το σπίτι, την Τετάρτη 23 Απριλίου, γύρω στις 19:40. Η κοπέλα εντοπίστηκε εχθές, 1η Μαΐου, σε θάμνους, δίπλα στις σιδηροδρομικές γραμμές, μαζί με το κινητό της.
Το κινητό της 16χρονης Πολωνής βρέθηκε στις ράγες
Όπως αναφέρει το pierianews.gr, την ίδια ημέρα, η κοπέλα είχε πάει για ψώνια με τη μητέρα της, ενώ πήγε να παραλάβει και ένα δέμα με ορισμένα ρούχα που είχε παραγγείλει. Παράλληλα, είχε επικοινωνήσει με έναν φίλο και μία φίλη της, με τους οποίους είχε κανονίσει να πάνε μαζί στο σχολείο.
«Τίποτα δεν έδειχνε ότι ήθελε να το σκάσει από το σπίτι» είχε πει ο πατέρας της, Γιάτσεκ Κοβάλσκι, σε συνέντευξή του στο Kanal Kryminalny Extra.
Μετά τις 8:00 το βράδυ, η Μάγια προσπάθησε να επικοινωνήσει με μία φίλη της. «Έκανε αρκετές προσπάθειες να την καλέσει και έγραψε ένα μήνυμα» περιγράφει η ξαδέλφη της. Η φίλη της δεν απάντησε όταν την κάλεσε, ωστόσο επιχείρησε να μιλήσει μαζί της το πρωί, όταν το κινητό της ήταν ήδη ανενεργό.
Όσο περνούσαν οι ώρες τόσο μεγάλωνε και η αγωνία των συγγενικών της προσώπων. Η οικογένεια της Μάγια προχώρησε σε εκκλήσεις για βοήθεια μέσω των κοινωνικών δικτύων, τις πρώτες ημέρες της εξαφάνισής της, χωρίς όμως κάποιο αποτέλεσμα.
Σύμφωνα με τα πολωνικά διωκτικά έγγραφα, ο νεαρός φέρεται να παρέσυρε την ανήλικη σε ένα παλιό ξυλουργείο, όπου της κατάφερε επανειλημμένα χτυπήματα με τσεκούρι ή σφυρί. Στη συνέχεια, έκαψε την άτυχη κοπέλα ρίχνοντας στο σώμα της άγνωστη χημική ουσία, ενώ πέταξε τη σορό της σε πλαστικό κάδο απορριμμάτων.
Από Δευτέρα δρομολογείται η έκδοση του νεαρού στην Πολωνία
Ο 17χρονος που βρισκόταν στην Ελλάδα συμμετέχοντας στο πρόγραμμα ανταλλαγής μαθητών ERASMUS+2025, εντοπίστηκε σε ξενοδοχείο της Κατερίνης kai συνελήφθη καθώς οι διωκτικές αρχές της Πολωνίας είχαν εκδώσει ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης. Ο νεαρός κρατείται κι αναμένεται τη Δευτέρα να οδηγηθεί στην Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης για να ξεκινήσουν οι διαδικασίες έκδοσης στην χώρα του.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ
-
Και ο αδελφός της είναι επίσης διοικητής Τροχαίας στα Ιωάννινα - Πανέτοιμη για τη νέα πρόκληση στην καριέρα της και να
-
«Συναγερμός» σήμανε το πρωί της Κυριακής 15 Ιουνίου 2025 σε πολυκατοικία στην περιοχή του Άλσους Παπάγου στη Βέροια, όταν οι
-
Στη δίνη των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών θα βρεθούν μέσα στο καλοκαίρι βιομηχανίες της Βόρειας Ελλάδας, κάποιες εκ των οποίων
-
Συγκλονισμένη είναι η κοινωνία της Βέροιας μετά το σοκαριστικό τροχαίο που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής 15 Ιουνίου επάνω στην
-
«Κομμάτια» μια μηχανή και καραμπόλα πολλών οχημάτων - Διακόπηκε η κυκλοφορία
-
Η επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας Ένας νεκρός και 7 τραυματίες είναι ο τραγικός απολογισμός του
-
Καλό Παράδεισο! Έφυγε από την ζωή η Ελένη Σιδηροπούλου. Η εκλιπούσα ταξίδεψε για την «Γειτονιά των Αγγέλων» σε ηλικία μόλις 42 χρονών, βυθίζ...
-
Νέες πιέσεις στους οικογενειακούς προϋπολογισμούς και στον τιμάριθμο φέρνουν οι αυξήσεις στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος, σε μια
-
Έφυγαν σήμερα από την ζωή τρεις συμπολίτες μας και οι κηδείες τους θα τελεστούν σε Βέροια και Πατρίδα.
-
Από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος συνελήφθησαν πρωινές ώρες χθες, (15/6) σε περιοχή της
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.