Άσχημη κατάληξη είχε η επιχείρηση διάσωσης 47χρονη από την Πολωνία, που είχε πέσει σε χαράδρα στον Όλυμπο, κοντά στο καταφύγιο «Αγαπητός».
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η άτυχη γυναίκα ανασύρθηκε χωρίς της αισθήσεις, έπειτα από μεγάλη επιχείρηση διάσωσης που είχε στηθεί. Ειδικότερα, είχε συγκροτηθεί ομάδα έρευνας και διάσωσης αποτελούμενη από 24 πυροσβέστες από τις Ορειβατικές Ομάδες Έρευνας Διάσωσης της 1ης, της 2ης και της 8ης Ε.Μ.Α.Κ., το πεζοπόρο τμήμα της 2ης Ε.ΜΟ.Δ.Ε. της Π.Υ. Κατερίνης και της Π.Υ. Λιτοχώρου, ενώ σηκώθηκε και ελικόπτερο Super Puma.
Βάσει όσων έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά, η 47χρονη φαίνεται ότι την ώρα που ανέβαινε στο βουνό μαζί με άλλους, έχασε την ισορροπία της και έπεσε. Κάποιος από αυτούς που ήταν μαζί της ειδοποίησε το μεσημέρι το 112 και ξεκίνησε επιχείρηση διάσωσης.
Η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής για την τραγική κατάληξη της επιχείρησης διάσωσης στον Όλυμπο
«Κατά τις μεσημεριανές ώρες σήμερα, Τρίτη 22 Απριλίου 2025, ειδοποιήθηκε το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, για έρευνα και διάσωση μιας αλλοδαπής πλησίον του καταφυγίου Αγαπητός στον Όλυμπο.
Άμεσα συγκροτήθηκε ομάδα έρευνας και διάσωσης αποτελούμενη από είκοσι τέσσερις (24) πυροσβέστες, από τις Ορειβατικές Ομάδες Έρευνας Διάσωσης της 1ης, της 2ης και της 8ης Ε.Μ.Α.Κ., το πεζοπόρο τμήμα της 2ης Ε.ΜΟ.Δ.Ε. της Π.Υ. Κατερίνης και της Π.Υ. Λιτοχώρου.
Η γυναίκα εντοπίστηκε από τις Πυροσβεστικές δυνάμεις χωρίς τις αισθήσεις της σε δυσπρόσιτο σημείο της ανωτέρω περιοχής, ανασύρθηκε με ελικόπτερο Super Puma του Ε.Κ.Σ.Ε.Δ. και εν συνεχεία μεταφέρθηκε στο ελικοδρόμιο Αγαπητός. Από εκεί μεταφέρθηκε με ελικόπτερο του Π.Σ. στο στρατόπεδο Λιτοχώρου όπου και παρελήφθη από ασθενοφόρο του Ε.Κ.Α.Β. Η επιχείρηση ολοκληρώθηκε τις απογευματινές ώρες σήμερα Τρίτη 22 Απριλίου 2025».
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ
-
Είχε ιατρείο στον Κοπανό και εργάστηκε στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου Νάουσας
-
Τίτλοι τέλους πέφτουν για ένα από τα πιο γνωστά καταστήματα ένδυσης στη Βέροια, το οποίο έπειτα από χρόνια παρουσίας στην τοπική αγορά
-
Έφυγαν από την ζωή και κηδεύονται το πρωί της Δευτέρας 28 Σεπτεμβρίου 2026, δύο συμπολίτες μας από τη Βέροια.
-
Μεγάλο μποτιλιάρισμα καταγράφεται αυτή την ώρα στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Αθηνών, με την κίνηση να διεξάγεται με ιδιαίτερα
-
Ένα ξεχωριστό ταξίδι στη Σαουδική Αραβία επέλεξε για να γιορτάσει τα γενέθλιά της η Βεροιώτισσα Αθηνά Βαφείδου, γνωστή ως Vafita, έχοντας
-
Τι πρέπει να κάνετε αν λάβατε sms Μηνύματα από το gov.gr έλαβαν χιλιάδες πολίτες, με τα οποία
-
Σε τραγωδία εξελίχθηκε γλέντι γάμου στο Νησί Ημαθίας, όταν ένας άνδρας που βρισκόταν ανάμεσα στους παρευρισκόμενους κατέρρευσε
-
Στο ακροατήριο του Τριμελές Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης δικάζεται υπόθεση με δύο νεκρούς και δύο τραυματίες, έπειτα από
-
Αναλυτικά τα αποτελέσματα των εκλογών Ολοκληρώθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης 24 Σεπτεμβρίου 2026 οι
-
Από τις «αρχές Ιουλίου», φτάσαμε στα τέλη Σεπτεμβρίου και υπογραφή ακόμη δεν μπήκε!




Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.