Με μεγάλη επιτυχία το 1ο Γυμνάσιο Βέροιας συμμετείχε στο 2ο Περιβαλλοντικό Μαθητικό Συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη. Η αποστολή του σχολείου αποτελούνταν από τις τρεις περιβαλλοντικές ομάδες, οι οποίες παρουσίασαν τις εργασίες τους με τίτλους «Βέροια – Μικρή Ιερουσαλήμ» και «Τριπόταμος – Το ποτάμι της Βέροιας».
Η πρώτη ομάδα ανέδειξε με βιντεοπαρουσίαση τη βυζαντινή κληρονομιά της Βέροιας, εστιάζοντας σε ιστορικά μνημεία της πόλης, όπως η Παλαιά Μητρόπολη, η Κυριώτισσα και η Εκκλησία του Χριστού. Μέσα από την εργασία της, παρουσίασε την αρχιτεκτονική, την ιστορική σημασία και την πολιτιστική αξία αυτών των ναών, συμβάλλοντας στην ευαισθητοποίηση γύρω από τη διατήρηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν στην παρουσίαση ανέλυσαν την πολιτιστική πολυμορφία της πόλης, εστιάζοντας στην ιστορική της διαδρομή και την περιβαλλοντική σημασία της και επισήμαναν τη μοναδικότητα της Βέροιας, αλλά και τη σημασία της διατήρησης της πολιτιστικής κληρονομιάς.
Οι άλλες ομάδες με δημιουργία αφίσας επικεντρώθηκαν στον ποταμό Τριπόταμο, ο οποίος είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με την ιστορία και τη φυσική κληρονομιά της Βέροιας. Αναδείχτηκε η σημασία του Τριπόταμου για την περιοχή και αναφέρθηκαν οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει το ποτάμι λόγω της αστικοποίησης και της ανθρώπινης δραστηριότητας.
Η συμμετοχή του Σχολείου μας στο συνέδριο προσέφερε στους μαθητές μια μοναδική εμπειρία, ενισχύοντας την περιβαλλοντική τους συνείδηση και την αίσθηση της πολιτιστικής τους ταυτότητας. Η παρουσίαση τους απέσπασε θετικά σχόλια και αποτέλεσε εξαιρετική ευκαιρία για ανταλλαγή απόψεων και γνώσεων με μαθητές και εκπαιδευτικούς από διάφορες περιοχές της Ελλάδας και της ομογένειας.
Ο Σύλλογος Καθηγητών και ο Διευθυντής συγχαίρουν τους μαθητές και τις μαθήτριες καθώς και τις καθηγήτριες που συντόνισαν τη δράση.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ
-
Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 50 ετών η Δόμνα Τσιμόγλου. Η κηδεία της θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 14 Αυγούστου 2025 και ώρα 5.2ο μ.μ. από
-
Την απομάκρυνση του drone που έχει τοποθετηθεί στο Σέλι για λόγους πυρασφάλειας του ορεινού όγκου ζητούν με επιστολή τους προς το
-
Είναι μύθος ή όχι που λέμε συνέχεια ότι είμαστε 60.000 - Τι λένε τα επίσημα στοιχεία;
-
Βουτιές σε κρυστάλλινα νερά και διασκέδαση σε υπέροχα καφέ, μπαρ και εστιατόρια
-
«Έφυγε» από την ζωή σε ηλικία 73 ετών η Ελισάβετ Ιωαν. Μπλατσιώτου. Η εκλιπούσα ταξίδεψε για την «Γειτονιά των Αγγέλων», βυθίζοντας στην
-
Περιπολικό της Τουρκικής αστυνομίας τον μετέφερε στην ελληνική πλευρά των συνόρων - Δηλώθηκε ως ανεπιθύμητος!
-
Τροχαία ατύχημα σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης 13 Αυγούστου στην Εθνική Οδό στα όρια των νομών Θεσσαλονίκης - Ημαθίας - Πέλλας.
-
Θλίψη σκόρπισε στην τοπική κοινωνία του Γαρέφι Αλμωπίας η είδηση του θανάτου του Χαράλαμπου Τουρλάκη. Ο εκλιπών ταξίδεψε για την
-
Επικεφαλής των μέτρων ήταν ο Αστυνομικός Διευθυντής Ανδρέας Καλογερόπουλος
-
Ένας 30χρονος αλλοδαπός που επέβαινε καθήμενος πάνω σε γεωργικό ελκυστήρα, τον οποίο οδηγούσε 40χρονος αλλοδαπός, έπεσε από αυτόν,
Συγχαρητήρια σε μαθητές μαθήτριες καθηγητές Διευθυντή όλους του σχολείου αλλά κυρίως στις εκπαιδευτικούς καθηγήτριες που ανέλαβαν αυτή την μεγάλη ευθύνη να συνοδεύσουν τα παιδιά.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ
ΑπάντησηΔιαγραφή