http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Έρχονται 2.000 προσλήψεις στο Στρατό

Με γοργούς ρυθμούς προχωρά η Νέα Δομή Δυνάμεων και σε αυτό το πλαίσιο το υπουργείο Εθνικής Αμυνας προχωρά στην προκήρυξη διαγωνισμού για την πρόσληψη 2.000 επαγγελματιών οπλιτών.

Μετά και τις σχετικές εισηγήσεις του αρχηγού ΓΕΕΘΑ και των Ανωτάτων Συμβουλίων του Στρατού Ξηράς, του Πολεμικού Ναυτικού και της Αεροπορίας και το γεγονός της μη υπέρβασης του συνολικού αριθμού των 40.000 θέσεων Επαγγελματιών Οπλιτών για τις ανάγκες του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, τις σχετικές υπουργικές αποφάσεις υπέγραψε χθες ο Νίκος Δένδιας και στις προκηρύξεις καθορίζονται όλες οι απαραίτητες διαδικασίες και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για τη διεξαγωγή των διαγωνισμών.

Η προκήρυξη πρόσληψης σύμφωνα με την εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», αφορά την κάλυψη 1.100 θέσεων επαγγελματιών οπλιτών στον Στρατό Ξηράς, 600 θέσεων στο Πολεμικό Ναυτικό, 250 θέσεων στην Πολεμική Αεροπορία και 50 θέσεων στο κοινό Σώμα Πληροφορικής.

Η προθεσμία κατάθεσης δικαιολογητικών είναι ένας μήνας από τη δημοσίευση στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ).

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, η συνολική δαπάνη θα είναι ύψους 305.274.123 ευρώ, η οποία θα αυξάνεται ανά έτος κλιμακωτά (θα ανέλθει σε περίπου 21,5 εκατ. ευρώ για το 2025 και σε περίπου 54,7 εκατ. ευρώ για το 2032. Βάσει των σχετικών προϋπολογισμών, την πρώτη χρονιά ο πρώτος μισθός για τους νέους οπλίτες θα βρίσκεται κοντά στα 900 ευρώ.

Αντίδοτο στη «γήρανση» του στρατεύματος

Στόχος του ελληνικού Πενταγώνου είναι να στελεχωθούν κρίσιμες ειδικότητες και να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα του μέσου όρου ηλικίας στο στράτευμα που τείνει να ξεπεράσει, αν δεν έχει ήδη ξεπεράσει, το 40ό έτος, καθώς λόγω των μνημονίων και των χαμηλών αμοιβών οι σχετικές προκηρύξεις της προηγούμενης δεκαετίας δεν απέδιδαν τα αναμενόμενα, ενώ υπήρχαν και πολλά έμπειρα στελέχη που επέλεγαν να σταδιοδρομήσουν στον ιδιωτικό τομέα παραιτούμενα από τις Ενοπλες Δυνάμεις.

Οι ενδιαφερόμενοι, όπως αναφέρει η εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», θα μπορούν να απευθύνονται στις ειδικές τηλεφωνικές γραμμές HELPDESK από την επομένη της δημοσίευσης της προκήρυξης, με μέριμνα των Γενικών Επιτελείων, στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις των οποίων θα αναρτηθούν και οι σχετικές πληροφορίες.

5 σχόλια:

  1. ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΟΒΑΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΚΑΤΣΟΥΝ ΣΚΟΠΙΕΣ, ΑΓΓΑΡΕΙΕΣ, ΚΑΙ ΠΕΡΙΠΟΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν θα επανδρωσετε μια μονάδα σε περίπτωση επιστρετευσεις εγώ θα κάτσω να μεφτυσει όλη η Μακεδονία!!! Όλοι οι πιτσιρικάδες μέχρι 30-35 χρόνων τρέχοντας θα περάσουν τα σύνορα στα Σκόπια και στην Αλβανία!!! Στη θεσ/νίκη θα τους πάρουμε χαμπάρι τους Τούρκους!! Τόσο άχρηστοι έχουμε γίνει!!! Θα σηκωθούν οι προγονοι μας και θα μας πάρουν με της πέτρες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτούς άστους! Έχουν ήδη μετανιώσει για τις θυσίες που έκαναν!

      Διαγραφή
  3. Ψάχνουν για φτηνούς αγγαρειομάχους και δεν βρίσκουν κόσμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ακούγεται πως θα δηλώσουν όλα τα παιδιά των πολιτικών μας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ