Σε νέα κοινοβουλευτική παρέμβαση προχώρησε ο Αν. Γενικός Γραμματέας της Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Ημαθίας, Τάσος Μπαρτζώκας, με Κοινοβουλευτική παρέμβαση προς τον Υπουργό Υγείας, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, σχετικά με την αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην ίδρυση Τομέα ΕΚΑΒ στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας, η οποία εξακολουθεί να στερείται επαρκούς προνοσοκομειακής φροντίδας.
Ο Τάσος Μπαρτζώκας τονίζει σε έντονο ύφος, ότι η ανάγκη για την ίδρυση Τομέα ΕΚΑΒ έχει γίνει ακόμη πιο επιτακτική, ιδίως μετά το πρόσφατο περιστατικό τραυματισμού μαθητή στις σιδηροδρομικές γραμμές, όπου η καθυστερημένη άφιξη του ασθενοφόρου από τη Βέροια ανέδειξε, για ακόμη μία φορά, τον κίνδυνο που διατρέχουν καθημερινά οι κάτοικοι της περιοχής.
Παρά τις επανειλημμένες παρεμβάσεις του Βουλευτή και τις δεσμεύσεις του Υπουργείου Υγείας, η περιοχή εξακολουθεί να μην διαθέτει δικό της Τομέα ΕΚΑΒ, ενώ η εξυπηρέτηση των πολιτών περιορίζεται σε μόλις μία βάρδια. Υπενθυμίζεται ότι στις 10 Οκτωβρίου 2024, η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, κα Αγαπηδάκη, είχε δεσμευτεί δημόσια πως «έχει ληφθεί απόφαση για την ίδρυση Τομέα ΕΚΑΒ στην Αλεξάνδρεια και ότι ο σταθμός επρόκειτο να λειτουργήσει το αργότερο στις αρχές του 2025».
Ωστόσο, ο Τάσος Μπαρτζώκας επισημαίνει πως, βρισκόμαστε ήδη στον τρίτο μήνα του 2025 και δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση για την πορεία του έργου, ούτε σαφές χρονοδιάγραμμα για την υλοποίησή του. Το γεγονός αυτό δημιουργεί έντονο αίσθημα ανασφάλειας και δυσαρέσκειας στους πολίτες, που δικαίως απαιτούν άμεση λύση.
Ο Τάσος Μπαρτζώκας υπογραμμίζει: «Σε υπερεπείγοντα περιστατικά, τα πρώτα λεπτά είναι κρίσιμα. Ο ασθενής πρέπει να λάβει άμεση ιατρική φροντίδα και πρώτες βοήθειες, καθώς κάθε λεπτό που περνά μπορεί να αποβεί μοιραίο για τη ζωή ή την υγεία του».
Τέλος, ο Βουλευτής Ημαθίας ζητά σαφείς απαντήσεις από τον Υπουργό Υγείας για τους λόγους της αδικαιολόγητης καθυστέρησης, το ακριβές χρονοδιάγραμμα λειτουργίας του Τομέα και ποια άμεσα μέτρα θα ληφθούν ώστε να διασφαλιστεί η 24ωρη κάλυψη της περιοχής με ασθενοφόρο έως ότου ολοκληρωθεί η ίδρυσή του.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ
-
To άτυχο θύμα βρέθηκε κυριολεκτικά κάτω από τις ρόδες, με το οδόστρωμα να έχει γεμίσει με αίματα
-
Τραγική κατάληξη είχε το τροχαίο που σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης 4 Αυγούστου 2026 στην οδό Θεσσαλονίκης στα φανάρια της Κύπρου,
-
Έφυγε από την ζωή σε ηλικία 62 ετών ο Γιώργος Νταντάμης. Η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 4 Αυγούστου και ώρα 10:30 μ.μ., στον Ιερό...
-
Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τη λειτουργία του νέου Διοικητηρίου της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας, καθώς σύμφωνα με τον
-
Στο πένθος έχει βυθιστεί η Κατερίνη μετά την είδηση του θανάτου του άτυχου άνδρα που είχε τραυματιστεί στο κεφάλι όταν έπεσε από την
-
Με 157 «ναι», έναντι 131 «όχι», εγκρίθηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο για την επέκταση των αρμοδιοτήτων της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ. Το
-
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος το Party Νεολαίας του Εκπολιτιστικού Μορφωτικού Συλλόγου Φυτειάς, το οποίο συγκέντρωσε
-
Νεκρός εντοπίστηκε ένας 32χρονος σε φαράγγι στον Όλυμπο, στη θέση Κόκκινος Βράχος. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΕΡΤnews, ο άνδρας, με
-
Με μεγάλη επιτυχία και τη συμμετοχή πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής 31 Ιουλίου στο γήπεδο του




Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.