Στην εγκατάσταση του ρομποτικού χειρουργικού συστήματος da Vinci στη Euromedica Γενική Κλινική Θεσσαλονίκης, προχωρούν η Euromedica και το Ερρίκος Ντυνάν, εν όψει της επερχόμενης εξαγοράς του δικτύου των κλινικών Euromedica από την ΗΜΙΘΕΑ Α.Ε. (ιδιοκτήτρια του Ερρίκος Ντυνάν), στο πλαίσιο του ευρύτερου πλάνου που θέλει τον επερχόμενο όμιλο να πρωταγωνιστεί στον χώρο της υγείας.
Με την ολοκλήρωση της εξαγοράς των κλινικών της Euromedica, ο νέος όμιλος δεσμεύεται για την περαιτέρω ενίσχυση των μονάδων της Θεσσαλονίκης με την εγκατάσταση δύο προηγμένων ρομποτικών χειρουργικών συστημάτων da Vinci Xi, μέχρι το τέλος του έτους στη Γενική Κλινική και στην κλινική Γένεσις, η οποία πλέον ως γενική κλινική έχει εντάξει στο χαρτοφυλάκιο των υπηρεσιών της τμήματα γενικής χειρουργικής, γαστρεντερολογίας και παθολογικής ογκολογίας.
Η ρομποτική χειρουργική δίνει τη δυνατότητα στους ιατρούς να εκτελούν πολλούς τύπους πολύπλοκων επεμβάσεων με μεγαλύτερη ακρίβεια, ευελιξία και έλεγχο από ό,τι είναι δυνατό με τις παραδοσιακές τεχνικές. Το 2024 ήταν μια μεγάλη χρονιά για τη ρομποτικά υποβοηθούμενη χειρουργική στην Ευρώπη και την Αμερική, όπου σε ορισμένους κλάδους γίνεται κυρίαρχη τάση.
Το da Vinci παρέχει ολοκληρωμένες λύσεις υποβοήθησης λαπαροσκοπικών επεμβάσεων. Είναι το μοναδικό ρομποτικό σύστημα μέχρι στιγμής στον κόσμο, μέσω του οποίου μπορεί να πραγματοποιηθεί το σύνολο των επεμβάσεων, που μέχρι τώρα διενεργούνται λαπαροσκοπικά. Είναι εγκεκριμένο από τον Αμερικανικό Οργανισμό Φαρμάκων και Υλικών (FDA) και έχει χρησιμοποιηθεί σε περισσότερες από 13 εκατομμύρια επεμβάσεις, με εξαιρετικά αποτελέσματα, ιδιαιτέρως στον τομέα της ουρολογίας. Παράλληλα, προσφέρει πλήθος πλεονεκτημάτων για τους ασθενείς, όπως ενδεικτικά μειωμένο χρόνο νοσηλείας και ταχύτερο ρυθμό ανάρρωσης.
Οι επεμβάσεις πραγματοποιούνται από ειδικά εκπαιδευμένους και πιστοποιημένους στη χρήση του da Vinci ιατρούς. Σήμερα συναντάμε τα εντυπωσιακά αποτελέσματα τις ρομποτικής χειρουργικής σε μία σειρά από χειρουργικές ειδικότητες όπως Γενική Χειρουργική, Ουρολογία, Θωρακοχειρουργική, Γυναικολογία και Ωτορινολαρυγγολογία.
Η τοποθέτηση του ρομποτικού μηχανήματος αποτελεί το άτυπο ξεκίνημα του Νέου Ομίλου Υγείας που δημιουργείται από την ένωση των μονάδων της Euromedica με την κλινική Ερρίκος Ντυνάν, με τις δύο πλευρές να έχουν στραμμένο το βλέμμα στα μελλοντικά τους σχέδια. Διαθέτοντας ήδη κατ’ αποκλειστικότητα εγκατεστημένο στον Κυανού Σταυρό Θεσσαλονίκης το ρομποτικό σύστημα Mako για αρθροπλαστική γόνατος και ισχίου, ο νέος όμιλος θα αποκτήσει ισχυρή παρουσία στον τομέα της ρομποτικής χειρουργικής, αναβαθμίζοντας περαιτέρω την ποιότητα των υπηρεσιών του.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το ρομποτικό χειρουργικό σύστημα da Vinci, μπορείτε να καλείτε στο τηλέφωνο 2310895100.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ
-
Έφυγε από την ζωή σε ηλικία μόλις 47 ετών η Κατερίνα Τσιγαδάκη. Η κηδεία της θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου και ώρα
-
Κλείνουν ραντεβού σε απόμερες καφετέριες, ενώ οι πιο τολμηροί συναντιούνται απευθείας σε σπίτια, «για ό,τι προκύψει»
-
Απίθανο τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης 17 Δεκεμβρίου στο κέντρο της Βέροιας, προκαλώντας αναστάτωση σε
-
Έφυγε από την ζωή, σε ηλικία μόλις 41 ετών, η Δροσή Τζέκου, έπειτα από γενναία μάχη που έδωσε με τον καρκίνο. Η εκλιπούσα, με καταγωγή από
-
Ποιοι ήταν οι νικητές των τριών αγώνων Με ιδανικές καιρικές συνθήκες, αναμενόμενο κρύο λόγω εποχής, με πολύ
-
Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, η Διεύθυνση και το σύνολο των εργαζομένων της ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας εκφράζουν τη βαθιά τους θλίψη
-
Πλούσιο φωτορεπορτάζ και τα ονόματα των νικητών Με λιακάδα και γλυκές για την εποχή θερμοκρασίες, ολοκληρώθηκε το
-
Έκλεισε για 3 ώρες και το ρεύμα προς Θεσσαλονίκη στα Μάλγαρα - Αποφασίζουν για επ' αόριστον κλείσιμο«Αναστέναξε» η γέφυρα του Λουδία - Χιλιόμετρα ουρά στην Παλαιά Εθνική Βέροιας - Θεσσαλονίκης
-
Ανακοινώθηκαν στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και υπεγράφη από τον αναπληρωτή Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Ιωάννη
-
Περίεργες εικόνες αντικρίζουν αυτές τις ημέρες όσοι περνούν από τον Αλιάκμονα, καθώς ο ποταμός έχει πάρει μια εντυπωσιακή πράσινη






Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.