http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Νάουσα: Το «σπίτι του Γενίτσαρου»... ο τόπος συνάντησης των μελών του συλλόγου για το Τριώδιο

Κοσμοσυρροή στη Νάουσα για το δρώμενο των «Γενίτσαρων και Μπούλων». Η παράδοση των «Γενίτσαρων και Μπούλων» στη Νάουσα είναι ένα μοναδικό εθιμικό γεγονός που αναβιώνει κάθε χρόνο την Κυριακή της Αποκριάς. Από αρχαίες διονυσιακές ρίζες ξεκινά και φτάνει έως σήμερα, διατηρώντας την αυθεντικότητά του.

Οι δρόμοι της πόλης γεμίζουν με τους ρυθμούς από το νταούλι και το ζουρνά, καθώς ένα γκρουπ «γενιτσάρων» περιφέρεται στους δρόμους, έχοντας ως τελικό προορισμό το δημαρχείο, όπου και κορυφώνεται η γιορτή.

Η εμβληματική «Μπούλα» εμφανίζεται στο παράθυρο, κουδουνίζοντας τα νομίσματα που κρέμονται στο στήθος της, ανταποδίδοντας το χαιρετισμό των γενιτσάρων. Στη συνέχεια, ενσωματώνεται στην πομπή και όλοι μαζί συνεχίζουν την περιοδεία μέχρι να πάρουν τη σκυτάλη οι επόμενοι συμμετέχοντες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ