Μια μοναδική φωτογραφία που δημοσιεύτηκε στη σελίδα «Παλιές Φωτογραφίες της Βέροιας» στο Facebook μας ταξιδεύει πίσω στον χρόνο, περίπου 40 χρόνια πριν. Απεικονίζει την Πλατεία της Ελιάς, έναν χώρο γεμάτο ζωή και ιστορία, σε μια εποχή που όλα φαίνονταν πιο απλά και αυθεντικά. Η εικόνα ξυπνά συναισθήματα νοσταλγίας, καθώς βλέπουμε την πλατεία σε μια εποχή που η καθημερινότητα ήταν διαφορετική, αλλά εξίσου πολύτιμη.
Στο επίκεντρο, το παλιό συντριβάνι, με τα νερά του να χορεύουν, αποτελεί σημείο αναφοράς για τους κατοίκους. Γύρω του, περαστικοί βαδίζουν με ηρεμία, απολαμβάνοντας στιγμές που σήμερα μοιάζουν με θησαυρό. Τα μαγαζιά της περιοχής, τα καφενεία και τα παγκάκια γεμάτα ανθρώπους, συμπληρώνουν το σκηνικό μιας Βέροιας που, αν και εξελισσόταν, διατηρούσε την παραδοσιακή της γοητεία.
Η φωτογραφία δεν είναι απλώς μια εικόνα· είναι μια γέφυρα που μας συνδέει με το παρελθόν. Μας θυμίζει πόσο διαφορετική ήταν η πόλη τότε: χωρίς τη σημερινή κίνηση, με περισσότερη επαφή και απλότητα. Μέσα από τέτοιες στιγμές, η συλλογική μνήμη διατηρείται ζωντανή, ενώ μας καλεί να εκτιμήσουμε τις ρίζες μας και να κρατήσουμε ζωντανή την ιστορία του τόπου μας.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ
-
Ήταν μόλις 42 χρονών - Στους Αγίους Αναργύρους η κηδεία του Σοκαρισμένη είναι η κοινωνία της Βέροιας, μετά την ξαφνική είδηση του
-
Καίει εδώ και 3 ώρες - Με 13 οχήματα η Πυροσβεστική Συναγερμός σήμανε το μεσημέρι της Τετάρτης 9 Ιουλίου 2025 στην
-
Στην πρώτη γραμμή της πυρκαγιάς ο δημοσιογράφος του veriotis.gr Πρόδρομος Λούγκα - Δείτε εικόνες+video
-
Τον εντόπισε στο Μακροχώρι και τον ακινητοποίησε στον Διαβατό
-
Κορυφαίος πλαστικός χειρουργός - Έκανε μπάνιο στον Πλαταμώνα, όταν έχασε τις αισθήσεις του
-
Μεγάλη ταλαιπωρία αντιμετωπίζουν από νωρίς το απόγευμα της Κυριακής οι εκδρομείς που επιστρέφουν από τις καλοκαιρινές τους
-
Λίγες μόνο ώρες μετά την κατάσβεση της μεγάλης φωτιάς που ξέσπασε χθες Τετάρτη 9/7 έξω από το Μακροχώρι και κινητοποίησε τεράστια
-
Εντυπωσιακά πλάνα από drone Ασύλληπτες εικόνες καταγράφηκαν το βράδυ της Κυριακής 6 Ιουλίου
-
Συστάσεις από το Δασαρχείο σε περίπτωση συνάντησης Με αφορμή περιστατικά εμφάνισης αρκούδας σε περιοχές αρμοδιότητας
-
Με ιδιαίτερη επιτυχία και χιλιάδες επισκέπτες πραγματοποιήθηκε η κεντρική εκδήλωση της εκπομπής «Κυριακή στο Χωριό» της ΕΡΤ στο
στο σιντριβάνι αυτό πέφταμε τον Ιούνιο που έκλεινα τα σχολεία
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολυ ωραια
ΑπάντησηΔιαγραφήβαλτε διπλα-διπλα φωτο με την σημερινη εικονα και να ζητησετε την γνωμη
του κοινου
να δουμε τι θελει ο κοσμος...
θα εχει ενδιαφερον????
Δε μας ενδιαφέρει η γνώμη σας. Εμάς μας νοιάζει να παίρνουμε τα ενοίκια από τα μερίσματα. Με αυτά ζούμε σαν βασιλιάδες.
ΔιαγραφήΚαλύτερα μην ανεβάζετε τέτοιες φωτογραφίες γιατί μας ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι με το έκτρωμα που παρέδωσαν οι άθλιοι χωρικοί που νόμιζαν ήταν στο χωριό τους και έφτιαξαν αυτήν την αηδία που μολύνει το οπτικό μας νεύρο στο πάρκο της ελιάς.
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ φωτό σίγουρα είναι περισσότερο από σαράντα ετών...το μόνο σίγουρο
ΑπάντησηΔιαγραφήΠριν κάποια χρόνια η ελιά όπως και το ρολόι παλαιότερα ήταν 2 πανέμορφες και καταπράσινες πλατείες. Μπαζώσανε από εδώ, τσιμεντώσανε από εκεί, κόψανε τα περισσότερα δέντρα, ξεπατώσανε το πράσινο και σήμερα καυχιούνται για τα τερατουργήματα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚρίμα κρίμα κρίμα...
Πολύ ωραία φωτογραφία......αλλά νομίζω ότι είναι πάνω από 45 χρόνια!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤσιμέντο παντού ακόμη και στις γλάστρες. Άκου εκεί πράσινο και νερά.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠάρκο Ελιάς το 1969 .....Θεόδωρος !
ΑπάντησηΔιαγραφήΣιγά το σιντριβάνι της φώτο,
ΑπάντησηΔιαγραφήπήγατε στο Ωρολόι να δείτε σιντριβάνι να πάθετε ...πλάκα! Αυτό ειναι σιντριβάνι με σχέδιο, μελέτη, αισθητική!
Παλιά φωτογραφία , λείπουν σχεδον όλες οι οικοδομές από τη δεξιά πλευρά και μόλις που διακρίνεται ένα γιαπί.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜάλλον 55 χρόνια πίσω και ίσως περισσότερα.
ΑπάντησηΔιαγραφήόλοι γκρινιάζεται αλλά ο δήμαρχος και η παράταξη του που είναι απόντες, βγαίνουν με 70%. επιτέλους ας ξυπνήσει η πόλη
ΑπάντησηΔιαγραφήΤι είναι? Ακόμα και τώρα ένα συντριβάνι βλέπω Στη Ελιάς
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο δεν είναι?
Τι άλλαξε θα Σας πω,
Να βάλετε την φωτογραφία σας πού βγάλατε πριν40 Χρόνια και ας κοιταχτούμε....
Βέροια η αδιάφορη αισθητικά πόλη. Και θέλετε να την κάνετε και Πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜε τον πρώτο πολίτη κατώτερο των περιστάσεων.
Σοβαρότης μηδέν.