Από την 27η Μαΐου έως την 1η Ιουνίου 2024 η εκπαιδευτικός ΠΕ70 του Δημοτικού Σχολείου Τριποτάμου-Ράχης, Γεωργία Τσουμίτα, συμμετείχε μέσω του προγράμματος Erasmus+ KA122 στη δράση κινητικότητας στη Βαρκελώνη της Ισπανίας.
Η σειρά μαθημάτων που παρακολούθησε είχε τίτλο: «A Happy Lesson: Valuable Tips to Create a Joyful Classroom». Στο σεμινάριο αυτό συμμετείχαν εκπαιδευτικοί από άλλες 4 χώρες της Ευρώπης: Ρουμανία, Πολωνία, Σουηδία και Κύπρο.
Οι δραστηριότητες που υλοποιήθηκαν ήταν όλες βιωματικές, πολύ ενδιαφέρουσες και διασκεδαστικές... υποστηρίζοντας επάξια τον τίτλο του προγράμματος. Στόχος ήταν να εμπλουτίσουμε το εκπαιδευτικό μας «ρεπερτόριο» με πιο σύγχρονες, χαρούμενες και παιγνιώδεις μεθόδους διδασκαλίας που λαμβάνουν υπόψη τα ενδιαφέροντα των μικρών μαθητών/τριών, έτσι ώστε το μάθημα να γίνει πιο ελκυστικό και να έχουν μεγαλύτερο κίνητρο για μάθηση.
Μια ιδιαίτερη και ξεχωριστή μέρα κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου ήταν το μεσημεριανό μάθημα που πραγματοποιήθηκε στο Εθνικό Μουσείο Τέχνης της Καταλονίας (MNAC = Museu Nacional d’Art de Catalunya) και οι υπαίθριες δραστηριότητες που ακολούθησαν στο πάρκο Montjuic.
Η τελευταία ημέρα αφιερώθηκε σε πολιτιστικές δραστηριότητες στην πόλη της Βαρκελώνης, η οποία διαθέτει πλούσια καλλιτεχνική ιστορία.
Το πρόγραμμα έκλεισε με την ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων με τους άλλους συμμετέχοντες του προγράμματος -με τους οποίους αναπτύχθηκαν φιλικές σχέσεις- και την απονομή των πιστοποιητικών παρακολούθησης από την εκπαιδεύτριά μας, Maria del Monte, από τον οργανισμό Europass Teacher Academy. Ήταν μια υπέροχη, πρωτόγνωρη και εποικοδομητική εμπειρία!
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ
-
Αναστάτωση προκλήθηκε το πρωί της Πέμπτης 26 Μαρτίου 2026 στο κέντρο της Βέροιας, όταν ένα αυτοκίνητου ξέφυγε της πορείας του στην
-
Σε κατάσταση προβληματισμού βρίσκονται οι αγρότες σε Ημαθία και Πέλλα, μετά το χαλάζι που έπληξε τις καλλιέργειες και προκάλεσε ζημιές
-
Ερώτηση σχετικά με την παρουσία μελών των Μαρτύρων του Ιεχωβά έξω από σχολικές μονάδες στη Βέροια έθεσε ο Κώστας Παλουκίδης, ζητώντας
-
Νέα ενημέρωση: Έχει καλυφθεί η ανάγκη για αίμα - Καλέστε στο τηλ. 2331351173 για μελλοντικές ανάγκες
-
Δείτε το πλούσιο φωτορεπορτάζ του veriotis.gr Για 8η χρονιά το Μακροχώρι τίμησε τη μνήμη των 21 αδικοχαμένων
-
Η επιτυχία αυτή αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση και τιμά την ΕΛ.ΑΣ. - Είναι αποτέλεσμα επίμονης δουλειάς και εμπειρίας
-
Ιδιαίτερα χαρούμενη ήταν που βρέθηκε στη Βέροια η Κωνσταντία Δημογλίδου. Η Εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., η οποία έχει κερδίσει το
-
Aνέβασε στο Instagram, ένα βίντεο με ερωτικές στιγμές της 17χρονης συντρόφου του, μόνο και μόνο για να την εκδικηθεί
-
Με μια άνευ προηγουμένου προσέλευση κόσμου, πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου 28 Μαρτίου 2026 ο ετήσιος χορός του Συλλόγου




Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.