Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Εικόνες καταστροφής στη Βέροια από το μπουρίνι


Μετράνε τις «πληγές» τους κάτοικοι, καταστηματάρχες και αγρότες - Επί ποδός συνεργεία Περιφέρειας και Δήμου

Ένα άνευ προηγουμένου μπουρίνι «χτύπησε» τη Βέροια και την Ημαθία γενικότερα, το βράδυ της Πέμπτης 13 Ιουνίου 2024. Ισχυροί άνεμοι ξήλωναν και παρέσερναν ότι έβρισκαν στο πέρασμά τους, με αποτέλεσμα σοβαρές καταστροφές σε σπίτια, καταστήματα, αυτοκίνητα και καλλιέργειες, ενώ πολλές περιοχές της Βέροιας και χωριά έμειναν χωρίς ρεύμα για πολλές ώρες.


Με το πρώτο φως της ημέρας, φάνηκαν οι εικόνες καταστροφής που άφησε πίσω του το μπουρίνι. Δεκάδες σπασμένα δέντρα σε πάρκα και πλατείες, καταπλακωμένα αυτοκίνητα, σπασμένες κολόνες της ΔΕΗ, μεγάλα κομμάτια από κλαδιά πεσμένα σε δρόμους, ξηλωμένες ή σκισμένες τέντες, κεραμίδια, λαμαρίνες, υαλοπετάσματα, ακόμα και ηλιακοί θερμοσίφωνες παρασύρθηκαν και προσγειώθηκαν στο έδαφος, ευτυχώς χωρίς -ως εκ θαύματος- κάποιον τραυματισμό πολιτών.


Ένας πανικός επικράτησε στο κέντρο της πόλης, με το μπουρίνι να παρασέρνει τραπέζια, καρέκλες και ποτήρια από τα καφέ και εστιατόρια και τους πελάτες να τρέχουν έντρομοι να προστατευθούν.


Όλη τη νύχτα, συνεργεία της Περιφέρειας, του Δήμου και της ΔΕΔΔΗΕ επιχειρούσαν για την απομάκρυνση δέντρων και την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης αντίστοιχα. Δεκάδες κλήσεις δέχθηκε και η Πυροσβεστική Υπηρεσία, για κοπές δέντρων, αφαίρεση αντικειμένων αλλά και εγκλωβισμό σε ασανσέρ λόγω της διακοπής ρεύματος.

Ακόμα και αυτή την ώρα, τα συνεργεία είναι σε όλη την πόλη, προσπαθώντας να αποκαταστήσουν τις ζημιές, να κόψουν και να απομακρύνουν τα δέντρα και τα κλαδιά. 


Κάποια πάρκα είναι κλειστά λόγω της πτώσης δέντρων καθώς και κάποιοι κεντρικοί δρόμοι της Βέροιας, μέχρι την απομάκρυνση των δέντρων και τον καθαρισμό του οδοστρώματος. Ο «δρόμος» είναι ακόμα μακρύς και τα συνεργεία Περιφέρειας και Δήμου εργάζονται πυρετωδώς.

Ακόμα μια «πληγή» για τους αγρότες της Ημαθίας

Εικόνες καταστροφής αντίκρυσαν ακόμα μια φορά και οι αγρότες του νομού, βλέποντας μεγάλες καταστροφές στα θερμοκήπιά τους (μεγάλες οι ζημιές στα θερμοκήπια στον Άγιο Γεώργιο με τους ιδιοκτήτες τους να μετράνε ζημιές χιλιάδων ευρώ) αλλά και στα δέντρα τους καθώς τα φρούτα χτυπήθηκαν και τα περισσότερα έπεσαν από τα δέντρα.



Δείτε τι επικρατεί από το πρωί της Παρασκευής στη Βέροια


















7 σχόλια:

  1. Εκτός των άλλων τραγελαφικών (πχ υπογειοποίηση καλωδίων που δεν έχει γίνει κτλ), τη φωτογραφία που η διάβαση πεζών συναντά μια κολόνα και τα τραπεζοκαθίσματα καφέ την βλέπει κανένας α(να)ρμόδιος ή θα έχουμε κανένα περιστατικό (τόσα παιδιά περνάνε από εκεί) και θα λέμε κρίμα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΔΗΜΑΡΧΕ
    τα λεμε τοσο χρονια , χαμηλωσε τα δεντρα! Δεν ειναι δυνατον να εχουν τετοιο υψος μεσα στην πολη στα σοκακια και στα καλντερίμια της Βεροιας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εδώ στα εργατικά τά Πλατανιά είναι πιο ψηλά και από τής πολυκατοικίες κάνουμε έτοιμα στο δήμο και μόνο που δεν μας έδειραν για να χαμηλώσουν τα δέντρα και να κόψουν τα κλαδιά από κοντεύουν να μπουν στο σπίτι μας αντιδήμαρχος καθαριότητας
      μόνο που δεν μας έδειρε

      Διαγραφή
  3. Ευτυχώς που έγινε υπογειοποίηση καλωδίων αλλιώς θα έπεφταν κολώνες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. τοσο μεγαλα δεντρα δεν πρεπει να βαζουν σε πλατειες. Σε καθε μπουρινι θα εκριζωνονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ένα μέσα μου αεράκι αγοράκι λεμαργο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ