Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Δείτε πως έγινε μετά την ανάπλαση η Πλατεία του Μακροχωρίου

Άλλαξε εικόνα και μορφή η Πλατεία Μακροχωρίου, στο ύψος του παλιού Δημαρχείου Απ. Παύλου. Οι εντατικές εργασίες για την «Ανάπλαση

Πλατείας Μακροχωρίου» ολοκληρώθηκαν και πρόσφατα αποδόθηκε στο κοινό μια ανοικτή ενιαία πλατεία ορατή από το δρόμο και προσβάσιμη από άτομα με αναπηρία και ηλικιωμένους.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, τα δέντρα με ποικιλίες από αειθαλή κωνοφόρα και φυλλοβόλα αυξήθηκαν, ενώ μαζί με τα μεγάλα υπάρχοντα πλατάνια, το μικροκλίμα της πλατείας αλλάζει, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες. 


Ο σχεδιασμός αποσκοπεί στη χρήση της πλατείας από όλα τα μέλη της κοινότητας για εκδηλώσεις, όπως επίσης και σαν χώρος στάσης και αναψυχής.

Οι εργασίες για την ανάπλαση της πλατείας περιλάμβαναν:

  • Κατασκευή νέων δαπέδων. 
  • Μεταφορά του ηρώου και κατασκευή νέας βάσης.
  • Οριοθέτηση και επίστρωση του πεζόδρομου με κυβόλιθο.
  • Τοποθέτηση καθιστικών.
  • Κατασκευή νέας βρύσης. 
  • Κατασκευή κράσπεδων και πεζοδρομίων.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στις 430.000 € ευρώ με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Αγροτική Ανάπτυξη 2014-2020 CLLD/LEADER και ίδιους πόρους.

«Η ανάπλαση της πλατείας Μακροχωρίου σχεδιάστηκε με σκοπό την περαιτέρω ανάδειξη της περιοχής. Η νέα εικόνα της πλατείας αναβαθμίζει μία περιοχή όπου βρίσκεται η έδρα της Δ.Κ. Απ. Παύλου και οι εγκαταστάσεις της Δημοτικής Βιβλιοθήκης και του Κέντρου Μουσικής Μακροχωρίου» σημειώνει ο Δήμαρχος Βέροιας, κ. Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης.









6 σχόλια:

  1. στα παγκάκια βάλανε σανίδες ντεκ... φτηνιάρικα... παγκάκια τρόπος του λέγειν...σαν τάφοι είναι... ούτε πλάτη δεν έχουν να ξεκουράζονται οι γέροντες.... Ανισοσταθμία δαπέδων με σκαλοπάτια μαρμάρινα...ότι πρέπει για μανάδες που σέρνουν καροτσάκια και οι συνδημότες μας με κινητική αναπηρία πραγματικά θα ενθουσιαστούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πάρα πολύ όμορφη η πλατεία, πολλά μπράβο σε αυτόν που είχε την ιδέα της κατασκευής και σε αυτόν που την υλοποίησε!
    Μακάρι να γίνουν κι άλλα έργα στο Μακροχώρι.
    Χρήστος Λουκέρνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι εικονες που δειχνετε δειχνουν κενα απο γκαζον που σημαινει δεν υπαρχει σωστη φροντιδα,,,κυριοι του ΔΣ, Προεδρε, μελη, οτι γινετε πρεπει να συντηρειται, αν εισθε ικανοι για αυτο, θα φανει σε βαθος χρονου...οταν καποιος εκλεγεται πρεπει να δειξει οτι ενδιαφερεται για το μερος του, με επισκεψεις σε ολα τα σημεια και με συζητησεις με συνπολιτες του....το οτι εκλεγεσαι δεν σημαινει οτι πλεον "αραζεις"..αλλα εχεις μεγαλυτερες ευθυνες και ενδιαφερον για το χωριο σου σε καθημερινη βαση,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κατασκευάζει ο Δήμος Στην εκκλησία του Τιμίου Προδρόμου στο Μακροχώρι έναν κυκλικό κόμβο στολίδι και έρχεται μετά κάποιος με ένα σπρέι και ασχημονεί.
    Θα πρέπει και οι πολίτες να κάνουν τον κόπο να εξηγήσουν στα παιδιά τους ότι είναι κακό και ντροπή να καταστρέφουν την περιουσία των συμπολιτών και του Δήμου.
    Χρήστος Λουκέρνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ηλικιακα ξερουμε ποιοι μπορει να ασχημονουν...επισης ξερουμε και ποιοι και που συχναζουν ...οι αιφνιαδιαστικες επισκεψεις με διαθεση προστιμων ας υιοθετηθει στον πατερα του ανηλικου που θα συλληφθει ...η τιμωρια και η γνωση οτι εχει τιμωρια αποτρεπει και θα αποτρεψει προοδευτικα τις "εξυπναδες"

      Διαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ