Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Με λαμπρότητα ο Εσπερινός της Αγάπης σε Βέροια και Μονή Τιμίου Προδρόμου Ναούσης


Την Κυριακή του Πάσχα 5 Μαΐου το πρωί τελέστηκε με λαμπρότητα στη Βυζαντινή Βέροια, η οποία φέρει και την ονομασία Μικρά Ιερουσαλήμ λόγω του πλήθους των εκκλησιών της, ο Εσπερινός της Αγάπης προεξάρχοντος του Ποιμενάρχου μας, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονος και με τη συμμετοχή των κληρικών της πόλεως.


Προ του Εσπερινού προηγήθηκε η ένδυση του Αρχιερέως στο Επισκοπείο και στη συνέχεια τελέστηκε ο Εσπερινός της Αγάπης στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό των Αγίων Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Βεροίας.


Κατά τη διάρκεια του Εσπερινού το αναστάσιμο μήνυμα του Ευαγγελίου ακούστηκε κατά την παράδοση σε πολλές ξένες γλώσσες, ενώ στο τέλος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Παντελεήμων μοίρασε σε όλους το πασχαλινό αβγό, ευχόμενος με τη χάρη του Αναστάντος Κυρίου να πορευθούμε στη ζωή και να αγωνισθούμε ώστε να νικήσουμε τα πάθη και τις αδυναμίες μας, για να ζούμε πάντοτε μέσα στη χαρά και το φως της Αναστάσεως, αναστημένοι και εμείς μαζί με τον Αναστάντα Σωτήρα και Λυτρωτή μας.


Το εσπέρας της Κυριακής του Πάσχα, 5ης Μαΐου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων χοροστάτησε, όπως κάθε χρόνο, στον Εσπερινό της Αγάπης στην Ιερά Μονή του Τιμίου Προδρόμου Ναούσης παρουσία των αδελφών της Ιεράς Μονής και ευλαβών προσκυνητών.


Στο τέλος του Εσπερινού ο Αρχιερατικός Επίτροπος Ναούσης Αρχιμ. Ιωακείμ Δεσπότης ανέγνωσε την Ποιμαντορική Εγκύκλιο της Αναστάσεως, ενώ ο Ποιμενάρχης μας κ. Παντελεήμων μοίρασε σε όλους το πασχαλινό αβγό και ευχήθηκε ο Αναστάς Κύριος να φωτίζει τις ψυχές μας με το φως της Αναστάσεως του και να μας οδηγεί προς αυτό.
































2 σχόλια:

  1. Όταν γίνει ανασταση νεκρων(ημων),οσοι έχουν παντρευτεί τρεις φορές θα βρεθούν με την τελευταία σύζυγο η, με όλες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτά τα απάντησε ο Χριστός στο ευαγγέλιο. Ως άγγελοι θα είμαστε εν τω ουρανώ! Οπότε γλύτωσες...

      Διαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ