Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Τόλκας: Στάχτη στα μάτια η δήθεν μετατροπή του ειρηνοδικείου Νάουσας σε «Περιφερειακό Πρωτοδικείο»

Συνεχίζει να ασκεί κριτική στην κυβέρνηση ο Άγγελος Τόλκας. Ο πρώην υφυπουργός επιτίθεται στη ΝΔ για τις αλλαγές που ετοιμάζει στο Υπουργείο Δικαιοσύνης. Πιο συγκεκριμένα, αναφέρει πως η κυβέρνηση ρίχνει στάχτη στα μάτια η δήθεν μετατροπή του ειρηνοδικείου Νάουσας σε «Περιφερειακό Πρωτοδικείο», μιας και η πλειοψηφία των δικαστών θα βρίσκεται στη Βέροια. Και όλα αυτά γίνονται μόνο και μόνο για να μειωθούν οι αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία της Νάουσας. Διαβάστε αναλυτικά την τοποθέτηση του κ. Τόλκα:

«Το σχέδιο νόμου του υπουργείου Δικαιοσύνης του κου Φλωρίδη που έρχεται στη Βουλή καταργεί τα ειρηνοδικεία Αλεξάνδρειας και Νάουσας. Μεταφέρει όλους τους δικαστές και υπαλλήλους στην έδρα του Πρωτοδικείου στη Βέροια και εξαγγέλει μια δήθεν ίδρυση περιφερειακού πρωτοδικείου για να κάμψει κάθε τοπική αντίδραση και να δώσει επιχειρήματα στους τοπικούς βουλευτές της ΝΔ ότι κάτι καλύτερο θα γίνει.

Το ζήτημα λειτουργίας, ταχύτητας και απονομής της δικαιοσύνης το συζητάμε. Της δικαιοσύνης, η οποία στα χρόνια της ΝΔ είναι χειρότερα από ποτέ. Με παλιούς σοσιαλιστές υπουργούς που σήμερα εύχονται να πετάξουν τους κώδικες στο βωμό του κέρδους και όχι του κράτους δικαίου. Δηλαδή «δικαιοσύνη» για τους ισχυρούς, απροστάτευτοι οι πολίτες.

Εδώ πρέπει όμως να σταματήσει η κοροϊδία σε ΟΛΑ όσον αφορά και την Ημαθία. Τις τελευταίες ημέρες επιχαίρουν κομματικοί παράγοντες της ΝΔ για την ίδρυση πρωτοδικείου στη Νάουσα. Ισχύει;
  • Εάν προβλεπόταν η ίδρυση τέτοιας δομής με προσωπικό και δικαστές και προβλεπόταν πώς θα καλυφθούν οι ανάγκες της, θα ίσχυε.
  • Εάν προβλεπόταν πώς θα λυθούν σοβαρά δικονομικά ζητήματα καθώς ίδιοι δικαστές θα στελεχώνουν δύο διαφορετικά κατά τόπον και καθ’ ύλη δικαστήρια, θα ίσχυε.
  • Εάν δεν ήταν απλά απόφαση του Προέδρου Πρωτοδικών Βέροιας η λειτουργία του περιφερειακού πρωτοδικείου στη Νάουσα, θα ίσχυε.
  • Εάν δεν ήταν στα πλαίσια της έκθεσης της Παγκόσμιας Τράπεζας η νέα δομή της δικαιοσύνης που προβλέπει ακόμη περισσότερες συγχωνεύσεις σε επόμενο χρόνο, θα ίσχυε.
  • Εάν δεν έπαιζε η ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης με λέξεις (μεταβατική, περιφερειακή, παράληλη έδρα) για να προλάβει αντιδράσεις, θα ίσχυε.
  • Εάν υπήρχε η παραμικρή αντίδραση από κυβερνητικούς βουλευτές, θα ίσχυε.
  • Εάν είχαμε αντιπολίτευση στο Νομό Ημαθίας η οποία τουλάχιστον θα ενημέρωνε του Ημαθιώτες για όσα συμβαίνουν στις πλάτες τους, θα ίσχυε.
Το πρόβλημα λοιπόν δεν είναι εάν υπάρχουν οι κατάλληλοι χώροι και ποια δημοτική αρχή διασφάλισε τί, αλλά εάν θα κινητοποιηθεί η τοπική κοινωνία και οι εκπρόσωποί της στα παραπάνω.

Και τέλος για την ιστορία όσων φροντίσαμε να αναλάβουμε τις ευθύνες μας απέναντι στον τόπο όσο καιρό είχαμε πολιτική θέση και καταφέραμε να μην αφήσουμε ούτε μια υπηρεσία να φύγει από την Ημαθία και τη Νάουσα.

Τον Οκτώβριο του 2011 ως κυβερνητικός βουλευτής προσωπικά είχα παρέμβει – μετά από ανησυχίες τότε των τοπικών φορέων - για να μην απειληθεί κανένα ειρηνοδικείο της Ημαθίας. Τότε επίσης κερδίθηκαν σημαντικές μάχες, όπως η ενίσχυση του Νοσοκομείου και της Σχολής Αστυφυλάκων Νάουσας, η παραμονή του Χημείου και του Τελωνείου στη Βέροια. 

Ενώ λίγο αργότερα ολοκληρωνόταν και παραδιδόταν το νέο δικαστικό μέγαρο Βέροιας για το οποίο σε συνεργασία με τον τότε Υπουργό Δικαιοσύνης κο Καστανίδη είχαμε εξασφαλίσει την έκτακτη επιπλέον χρηματοδότηση για τον εξοπλισμό του κτιρίου που δεν είχε προβλεφθεί.

Θέλετε να το κλείσετε λοιπόν; Κάντε το. Αλλά με θάρρος πείτε την αλήθεια και επικαλεστείτε ακόμη μια φορά το 41% που λάβατε στις τελευταίες εκλογές.»

8 σχόλια:

  1. Μήπως το ειρηνοδικείο να μεταφερόταν στο Αγγελοχώρι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πες τα ρε Άγγελε.
    Εσείς θα τα φτιάχνατε όλα τέλεια αλλά δεν σας άφησε η κακή ΕΕ και ο παγκόσμιος Καπιταλισμός.
    πες μας τώρα και ένα έργο που έκανες στην Ημαθία , ένα μόνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μην χασεις να τους δικαιολογησεις...ακομα γινεται το τελεωνειο στην Κουλουρα με τα διαθεσιμα δηθεν 25 εκατ ευρω...αρε τυρι που τρωτε ...καντε το δρομο για ΕΔΕΣΣΑ πρωτα που στο επομενο αιωνα ισως

      Διαγραφή
    2. Θα μας πεις τελικά κανένα έργο του ΣΥΡΙΖΑ στην Ημαθία ;
      Δεν σε ρώτησα για τα εργα των άλλων. Αυτό είναι θέμα άλλης συζήτησης.
      Εξαπατημένο Κοροϊδο.

      Διαγραφή
  3. Ο κασελακης που βρήκε τα λεφτά για το σπίτι από δουλειά όχι 36 χρόνων μας δουλεύει 2000 εκ ευρώ και δεν είναι από τζάκι Στέφανε δες στην στροφή έρχομαι αυτοί που σε ακούμε είμαστε πολλοί μαλακες οΣαββιδης είχε λεφτά του Μπουτιν εσυ από ποιον ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα χαρισε ο Κουλης απο τα εσοδα απο τα 41 Ακινητα....σας ενοχλει

      Διαγραφή
    2. Μην αλλάζεις την συζήτηση, για τον ανίδεο προεδρό σου ρωτάει. Αν ξέρεις απαντάς αν χεν ξέρεις μη ρωτάς;
      Μην προσπαθείς να υπερασπιστείς ενα χώρο που εξαπάτησε τους πάντες. Έχεις πάρει εργολαβία να απαντάς σε όποιον σας ξεμπροστιάζει; Μάταιο.

      Διαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ