Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Το πρόγραμμα Λαμπαδηδρομίας της Ολυμπιακής Φλόγας στη Βέροια

Την Τρίτη, 23 Απριλίου 2024, θα φτάσει στην πόλη της Βέροιας και στο Μουσείο Βασιλικών Τάφων της Βεργίνας η Ολυμπιακή Φλόγα, ερχόμενη από την Ελευθερούπολη του Δήμου Παγγαίου. Το ταξίδι της Ολυμπιακής Φλόγας ξεκίνησε στις 16/4/2024 από την Αρχαία Ολυμπία και περιλαμβάνει λαμπαδηδρομία στην ιστορική πόλη της Βέροιας και στο Μουσείο Βασιλικών Τάφων στη Βεργίνα το μεσημέρι της 23ης Απριλίου.

Η Ολυμπιακή Φλόγα θα αφιχθεί στην Βέροια στις 15:07 μ.μ. Οι Βεροιώτες λαμπαδηδρόμοι που θα διανύσουν απόσταση από την Πλατεία Ελιάς – Οδό Ελιάς & Βενιζέλου – Βενιζέλου και Λ. Ανοίξεως είναι κατά σειρά οι:
  • Βίκυ Πανετσίδου – Πανευρωπαϊκή Πρωταθλήτρια Καράτε
  • Έλσα Παπαδοπούλου – Πανελλήνια Πρωταθλήτρια Αλπικού Σκι και Πανελ. Πρωτ. Ακροβατικής Γυναικών
  • Σοφία Υφαντίδου – Ολυμπιακό ρεκόρ στον ακοντισμό του επτάθλου, Ολυμπιακοί Αγώνες Λονδίνο 2012
  • Άγγελος Αποστολίδης – Πανευρωπαϊκός Πρωταθλητής πάλης
Στις 15:25 μ.μ. η Φλόγα θα αναχωρήσει για τον προαύλιο χώρο του Μουσείου Βασιλικών Τάφων στην Βεργίνα, όπου θα πραγματοποιηθεί τελετή υποδοχής. Εκεί θα γίνει η αφή της Ολυμπιακής Φλόγας από τον Πανευρωπαϊκό Πρωταθλητή ποδοσφαίρου, Παντελή Καφέ. Κατά τη διάρκεια της τελετής θα γίνει ανάκρουση του Ολυμπιακού Ύμνου, του Εθνικού Ύμνου της Γαλλίας και του Εθνικού Ύμνου της Ελλάδας από τις χορωδίες του Πολιτιστικού Συλλόγου Βεργίνας «ΑΙΓΕΣ» και τη Σχολική Χορωδία Βέροιας, υπό τη διεύθυνση της κας Ελένης Αναγνώστου.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας, κ. Αθανάσιος Βασιλειάδης, θα εκπροσωπήσει την ΕΟΕ, ενώ η Γαλλική Δημοκρατία θα εκπροσωπηθεί από αξιωματούχο της Γαλλικής Πρεσβείας. Τον συνδιοργανωτή Δήμο Βέροιας θα εκπροσωπήσει ο Δήμαρχος Βέροιας, κ. Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης και ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού, κ. Μιχάλης Τζαφερόπουλος.

Η Ολυμπιακή Φλόγα θα ταξιδέψει στη συνέχεια στα Ιωάννινα. Το ταξίδι της διαρκεί συνολικά 11 ημέρες και διανύοντας 5.202 χιλιόμετρα και 563 ναυτικά μίλια, στα χέρια 600 Λαμπαδηδρόμων θα φτάσει την Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 στο Παναθηναϊκό Στάδιο.

3 σχόλια:

  1. Πανηγύρι για λίγους έχει καταντήσει....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Oi idioi k oi idioi axortagoi komplexares!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. αλήθεια τώρα? Πανελλήνια Πρωταθλήτρια η μοναδική φαντάζομαι στην Βέροια ...πότε? πριν 30 χρόνια ε ναι επιβάλλεται αυτή η τιμή

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ