Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Στη Βέροια χτύπησε η καρδιά της Παράδοσης

Με απόλυτη επιτυχία και με την συμμετοχή πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 20 και 21 Απριλίου στη Βέροια το 5ο Παιδικό Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών του Λυκείου Ελληνίδων. 

Οι εκδηλώσεις έγιναν σε συνεργασία με τον Δήμο Βέροιας, την Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας και την ΚΕΠΑ. Η αρχή έγινε στην Πλατεία Δημαρχείου, όπου μικροί μαθητές, ντυμένοι με παραδοσιακές στολές, έδωσαν ένα πολιτιστικό ραντεβού και από εκεί μετέβησαν στον Χώρο Τεχνών.

Στο Παιδικό Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών, συμμετείχαν πάνω από 500 παιδιά από διάφορους πολιτιστικούς συλλόγους από ολόκληρη την χώρα. Από την Ήπειρο, την Χαλκιδική, την Κοζάνη και την Λάρισα μέχρι την Αττική και Αιτωλοακαρνανία, παιδιά όλων των ηλικιών, χόρεψαν παραδοσιακά τραγούδια και απέδειξαν πως το μεγαλείο της Παράδοσης κρατάει στην ψυχοσύνθεση των σύγχρονων Ελλήνων. Αξίζει να σημειωθεί πως στο φουαγιέ του Χώρου Τεχνών λειτουργεί bazaar, με δημιουργίες του τμήματος οικοτεχνίας.

Δείτε το video της ΕΡΤ εξαιρετικά αφιερωμένο στο 5ο Παιδικό Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ