Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Βοργιαζίδης για κατανομή ΕΣΠΑ από την Περιφέρεια: Έργα 10 εκ. ευρώ θα λείψουν από τη Βέροια


Όλα όσα ειπώθηκαν στην συνέντευξη τύπου με αφορμή τις χρηματοδοτήσεις των δήμων για τη νέα προγραμματική περίοδοτου ΕΣΠΑ από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου 2024 ο Δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης, με αφορμή τις χρηματοδοτήσεις των δήμων για τη νέα προγραμματική περίοδο ΕΣΠΑ από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.


Στην συνέντευξη τύπου, στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου, παραβρέθηκε σύσσωμη και η δημοτική ομάδα 
του Δημάρχου.


Όπως ανέφερε ο κ. Βοργιαζίδης, σκοπός της συνέντευξη τύπου ήταν να μην μείνει κανένα ερωτηματικό για το τι έχει συμβεί με το θέμα της χρηματοδότησης του Δήμου Βέροιας από το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΣΒΑΑ) της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, τονίζοντας πως ο δήμος Βέροιας αδικήθηκε.


Όπως εξήγησε ο Δήμαρχος, «Ο κ. Περιφερειάρχης επέλεξε να χρηματοδοτήσει τους 12 από τους 14 Δήμους της ΠΕ Θεσσαλονίκης (πλην Δήμων Βόλβης και Χαλκηδόνας) με το ποσό των 210 εκ. ευρώ, το οποίο, σύμφωνα με τα λεγόμενά του σημαίνει τουλάχιστον ένα εμβληματικό έργο για κάθε Δήμο (δηλαδή 10 εκ. ευρώ). Βέβαια ανάμεσα στους 12 Δήμους της περιφέρειας Θεσσαλονίκης (προφανώς δε γίνεται λόγος για την πόλη της Θεσσαλονίκης) υπάρχουν έξι Δήμοι μικρότεροι σε πληθυσμό από τον Δήμο Βέροιας. 

Ο Δήμος Βέροιας κατατάχθηκε από τον κ.  Περιφερειάρχη στη χαμηλή κατηγορία χρηματοδότησης, μαζί με τους Δήμους Πολυγύρου, Νάουσας, Πέλλας, Παιονίας, Χαλκηδόνος, Σιντικής, Νέας Προποντίδας, Κιλκίς, Έδεσσας, Σκύδρας, Αλεξάνδρειας, Δίου-Ολύμπου και Αλμωπίας, αφού τους δίνεται για τον ίδιο λόγο από 1,5 εκ. ευρώ. Προφανώς προκύπτει ερώτημα: "κ. Τζιτζικώστα ο Δήμος Βέροιας δεν πρέπει να βαδίσει προς το 2030;", λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ο δήμος Βέροιας αδικήθηκε.


Συνεχίζοντας ο κ. Βοργιαζίδης είπε ότι «Ο Δήμος Βέροιας υποχρηματοδοτείται γιατί κατά τον κ. Περιφερειάρχη έχει αστικό πληθυσμό κάτω των 50.000 κατοίκων. Είναι όμως πρωτεύουσα περιφερειακής ενότητας που την εξισώνει στο ΣΒΑΑ με τους Δήμους άνω των 50.000 κατοίκων. Όπως είναι πολλοί Δήμοι της Δυτικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Θεσσαλίας, Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου, 
κι ας έχουν αστικό πληθυσμό κάτω από 50.000 κατοίκους».


Ο Δήμαρχος Βέροιας αναφέρθηκε και στον κάθετο άξονα της Εγνατίας, λέγοντας -ως απάντηση και στα όσα είπε λίγες ημέρες νωρίτερα ο αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κώστας Καλαϊτίδης- ότι «
ουδέποτε ο Δήμος Βέροιας μπλόκαρε την κατασκευή του κάθετου άξονα. Έχει γνωμοδοτήσει, ως όφειλε, εγκαίρως, αλλά η αποφασιστική αρμοδιότητα είναι της περιφέρειας και όχι του Δήμου ο οποίος μόνο γνωμοδοτεί», εξηγώντας επί δημαρχίας Ουσουλτζόγλου ακόμα, ο δήμος Βέροιας στήριξε την πρόταση να κουμπώσει στην είσοδο της Βέροιας, καθώς έτσι θα δινόταν η δυνατότητα στον επικέπτη να μπει στη Βέροια, κάτι που με την πρόταση για Μέση ή Κουλούρα δεν θα γινόταν.


Σε ερώτηση του
veriotis.gr σχετικά με την υποχρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ και τον αντίκτυπο που θα έχει αυτή στα έργα που θα λείψουν από την πόλη, ο κ. Βοργιαζίδης ανέφερε συγκεκριμένα ότι από την πόλη θα λείψουν έργα ύψους 10.000.000 ευρώ.


Δείτε φωτογραφίες και ολόκληρη την συνέντευξη τύπου:

















16 σχόλια:

  1. Θα λείψουν εμβληματικά έργα από το δήμο Βέροιας, όπως το ασανσέρ στην εληα που δεν βγάζει πουθενά και η μοναδική εξωτερική κυλιόμενη σκαλα στην Ευρώπη που επίσης δε βγάζει πουθενά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απλά κανένα από τα δύο δεν λειτουργεί

      Διαγραφή
    2. Γνωρίζεις γιατί δεν λειτουργούν; Οι συμπολίτες, ιδιαίτερα των μικρότερων ηλικιών, κάνουν σωστή - ενδεδειγμένη χρήση των δημόσιων και δημοτικών υποδομών; Καλή και χρήσιμη η κριτική αρκεί να είναι δίκαια και να απευθύνεται σε όλους τους εμπλεκόμενους (δημόσιους λειτουργούς - πολίτες0.

      Διαγραφή
    3. 5:38 : είναι απολύτως λογικό να μη λειτουργούν, αφού αυτοί που φωτογραφίζονται σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις θέλουν έργα βιτρίνας.
      8:05 : μιλάμε για δίκαιη κριτική και δεν κρίνεις αυτούς που αποφάσισαν την κατασκευή της βιτρίνας, αλλά αυτούς που κάνουν χρήση και ιδιαίτερα των μικρότερων ηλικιών τους οποίους δεν φρόντισαν προηγουμένως να μορφώσουν, αυτοί που τα "ξέρουν "όλα.

      Διαγραφή
  2. Ας ξεκινήσουμε από τα απλά όπως κάδους με καπάκια, ασφαλτοστρώσεις και μετά πάμε και στα εμβληματικά έργα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η παιδική χαρά μας κλειστή εδώ και χρόνια !!??????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το ''Κουλούρα - Πατρίδα'' είναι επείγον. Έλεος πια με τις νταλίκες και τα χιλιάδες αυτοκίνητα στον περιφερειακό. Πρέπει να να ανασάνει η Πόλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δήμαρχε,
    δηλαδή και εδώ, στο μοίρασμα των €€€, στο ..."τοπικό παίζουμε";;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. πολύ εμπεριστατωμένα τα είπε ο Βοργιατζίδης, θα ήταν καλό ν' ακούσουμε την απάντηση Καλαϊτζίδη- Τζιτζικώστα γιατί μάλλον κάτι δεν έγινε καλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΑΦΗΣΤΕ ΤΗΝ ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΙΤΕ ΠΛΑΙ Σ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σύντροφοι,
    Ένας πολιτικός, γόνος παλιάς μεγάλο αστικής οικογένειας, πάντα οργανωτικός, ετοιμάζει μεθοδικά την πολιτική του μετεξέλιξη, στην κεντρική πολιτική σκηνή με την παραδοσιακή καθαρή Δεξιά, η οποία ξανά γεννιέται. Στην πορεία αυτή θα πρέπει να μετρηθούν οι φίλοι.
    Τα συμπεράσματα δικά σας και τα υπόλοιπα μετά τις Ευρωεκλογές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Βοργιατζίδη δεν θέλατε για δήμαρχο ξανά? Καλά να πάθετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πελετιδης ...Πατρα...ρωτηστε και τους Πατρινους για τον δημαρχο τους..
    .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  11. Η πόλη στα χαμενα, οι νέοι Γερμανία, οι γέροι καφενεία.

    Ο δήμαρχος συμπεριφέρεται σαν δημόσιος υπάλληλος ένα χρόνο πριν το εφάπαξ της σύνταξης και ο αντιπεριφερειαρχης η επιτυχία του ή μεγαλύτερη για την ανάπτυξη του νομού Ημαθιας είναι ένα κτήριο για τις υπηρεσίες της νομαρχίας, που οι γειτονικοι νομοι το έχουν προ εικοσαετίας και τώρα ψάχνουν κονδύλια για θερμοπροσοψη.

    Έχουμε όμως το καλύτερο ρεβανί της Ελλάδας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Η Βέροια έχει τα μεγαλύτερα δημοτικά τέλη σε όλη την Ελλάδα. Ο καταστηματάρχης στην αγορά της πόλης πληρώνει περισσότερα από τη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα. Ντροπή και αίσχος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ