Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Διαμαρτυρία για τις γυναικοκτονίες και την βία κατά των γυναικών πραγματοποίησε η Ομάδα Γυναικών Βέροιας


Συγκέντρωση διαμαρτυρίας με αφορμή την τελευταία γυναικοκτονία, πραγματοποίησε το απόγευμα της Παρασκευής 12 Απριλίου 2024 στην πλατεία Δημαρχείου, η Ομάδα Γυναικών Βέροιας της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδος (Ο.Γ.Ε.).


Χαιρετισμό και σύντομες παρεμβάσεις έκαναν, η Έλλη Χατζηδημητρίου, μέλος της Ομάδας Γυναικών, ο Νίκος Νατζμέ, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ημαθίας «Γεώργιος Βουτυράς», η Κατερίνα Μπόσκου, περιφερειακή σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης και η Ιωάννα Σοφρόνωφ, που απήγγειλε ένα ποίημα της Κατερίνας Γώγου.


Στην εκδήλωση, την κεντρική ομιλία έκανε η πρόεδρος της Ομάδας Γυναικών Βέροιας Μίνα Λιμνίδου, αναφερόμενοι στα περιστατικά βίας κατά των γυναικών, την εγκληματική αδιαφορίας της κρατικής μηχανής που οδήγησε στον θάνατο μια νέα γυναίκα που βρήκε το θάρρος να καταγγείλλει τον κακοποιητή της στο Αστυνομικό Τμήμα, για την έλλειψη δομών επείγουσας φιλοξενίας κακοποιημένων γυναικών, ενώ αναφέρθηκε και στις διεκδικήσεις της Ομάδας, όπως:

- Εκτεταμένο δίκτυο δημόσιων και δωρεάν κοινωνικών υπηρεσιών και υποδομών για την προστασία γυναικών και παιδιών από την βία, χωρίς επιχειρηματική δράση και εμπλοκή ΜΚΟ.

- Μόνιμη σταθερή δουλειά με αξιοπρεπείς μισθούς και πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα για όλες, κοινωνική προστασία της μητρότητας και του γυναικείου οργανισμού και κάλυψη των αναγκών τους με δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες υγείας, παιδείας, πρόνοιας. Μέτρα στήριξης των εργαζομένων, των άνεργων γυναικών, των γυναικών από μονογονεϊκές και πολύτεκνες οικογένειες, επίδομα ανεργία χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την απελευθέρωση λευκών μπαλονιών με τα ονόματα των γυναικών που έχουν δολοφονηθεί.









3 σχόλια:

  1. Αγαπητές μου κύριες όσο και να συμφωνώ μαζί σας θα πρέπει να σας τονίσω ότι η δολοφονία είτε γυναίκα είτε άνδρα είναι μια αποτρόπαια πράξη και αυτή πρέπει να αναδεικνύουμε.Με μεγάλο σεβασμό σ αυτούς που χάθηκαν άδικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έμμεσα περνάει το μύνημα των ασφαλέστερων "γάμων" των ομοφυλόφιλων. Εκεί δεν υπάρχει βία μεταξύ τους.
    Τυχαία δεν προβάλλονται τον τελευταίο καιρό οι ενδοοικογενειακές βιαιότητες μεταξύ ανδρών και γυναικών, που πάντοτε υπήρχαν.
    Γι'αυτό ο κάθε παραδοσιακός να μην κατηγορεί τους ομοφυλόφιλους όπου μεταξύ τους υπάρχει αρμονική συμβίωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ.
    ΜΑΣ ΚΟΥΡΑΣΑΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ