Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Σε μαθητικό συνέδριο συμμετείχε το Γυμνάσιο Μακροχωρίου

Με επιτυχία και νέες συγκινήσεις ολοκληρώθηκαν και φέτος οι δράσεις της ομάδας Σχολικής Διαμεσολάβησης του Γυμνασίου Μακροχωρίου την Τετάρτη 24 Απριλίου 2024, καθώς αντιπροσωπεία μαθητών της ομάδας με τις υπεύθυνες καθηγήτριες Βάσογλου Ζαριφή και Αποστόλου Μαρία συμμετείχαν στο Μαθητικό Συνέδριο «Προχωράμε μαζί; 

Συζητάμε πρακτικές για την αλληλοκατανόηση και την ειρηνική συμβίωση στο σχολείο», που διοργανώθηκε από τη Δ.Δ.Ε Δυτικής Θεσσαλονίκης και πραγματοποιήθηκε στο 2ο ΓΕΛ-1ο ΕΠΑΛ Νεάπολης Θεσσαλονίκης (23-25/04/2024).

Παρά την απειρία τους, οι μαθητές/τριες μας ανταποκρίθηκαν άψογα στις απαιτήσεις ενός συνεδρίου και παρουσίασαν τα έργα και τις δράσεις που υλοποιήθηκαν κατά τη φετινή σχολική χρονιά στα πλαίσια του θεσμού της Σχολικής Διαμεσολάβησης, που εφαρμόζεται εδώ και τρία χρόνια στο σχολείο και έχει ως σκοπό την ειρηνική επίλυση των συγκρούσεων μεταξύ των μαθητών από τους ίδιους τους μαθητές/τριες και την αποφυγή φαινομένων αποκλίνουσας ή/και παραβατικής συμπεριφοράς.

Παράλληλα τα μέλη της ομάδας εκπαιδεύονται μέσα από βιωματικές δράσεις να αναπτύσσουν τον διάλογο, την ενεργητική ακρόαση, την ανεκτικότητα, τη συμπερίληψη, τη διαχείριση θυμού, την έκφραση συναισθημάτων, τη συνεργασία, την αυτοεκτίμηση και την ενσυναίσθηση έτσι ώστε να χτίσουν υγιείς σχέσεις.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ