Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Σε εργαστήριο πειραμάτων μετέτρεψαν τον Χώρο Τεχνών οι μελλοντικοί επιστήμονες του 3ου Γυμνασίου Βέροιας


Εντυπωσιακά πειράματα στο 3ο Πανηγύρι Φυσικών Επιστημών
Το 3ο πανηγύρι Φυσικών Επιστημών, διοργάνωσε το πρωί της Τετάρτης 17 Απριλίου 2024 το 3ο Γυμνάσιο Βέροιας, σε συνεργασία με τον δήμο Βέροιας. Η εκδήλωση αν και είχε προγραμματιστεί και φέτος στο πάρκο της Ελιάς, λόγω καιρού μεταφέρθηκε στο φουαγιέ του Χώρου Τεχνών.


Ομάδα από μαθητές και μαθήτριες της Γ' Γυμνασίου του 3ου Γυμνασίου Βέροιας και οι υπεύθυνοι καθηγητές τους, ο Φυσικός Βασίλης Τσισμανίδης και η Χημικός Κατερίνα Νίκα, συμμετείχαν εθελοντικά σε πρόγραμμα σχολικών δραστηριοτήτων με τίτλο «Πειραματίζομαι & Μαθαίνω» και εργάστηκαν καθ' όλη την διάρκεια της σχολικής χρονιάς, προετοιμάζοντας πειράματα Φυσικής και Χημείας, προκειμένου να τα παρουσιάσουν σε μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου σχολείων της πόλης μας.


Από το πρωί, το φουαγιέ του Χώρου Τεχνών μεταμορφώθηκε σε ένα τεράστιο εργαστήριο πειραμάτων, με τους μαθητές να έχουν κατασκευάσει αυτοσχέδιο περισκόπιο, βαρούλκο, ξηρό πάγο, οδοντόκρεμα... ελέφαντα, διέλυσαν φελιζόλ σε ακετόλη, επιμετάλλωσαν κέρματα, εξαφάνισαν ποτήρια, εκτόξευσαν μέχρι και πυραύλους, ενώ μπέρδεψαν τους επισκέπτες με μαθηματικούς γρίφους.


Οι επισκέπτες περιηγήθηκαν στον χώρο, παρακολούθησαν τα πειράματα Φυσικής και Χημείας που παρουσίαζαν οι μαθητές του σχολείου, αλληλεπίδρασαν με αυτά μαθαίνοντας με βιωματικό τρόπο αποσπάσματα από την ανεξάντλητη θεματολογία των Φυσικών Επιστημών, ενώ υπήρχε και η δυνατότητα αναμνηστικής selfie στον θάλαμο selfie booth που υπήρχε στην είσοδο του χώρου τεχνών.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και ο αντιδήμαρχος Παιδείας Ηλίας Τσιφλίδης, ο οποίος παρακολούθησε τα πειράματα των παιδιών.

Δείτε φωτογραφίες:












































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ