Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Μεγάλη ικανοποίηση για το 5ο Παιδικό Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών του Λυκείου Ελληνίδων

Το Σάββατο 20 και την Κυριακή 21 Απριλίου 2024 η πόλη της Βέροιας φιλοξένησε μια αξέχαστη εκδήλωση, το 5ο Παιδικό Φεστιβάλ

Παραδοσιακών Χορών, που διοργάνωσε το Λύκειο Ελληνίδων Παράρτημα Βέροιας.

Πρόκειται για μια πολύ αγαπητή στο κοινό πρωτοβουλία, που πραγματοποιείται ανά διετία και παρουσιάζει χορευτικές ομάδες παιδιών 5-16 χρόνων, τμήματα συλλόγων που ασχολούνται με την ελληνική μουσικοχορευτική παράδοση. Η ανταπόκριση στην πρόσκληση του ΛΕΒ για συμμετοχή ήταν συγκινητική. Πήραν μέρος πάνω από 700 χορευτές, ενώ το φεστιβάλ παρακολούθησαν συνολικά 850 θεατές. 

Το πρόγραμμα του διημέρου περιλάμβανε 24 ομάδες συλλόγων από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, όπως Αιτωλοακαρνανία, Αττική, Δράμα, Θεσσαλονίκη, Θεσπρωτία, Ιωάννινα, Καρδίτσα, Κιλκίς, Κορινθία, Λάρισα, Πιερία, Σέρρες, Χαλκιδική, και βέβαια δυναμικό παρόν έδωσαν σύλλογοι της Ημαθίας. Το κοινό αντάμειψε την άψογη ενδυματολογική και χορευτική εμφάνιση των παιδιών με το θερμό του χειροκρότημα.

Την εκδήλωση έντυσαν μουσικά οι «Εμπειροτέχνες» σε συνεργασία με τον Γιώργο Νταβλιάκο, αποδίδοντας απόλυτα το ηχόχρωμα κάθε περιοχής, ενώ ορισμένες ομάδες συνοδευόταν από δικούς τους μουσικούς και τραγουδιστές. 


Η Πρόεδρος και το ΔΣ του Λυκείου Ελληνίδων Βέροιας εκφράζουν τις ευχαριστίες τους προς όλους, όσοι συνέβαλαν στην επιτυχία αυτής της διήμερης εκδήλωσης. 

Τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη, τον Στρατηγό, τους συνδιοργανωτές της εκδήλωσης Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας, Δήμο Βέροιας και ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας, για τη διαρκή στήριξη και συνεργασία, τον Πρόεδρο της ΚΕΠΑ και όλο το προσωπικό για την πολύτιμη βοήθεια, τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, περιφερειακό τμήμα Βέροιας, τους Βαθμοφόρους του 3ου Συστήματος Προσκόπων Βέροιας και τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας για την αμέριστη βοήθεια. Τις αντιπροσωπείες των Λυκείων των Ελληνίδων και άλλων Πολιτιστικών Φορέων που έκαναν την εξαιρετική τιμή να συμμετέχουν σε αυτή τη γιορτή της παράδοσης. Τους εθελοντές, των οποίων η συμβολή ήταν τεράστια και αποφασιστική για την επιτυχία του φεστιβάλ, τους χορηγούς της εκδήλωσης, τον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, τα μέλη και τους φίλους του Λυκείου των Ελληνίδων. Τους μουσικούς για τις υπέροχες μελωδίες, την κ. Λαδά που ταξίδεψε για άλλη μια φορά το κοινό και τους Χριστοφορίδη Θοδωρή,  Γεωργιάδου Αφροδίτη – Ευδοξία και Μπαντή Άννα, που ανέλαβαν να απασχολούν τα παιδιά με παράλληλες δημιουργικές δράσεις.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στην ομάδα της Open Ways Events & Travel που είχε την οργανωτική επιμέλεια όλης της εκδήλωσης.

Μεγάλο Ευχαριστώ από καρδιάς στους γονείς των μικρών χορευτών, που εμπιστεύονται στο ΛΕΒ τα παιδιά τους για να γνωρίσουν το δρόμο της παράδοσης, τους μικρούς χορευτές για τις φιλότιμες προσπάθειές τους και τους χοροδιδασκάλους, που αναλαμβάνουν το δύσκολο ρόλο να οδηγήσουν με χορευτικά βήματα τα παιδιά στις ρίζες τους.




1 σχόλιο:

  1. ΠΟΛΛΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΑΡΙΑ ΣΤΙΣ ΚΥΡΙΕΣ ΤΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΕΙΑ ΤΗΣ ΣΤΕΓΗΣ ΣΑΣ Α,ΚΑΝΔΥΛΑΣ
    Ι

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ