Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Η «γιορτή των Μαθηματικών» ήρθε στη Βέροια


Διοργανώθηκε για πρώτη φορά και στην πόλη μας η Διεθνής Μαθηματική Εβδομάδα

Η 14η Διεθνής Μαθηματική Εβδομάδα με τίτλο «Η Μαθηματική Νοημοσύνη πέραν των παρατηρήσεων και πέραν της Τεχνητής Νοημοσύνης», διοργανώνεται το διάστημα 15 - 21 Απριλίου 2024, από το Παράρτημα της Κεντρικής Μακεδονίας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη.


Η 14η Διεθνής Μαθηματική Εβδομάδα ξεκίνησε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά από την Λάρισα, ενώ την Τρίτη 16 Απριλίου 2024 το απόγευμα, η Μαθηματική Εβδομάδα πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά και στη Βέροια, στο Παύλειο Πολιτιστικό Κέντρο.


Την εκδήλωση χαιρέτισε και συντόνιζε η πρόεδρος του Παραρτήματος Ημαθίας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, Χαρίκλεια Σαραφοπούλου, ενώ χαιρετισμό απηύθυηνα, εκ μέρους του Μητροπολίτη, ο Αρχιμ. Παύλος Σταματάς, η περιφερειακή σύμβουλος Συρμούλα Τζήμα, εκ μέρους του Δημάρχου Βέροιας, ο αντιδήμαρχος Καλλίστρατος Γρηγοριάδης, ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας Κώστας Παπαδόπουλος και ο εκπρόσωπος του παραρτήματος Ε.Μ.Ε. Θεσσαλονίκης Χρόνης Μωυσιάδης.


Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο κεντρικός ομιλητής Ιωάννης Αντωνίου που ανέπτυξε το θέμα «Η Κβαντική πληροφορία στην Μέση Εκπαίδευση».


Ακολούθησε η παρουσίαση των εργασιών των μαθητών του 3ου ΓΕΛ Βέροιας, Βασιλείου Ιωαννίδη, Ελισάβετ Λιόντου, Αικατερίνης Πατσαβούρα, Θωμαής Στανκίδου και Μαργαρίτας Φουκαλά, καθώς και οι ερευνητικές εργασίες των Μαθηματικών, Ιωάννη Απλακίδη, Νίκου Ιωσηφίδη και Γεώργιου Μπολοτάκη.
























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ