Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Σκέψεις και αναζήτηση μέσα από συμβολικές αναφορές «γεννήθηκαν» στο «Μαιευτήριο» του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.


Η παράσταση της ομάδας ΣΑΡΔΑΜ που έγινε sold out πριν... «γεννηθεί»!

Πρεμιέρα έκανε το απόγευμα της Κυριακής 21 Απριλίου 2024 η παράσταση «Το Μαιευτήριο» της ερασιτεχνικής ομάδας του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας «ΣΑΡΔΑΜ», ένα κείμενο του Θανάση Τριαρίδη σε σκηνοθεσία της Βάσως Ζώκου.


Το σκηνικό της παράστασης, μια αίθουσα αναμονής ενός μαιευτηρίου, στήθηκε στην αίθουσα εκθέσεων στον δεύτερο όροφο του Χώρου Τεχνών, όπου το κοινό παρακολουθεί
ετοιμόγεννες γυναίκες να περιμένουν, μαζί με τους συζύγους τους ή τους συγγενείς συνοδούς τους, να ανάψει το πράσινο φως για να μπουν με την σειρά τους στην αίθουσα πρόκλησης τοκετού. 


Η συζήτηση μεταξύ τους ξεκινά αμήχανα και τυπικά, όπως συμβαίνει άλλωστε στις αίθουσες αναμονής ενός μαιευτηρίου. Σε αυτή την αίθουσα αναμονής όμως, κανένας δεν μοιάζει να λέει την αλήθεια. Ο
ι χαρακτήρες αντιμετωπίζουν τις στιγμές της γέννησης και του θανάτου ταυτόχρονα, καθώς όλα διαδραματίζονται σε έναν κόσμο στον οποίο όλα είναι προκαθορισμένα, όλα είναι προγραμματισμένα από το κράτος και την επιστήμη, ακόμα και ο θάνατος. 


Τα παιδιά γεννιούνται και πεθαίνουν μέσα σε ένα προδιαγεγραμένο για αυτά κοινωνικό πλαίσιο, χωρίς τις εκπλήξεις της ζωής, χωρίς τις αγωνίες της, χωρίς ελπίδα. Ένας κόσμος που όσο μακρινός μοιάζει, τόσο κοντινός φαίνεται... σχεδόν ακουμπάει στο παρόν, όπως αναφέρει και στο σημείωμά της η Βασιλική Ζώκου.


Μια πλοκή πλούσια σε συμβολισμούς, που επέτρεψε στο κοινό να ερμηνεύσει το έργο με διάφορους τρόπους. Μέσα στην απλότητα του σκηνικού, οι ηθοποιοί κατέφεραν να μεταφέρουν στο κοινό τις εσωτερικές αναζητήσεις των χαρακτήρων.

«Το Μαιευτήριο» ανεβαίνει και σήμερα, με διπλή παράσταση, απογευματινή και βραδινή, με τις διαθέσιμες θέσεις να έχουν ήδη εξαντληθεί.




Συντελεστές 
Κείμενο: Θανάσης Τριαρίδης
Σκηνοθεσία: Βάσω Ζώκου
Βοηθός Σκηνοθέτη: Παπαδοπούλου Κορνηλία
Επιμέλεια Σκηνικού, Κοστουμιών: Δημήτρης Γεωργόπουλος
Φωτισμοί: Δημήτρης Γεωργόπουλος, Βάσω Ζώκου
Ηλεκτρολόγος: Γιώργος Βέγκος
Ηχοληψία: Αλέξανδρος Καροτσέρης
Creative / Art Αφίσας: Ισαβέλλα Κωνσταντούδη (μαθήτρια του τμήματος φωτογραφίας θεάτρου ‘Αμήχανοι’)
Φωτογραφίες: Δάφνη Τσολάκη, Δημήτρης Γεωργόπουλος (μαθητές του τμήματος φωτογραφίας θεάτρου ‘Αμήχανοι’)
Οργάνωση Παραγωγής - Προβολή: ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας

Επί σκηνής (αλφαβητικά): Αμπατζόγλου Δημήτριος, Βλαχοπούλου Αθανασία, Γρηγοριάδου Παρασκευή, Καραβασιλειάδη Σουμέλη, Κουτζάμπασης Τάσος, Παλουκίδου Έρρικα, Παπαδοπούλου Βικτώρια, Παπαδοπούλου Κορνηλία, Σερεμέτα Σάνυ, Τσατσάνη Δανάη, Χατζίδης Γιάννης














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ