Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Tη Νέα Υόρκη επισκέφθηκε ο Μητροπολίτης Βεροίας - Για τη χειροτονία του Επισκόπου Διοκλείας Νεκταρίου

Κατά το χρονικό διάστημα από 12 έως και 16 Απριλίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων μετέβη

στη Νέα Υόρκη, ανταποκρινόμενος σε πρόσκληση του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδιφόρου, προκειμένου να λάβει μέρος στην εις επίσκοπο χειροτονία του Θεοφιλεστάτου εψηφισμένου Επισκόπου Διοκλείας κ. Νεκταρίου.

Την Παρασκευή 12 Απριλίου ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε τον Αρχιεπίσκοπο στην έδρα του και στη συνέχεια παρέστη στην υποδοχή των Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς στον Ιερό ναό Αγίου Νικολάου Μανχάταν στο σημείο Μηδέν.


Το Σάββατο 13 Απριλίου το πρωί ο Σεβασμιώτατος έλαβε μέρος στο πολυαρχιερατικό συλλείτουργο και στην εις επίσκοπο χειροτονία του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Διοκλείας κ. Νεκταρίου στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος στο Μανχάταν.

Την Κυριακή 14 Απριλίου (Δ´ Νηστειών) ο Σεβασμιώτατος προέστη σε αρχιερατικό συλλείτουργο στον ίδιο Ναό και κήρυξε το θείο Λόγο. Στη συνέχεια έλαβε μέρος στην επίσημη Δοξολογία για την επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας με την παρουσία εκπροσώπων της Ελληνικής Κυβερνήσεως, του Ελληνικού και Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και της Ομογένειας. Ακολούθησε η καθιερωμένη παρέλαση στην 5η Λεωφόρο στο Μανχάταν.













7 σχόλια:

  1. Κύριοι της εκκλησίας από τα χρήματα που δίνετε σε ταξίδια και φιλοξενίες καλό θα ήταν να δίνατε λίγα και για την πρόσβαση των ατόμων ΑΜΕΑ στο Βήμα του Αποστόλου Παύλου, δικό σας είναι. Προχθές γίναμε παγκόσμια ρεζίλι με τη Μητέρα που κουβαλούσε το παιδί της στους ώμους της πάνω κάτω για να επισκεφθεί το μνημείο. Όλο το διαδίκτυο μιλούσε για αυτό. Στο κάτω κάτω να προσκηνίσουν ήρθαν και δεν μπορούσαν. Υπάρχει νόμος που λέει ότι όποιος χώρος δεν είναι προσβάσιμος στα ΑΜΕΑ κλείνει. Μην γίνει καμία καταγγελία. Θα γίνετε ρεντίκολο.
    Με τον ανάλογο σεβασμό.
    Ντροπή.
    (ελπίζω να το δημοσιεύσει η ιστοσελίδα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχεις απόλυτο δίκιο.
      Συμφωνώ.

      Διαγραφή
    2. Οι χώροι της Εκκλησίας δεν είναι δημόσιοι χώροι και ούτε υπόκεινται σε πολεοδομικές διατάξεις όπως οι ιδιωτικοί για να επιβληθούν κυρώσεις, οπότε κοίτα τα χάλια του Δήμου που μένεις και κάνε καταγγελίες εκεί που μπορείς, διότι είναι προφανές ότι ανήκεις σε κύκλους που βάλλουν κατά της εκκλησίας και της ορθοδοξίας και επιτίθεσαι στον μητροπολίτη. Η ντροπή και το αίσχος είσαι εσύ.

      Διαγραφή
    3. Δυστυχώς το γεγονότα δείχνουν ότι δεν υπάρχει ευαισθησία για το θέμα αυτό. Απόδειξη ότι τόσα χρόνια δεν έκανε τίποτα η Μητρόπολη.
      Όλη η ευαισθησία εξαντλείται στις προσοδοφόρες τελετές με εικόνες και κόκαλα Αγίων.
      Με τον ανάλογο Σεβασμό και εγώ, αλλά ΝΤΡΟΠΗ.

      Διαγραφή
    4. ΑΥΤΟ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΑΝ ΠΑΡΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΧΟΡΗΓΙΑ...

      Διαγραφή
    5. ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΟΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ...Ο ΑΝΑΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΔΗΛΑΔΗ.

      Διαγραφή
  2. Απο ολλα αυτα τα ευργετιματα που κανει η εκκλησια μαζι με τον φτοχο οβολο που προσφεουμε ολλοι ας κανει αλλα τοσα η επισιμη ψιφισμενη πολειτια και να μην καταχραζονται τον Ελληνικο λαο ,με τους φορους που καταβαλει στο βρομικο το σιστιμα το αγνωστων παρανομων ληστον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ