Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Εκδήλωση για την Μάνα διοργανώνει ο Σύλλογος Μικρασιατών Ημαθίας


Σε συνεργασία με τους Συλλόγους Πολυτέκνων, Πολυτέκνων με 3 παιδιά, της Μητρόπολης και της ΚΕΠΑ

Με μια όμορφη βραδιά στον Χώρο Τεχνών, θα τιμήσουν την «Μάνα, το θείο δώρο στον άνθρωπο» όπως τιτλοφορείται η εκδήλωση, ο Σύλλογος Μικρασιατών Ημαθίας, ο Σύλλογος Πολυτέκνων Ημαθίας και ο Σύλλογος Πολυτέκνων με τρία παιδιά Ημαθίας, η Ιερά Μητρόπολη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας και η ΚΕΠΑ Βέροιας.


Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της γιορτής της Μητέρας, με την στήριξη της θα περιλαμβάνει, πέρα από τους καθιερωμένους χαιρετισμούς, προβολή ενός βίντεο, την κεντρική ομιλία από την πρεσβυτέρα Ευαγγελία Βογιατζή Σαββίδη, απαγγελία ποιημάτων, αφιερωμένα στη μητέρα, του Βεροιώτη Μιχάλη Τσίτσα και χορευτικό από τους μικρούς χορευτές του Συλλόγου Μικρασιατών, χορευτικό από την Σχολή Χορού της Μελίνας Παπαδοπούλου αλλά και μια έκπληξη προς της μητέρες που θα παραβρίσκονται στην εκδήλωση.

Επίσης, θα συμμετέχουν οι μουσικοί, Παναγιώτης Κωνσταντινίδης, Ευστράτιος Κωνσταντινίδης, Άννα Κουτσιμανή και Κυριάκος Παλασίδης.


Με αφορμή την εκδήλωση, παραχωρήθηκε συνέντευξη τύπου στον Σύλλογο Μικρασιατών Ημαθίας, στο πάνελ της οποίας συμμετείχαν η πρόεδρος του Συλλόγου Αναστασία Παυλίδου, ο πρόεδρος του Συλλόγου Πολυτέκνων με 3 παιδιά Ημαθίας, Νίκος Μουρτζίλας, ο πρόεδρος του Συλλόγου Πολυτέκνων Ημαθίας Ιωάννης Βελέντζας και ο δημιουργός των ποιημάτων Μιχάλης Τσίτσας, ενώ παρόντα ήταν και μέλη του Συλλόγου.


«Αφορμή για την εκδήλωση στάθηκε η Γιορτή της Μητέρας, που αν και θα έπρεπε να την γιορτάζουμε κάθε μέρα, την διοργανώνουμε για να σας χαροποιήσουμε», ανέφερε αρχικά η κα Παυλίδου, η οποία παρουσίασε και το πρόγραμμα της εκδήλωσης.


Στο πρόβλημα της υπογεννητικότητας και τον χαμηλό δείκτη γεννητικότητας της Ελλάδας (μόλις 1,2), αναφέρθηκε ο κ. Βελέντζας, λέγοντας πως οι πολιτικοί δεν φαίνονται πρόθυμοι να βοηθήσουν τις πολύτεκνες οικογένειες, όχι οικονομικά, αλλά π.χ. με κάτι απλό που δεν θα τους κοστίσει, όπως οι μεταγραφές στα Πανεπιστήμια.

Θέλοντας να τονίσει το μεγάλο πρόβλημα της υπογεννητικότητας στη χώρα μας, κάτι που μαθηματικώς θα οδηγήσει στον αφανισμό του πληθυσμού της Ελλάδας, είπε πως τα τελευταία 14 χρόνια έχουν εξαφανιστεί 11 επαρχιακές πόλεις.


Στην Μάνα, την παραδοσιακή και νεότερη, αναφέρθηκε ο κ. Μουρτζίλας, τονίζοντας την μέγιστη σημασία που έχει η καθημερινότητα δίπλα της και λέγοντας πως η μάνα είναι μάνα ανεξαρτήτως νομοσχεδίου και θεσμικού πλαισίου και πρέπει να την γιορτάζουμε κάθε μέρα.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε και σε έναν σκοπό του Συλλόγου, να παραδειγματίσουν την κοινωνία να έρθει στο καθεστώς της τρίτεκνης οικογένειας, αναφέροντας παράλληλα μια θλιβερή πραγματικότητα, πως κάθε χρόνο χάνεται μια «Βέροια» από την Ελλάδα και πως το 2023 είχαμε αρνητικό ρεκόρ γεννήσεων, που είχαμε να δούμε από το 1911.


Τέλος, ένα απόσπασμα από την ποιητική του συλλογή, αφιερωμένη στην Μάνα, διάβασε ιδιαίτερα συγκινημένος, ο Μιχάλης Τσίτσας.


Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 8 Μαΐου 2024 και ώρα 20:00 στον Χώρο Τεχνών. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη, με προσκλήσεις που θα προμηθεύουν οι διοργανωτές.








Την αφίσα της εκδήλωσης επιμελήθηκε ο κ. Πάρης Παπακανάκης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ