Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Για τις προβληματικές συμπεριφορές των μαθητών μίλησαν στο Δημοτικό Πλατάνου - Πρασινάδας

Το «Κέντρο Κοινότητας Δήμου Αλεξάνδρειας με Παράρτημα Ρομά» του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής και Προστασίας της Υγείας της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού διοργάνωσε και υλοποίησε Δράση Επιμόρφωσης για τους εκπαιδευτικούς του Δημοτικού Σχολείου Πλατάνου – Πρασινάδας, με θέμα “Διαχείριση και αντιμετώπιση προβλημάτων συμπεριφοράς στο σχολείο μέσα από τις ιδέες της οικοσυστημικής και γνωσιακής- συμπεριφοριστικής προσέγγισης”.

Θετικές εναλλακτικές προσεγγίσεις αναφορικά με προβλήματα με τα οποία οι εκπαιδευτικοί έρχονται αντιμέτωποι στην καθημερινότητά τους, καθώς και. τεχνικές ενίσχυσης του θετικού κλίματος στη σχολική τάξη και προαγωγής της ψυχικής ευεξίας και ανθεκτικότητας στη σχολική κοινότητα αποτέλεσαν αντικείμενο της εν λόγω δράσης.

Η Δράση υλοποιήθηκε την Πέμπτη 18 Απριλίου 2024, από τις ψυχολόγους του «Κέντρου Κοινότητας Δήμου Αλεξάνδρειας με Παράρτημα Ρομά», κα Δέσποινα Παπαδοπούλου & κα Μαρία Τασσιοπούλου, με τη συμμετοχή και συνεργασία του διδακτικού προσωπικού του Δημοτικού Σχολείου Πλατάνου -Πρασινάδας. Εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο σχεδιασμού και πραγματοποίησης προγραμμάτων πρωτογενούς παρέμβασης σε σχολικές μονάδες του Δήμου Αλεξάνδρειας, με στόχο την πρόληψη και τη μείωση της πιθανότητας εμφάνισης προβλημάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ