Ο Αναπληρωτής Γ.Γ. της Κ.Ο. της ΝΔ, Τάσος Μπαρτζώκας, χαρακτήρισε ως δικαίωση τη σημαντική εξέλιξη της καταβολής, σήμερα, της συνδεδεμένης ενίσχυσης στον αραβόσιτο για τους αγρότες της Ημαθίας! Ένα ζήτημα εξαιρετικά πολύπλοκο, το οποίο ο Βουλευτής είχε θέσει υπόψιν του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Διονύσιου Σταμενίτη, στη συνάντησή τους στις 05/10/2023, όπου είχε μάλιστα επισημάνει στον κ. Υφυπουργό την ανάγκη να ληφθούν υπόψιν τα υπέργεια ύδατα στις καλλιεργήσιμες εκτάσεις αραβοσίτου στην Ημαθία, ώστε να ξεπεραστούν τα κωλύματα που υπήρχαν.
Όλο αυτό το διάστημα, ο Τάσος Μπαρτζώκας επέμεινε στην ανάγκη να δοθεί η ενισχυμένη ενίσχυση στον αραβόσιτο στους γεωργούς της Ημαθίας, σε συνεχείς επαφές του με τον ΟΠΕΚΕΠΕ, αλλά και την ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Επίσης, σήμερα αναμένεται να καταβληθούν από τον ΕΛΓΑ και οι αποζημιώσεις στους αγρότες, μετά τις ζημίες που είχαν επέλθει στις καλλιέργειές τους από καιρικά φαινόμενα, όπως και να γίνει η πληρωμή της συνδεδεμένης ενίσχυσης στο βαμβάκι, αλλά και των δικαιούχων των Προγραμμάτων για το κλίμα, το περιβάλλον και την καλή διαβίωση των ζώων- τα γνωστά ως ecoschemes.
Για όλα αυτά τα ζητήματα, ο Τάσος Μπαρτζώκας είχε καταθέσει τον περασμένο Ιανουάριο και ερώτησή του στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου στη Βουλή, όπου τόνιζε την ανάγκη να ολοκληρωθούν ταχύτερα οι διαδικασίες πληρωμής.
Όπως σχολίασε ο Βουλευτής, ο αγροτικός κόσμος ανέμενε με αγωνία την καταβολή των ποσών αυτών για να μπορέσει να ανταποκριθεί στις ιδιαίτερα αυξημένες οικονομικές υποχρεώσεις του. Είναι, επομένως, θετική η ανταπόκριση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στις συνεχείς εκκλήσεις του αγροτικού κόσμου για καταβολή των αποζημιώσεων αυτών αλλά και της συνδεδεμένης ενίσχυσης στον αραβόσιτο, ενώ ο Τάσος Μπαρτζώκας τόνισε για άλλη μία φορά πως θα βρίσκεται πάντα δίπλα στους αγρότες της Ημαθίας, στη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων τους.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ
-
Φέρει σοβαρά τραύματα στο κεφάλι και ρήξη σπλήνας - Μεταφέρεται διασωληνωμένος - Στήθηκε «γέφυρα σωτηρίας»
-
Αναστάτωση προκλήθηκε το πρωί της Πέμπτης 26 Μαρτίου 2026 στο κέντρο της Βέροιας, όταν ένα αυτοκίνητου ξέφυγε της πορείας του στην
-
Ξεσπά ο πατέρας της 24χρονης που ξυλοκοπήθηκε στη Βέροια: «Πήγε σε πιο βαρύ κώμα, ζητάω δικαιοσύνη»
-
«Έσπασε» στην Ανάκριση και παραδέχθηκε ότι αυτός την χτύπησε! Ο ξυλοδαρμός έγινε στο σημείο όπου βρέθηκε η κοπέλα
-
Σ' αυτό το σημείο χτύπησε το άτυχο παιδί Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή στη Θεσσαλονίκη δίνει ένας 7χρονος από
-
Ερώτηση σχετικά με την παρουσία μελών των Μαρτύρων του Ιεχωβά έξω από σχολικές μονάδες στη Βέροια έθεσε ο Κώστας Παλουκίδης, ζητώντας
-
Ισχυρός σεισμός εντάσεως 4,9 Ρίχτερ «ταρακούνησε» το Άγιο Όρος λίγο μετά τις εννέα το βράδυ της Τετάρτης 25 Μαρτίου 2026. Σύμφωνα με τα
-
Μεγάλη προσοχή, τα κλεφτρόνια καραδοκούν παντού! Μια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε την προηγούμενη Παρασκευή 20
-
Διαβάστε την επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας για την υπόθεση που έχει συγκλονίσει ολόκληρη τη Βέροια
-
Ο αστυνομικός με την χρυσή καρδιά Ήταν 25 Μαρτίου του 2020, όταν μια ξαφνική είδηση βύθισε στο πένθος,




Για την ακαρπία του 2023 πηγές να μιλήσεις ;
ΑπάντησηΔιαγραφήΜε τον ΣΤΑΜΕΝΙΤΗ
Γιατί κυριε Τάσο ήρθες στην Κουλουρα το 23! Προεκλογικά
Και αλλά μας είπες
Δίνουν ψίχουλα και το διαφημίζουν κιόλας
ΑπάντησηΔιαγραφήΤάσο για να ξέρεις μόνο το 50 ο/ο μην εκτηθεσαι ο ΕΛΓΑ είναι καθαρός από χρήμα
ΑπάντησηΔιαγραφή