Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Τίτλοι τέλους για το Χιονοδρομικό στο Σέλι

Η έλλειψη χιονιού και οι υψηλές θερμοκρασίες οδήγησαν στην απόφαση να διακοπεί η χιονοδρομική περίοδος

Η Επιτροπή Διοίκησης του Εθνικού Χιονοδρομικού Κέντρου Σελίου με ανακοίνωσή της γνωστοποιεί την επίσημη λήξη της χιονοδρομικής περιόδου 2023-2024. 

Παρ' όλη την ετοιμότητα του χιονοδρομικού κέντρου σ' όλα τα επίπεδα, δυστυχώς δεν κατέστη δυνατή η λειτουργία του λόγω της περιορισμένης χιονόπτωσης, αλλά και των ιδιαίτερα υψηλών για την εποχή θερμοκρασιών που επικράτησαν. 

«Ανανεώνουμε το ραντεβού μας με παράλληλες δράσεις έως την νέα χιονοδρομική σεζόν. Σας ευχαριστούμε θερμά όλες και όλους για την προτίμηση!» καταλήγει η ανακοίνωση του Χιονοδρομικού.

27 σχόλια:

  1. Ο πρόεδρος του Σελιου δεν θα φέρει χιόνι κρίμα μόνο λόγια και φωτό έχω καλό σχοινί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κάποιο βλάχοι ντεμέκ χιονοδρόμοι στην Βέροια τι θα κάνουν τώρα που θέλουν τα παιδιά τους να κάνουν καριέρα σκιέρ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γιατί εάν θα είχε χιόνι, με τέτοια διοίκηση θα δούλευε ρολόι!!!!!!!!!!
    Ο πρόεδρος του Σελίου, άσχετε στο πρώτο σχόλιο δεν έχει καμία σχέση με το χιονοδρομικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σας το είπα ότι τέλος το χιόνι για σκι στο Κάτω Βέρμιο.
    Μην προχωράτε ούτε την τεχνίτη χιώνοση. Ρίξτε τα λεφτά σε άλλες δράσεις για λειτουργία όλο το χρόνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μια χαρα θερμοκρασιες εχει στο Αρσουμπασι στα 1700+ για τεχνητη χιονωση....

      Διαγραφή
    2. Στο Κατω Βέρμιο στο χωριό που αναφερεσαι δεν θα μπει η τεχνητη.Θα μπει στο Χιονοδρομικό Σελιου στο Ασουρμπασι στα 1750 με 1900 μετρα.

      Διαγραφή
  5. Και του χρόνου με περισσότερο χιόνι και χαμηλές θερμοκρασίες για την τεχνιτη χιονόστρωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Είναι πολύ χαμηλό το υψόμετρο για χιονοδρομια δεδομένου και της αλλαγής της ατμόσφαιρας. Τέτοια υψόμετρο έχουν χιόνι μόνο στην κεντρική Ευρώπη. Έχει και άλλα χιονοδρομικά σε μιάμιση ώρα από την Βέροια που είναι καλά. Εξάλλου εκτός από σκι στο σελι δεν έχει και τι άλλο να κάνεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μια χαρα ειναι απο αποψη θερμοκρασιων το Ασουρμπασι στα 1750 μετρα.Απο τα πιο κρυα βουνα της Ελλάδας ειναι το Βερμιο, σύμφωνα με τον επισημο σταθμό.

      Διαγραφή
    2. Μα τα αλλα χιονοδρομικα δεν μας ενδιαφέρουν σαν Ημαθιωτες.Τεχητη χιονωση θα μπει οχι στο χωριό Κατω Βερμιο στα 1450 μερλτρα ,αλλα στο Χιονοδρομικό Σελιου δτο Αρσουμπασι στα 1750/1900 μετρα οπου εχει ιδανικες θερμοκρασίες.Και στα Πηγάδια η τεχνητη ειναι στα 1500 με 1900 μετρα.

      Διαγραφή
  7. Ότι κ να πούμε για το Σέλι... όση μελάνι κ να χυθεί θα είναι πάντα 50 χρόνια πίσω από τον εκσυγχρονισμό τόσο σε εγκαταστάσεις που έχουν να κάνουν με το σκι αλλά κ με τη διαμονή των επισκεπτών......χαμένη υπόθεση..... Αράχωβα κ μόνο Αράχωβα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τι μια χαρά θερμοκρασίες έχει ρε; Ούτε μια μέρα δεν κρατούσε το χιονι Σούπα Μεγάλη βλακεία το τεχνητό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μια χαρά ειναι στο Αρσουμπασι για τεχνητή

      Διαγραφή
    2. Πουθενά δεν έχει θερμοκρασία για τεχνητή χιονωση . Μη λέτε χαζά

      Διαγραφή
  9. ΣΙΓΑ ΡΕ ΞΙΠΑΣΜΕΝΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΑΧΩΒΑ. ΕΧΕΙ ΠΑΕΙ ΠΟΤΕ? ΚΑΙ Η ΑΛΛΟΔΑΠΗ ΠΟΥ ΜΟΥ ΚΑΘΑΡΙΖΕΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ, ΣΤΗΝ ΑΡΑΧΩΒΑ ΕΚΑΝΕ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ρε άιντε που μάθατε και το σκι, αλπινιστες της κακιάς ωρας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καϊμακτσαλάν μέχρι τον Μάιο ,φουλ χιόνι κ ποιοτικό αυτές τις μέρες σερί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καϊμακτσαλάν με άφθονο χιονι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Όσο υπάρχουν βλάχοι στη Βέροια η πόλη θα πηγαίνει προς τα πίσω. Και που είστε ακόμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσύ που μιλάς για τους βλάχους της Βέροιας ρε ανόητε μπορείς ναου πεις τη σόι μελέτη είσαι ??? Γιατί εμείς οι βλάχοι του Σελίου κάναμε δωρεά την τοποθεσία για να γίνει το χιονοδρομικό κέντρο ,που εσύ ο βλάκας δεν γνωρίζεις τίποτε ,αλλά μόνο λες μαλακίες

      Διαγραφή
  14. Αυτός που μιλάει συνεχώς για το Αρσούμπασι, αν είναι τα πράγματα όπως τα λέει γιατί δεν έκανε και εφέτος σκι εκεί ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ολα τα χιονοδρομικα σχεδον ηταν, ειναι και θα εινα αλλα πολυ περισοτερο εδω και 10 χρονια με τους ισχνους εως και ανυπαρκτους χειμωνες ζημιογονα.ομως ακομα και κερδοφορα να ηταν θα επρεπε τα λεφτα να επιστρεφουν πισω στις υποδομες των. βγαλτε τα λιφτ και ξαμολυστε τα ζωα στα βουνα εκει ηταν ειναι και θα ειναι τα λεφτα. οσο για την τεχνητη χιονωση στο σελι μονο μιζα φενεται να κρυβεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Το τεχνητό χιόνι προκαλεί μια σειρά αλλαγών στο φυσικό περιβάλλον:
    1. Το τεχνητό χιόνι τείνει να λιώνει πολύ πιο αργά από φυσικό χιόνι. Αυτή η καθυστέρηση μπορεί αλλάξει τα κανονικά επίπεδα του υδροφόρου ορίζοντα. Ο υδροφόρος ορίζοντας είναι το όριο μεταξύ εδάφους κορεσμένου με νερό και το ξηρό έδαφος. Κάτω την επιφάνεια του εδάφους, ορισμένες κοιλότητες είναι πλημμυρισμένες με νερό. Οι επιπτώσεις στον υδροφόρο ορίζοντα έχουν τη δυνατότητα να αλλάξουν τη βιοποικιλότητα ενός τοπικού οικοσυστήματος.
    2. Πολλές φορές δημιουργούνται ειδικοί ταμιευτήρες για την παροχή νερού με σκοπό την παραγωγή τεχνητού χιονιού. Αυτά τα τεχνητά υδάτινα σώματα έχουν μεγάλες επιφάνειες, αυξάνοντας έτσι τα επίπεδα εξάτμισης σε αντίθεση με τη φυσική ροή που θα είχε το νερό στο φυσικό περιβάλλον.
    Όλες αυτές οι αλλαγές στο φυσικό περιβάλλον έχουν τη δυνατότητα να διαταράξουν τη φυσική ισορροπία του κύκλου του νερού με άγνωστες μακροπρόθεσμες επιπτώσεις.
    3. Η παραγωγή τεχνητού χιονιού απαιτεί μεγάλα ποσά ενέργειας. Αν αυτή η ενέργεια βασίζεται σε ορυκτά καύσιμα, τότε το τεχνητό χιόνι συμβάλλει ακόμη περισσότερο σε εκπομπές θερμοκηπικών αερίων. Ως εκ τούτου, η χρήση του τεχνητού χιονιού γίνεται και μέρος του ενεργειακού προβλήματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ας κρατήσουν οι χοροί και τα τσίπρα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ