Μήνυμα Βοργιαζίδη για την 25η Μαρτίου
Μήνυμα προς τους δημότες για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου απευθύνει ο Δήμαρχος Βέροιας Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης. Στο μήνυμά του αναφέρει:
Με απέραντο σεβασμό τιμούμε και γιορτάζουμε αυτές τις μέρες τη διπλή γιορτή του Έθνους. Η επέτειος της 25ης Μαρτίου μαζί με τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου αποτελούν πηγή έμπνευσης και φάρο των ιδανικών της ελευθερίας.
Οι αγώνες των ηρώων μας, των προγόνων μας, δίνουν το παράδειγμα του πνεύματος αυτοθυσίας και ανιδιοτέλειας που μας ακολουθεί. Δύο αιώνες μετά, η Ελληνική Επανάσταση του ’21 αποτελεί το σημαντικότερο γεγονός στην ιστορία του ελληνικού έθνους. Το θάρρος και η ομοψυχία απέναντι στους ισχυρούς της εποχής κατάφερε να επιτύχει κάτι που φάνταζε ανέφικτο, την ελευθερία ενός λαού και την ανεξαρτησία του Ελληνικού κράτους λίγα χρόνια αργότερα.
Τα διδάγματα της ιστορίας που γράφηκε με αγώνες και αίμα, μας συνοδεύουν και μας καθοδηγούν μέχρι σήμερα. Το αίσθημα αυταπάρνησης των ηρώων του ’21 και το άκαμπτο αγωνιστικό τους φρόνημα οδήγησαν στην απελευθέρωση και την αυτονόμηση του έθνους, αποτελώντας έως σήμερα την εθνική μας παρακαταθήκη.
Είναι χρέος και υποχρέωσή μας απέναντι σε εκείνους που έγραψαν την ιστορία να μεταλαμπαδεύουμε στις επόμενες γενιές τον διαχρονικό στόχο της προόδου.
Χρόνια Πολλά στους Βεροιώτες και τις Βεροιώτισσες!
Ο Δήμαρχος Βέροιας
Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ
-
Μόνο απέραντη θλίψη προκαλεί η θέα ενός τέτοιου κηδειόχαρτου. Η φωτογραφία ενός κοριτσιού μόλις 18 ετών, που αντί να κάνει όνειρα
-
Στο πένθος βυθίστηκαν τα δύο ορεινά χωριά της Βέροιας, Ριζώματα και Σφηκιά, έπειτα από την τραγική είδηση του θανάτου της Κατερίνας
-
Τραγική κατάληξη είχε η αναζήτηση της 18χρονης κοπέλας στον καταρράκτη Δερματά στα Ριζώματα, καθώς αργά το απόγευμα της
-
Έφυγε από την ζωή σε ηλικία 79 ετών ο Χρήστος Ουζούνης. Η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 31 Αυγούστου και ώρα 12:00 μ.μ., στον
-
Η κοπέλα είχε δώσει το κινητό στον 17χρονο φίλο της για να τη φωτογραφίσει - Τι εξετάζουν οι Αρχές για τα αίτια του θανάτου
-
Αλλαγή σκυτάλης στην ηγεσία της Τροχαίας Βέροιας, καθώς νέος διοικητής αναλαμβάνει ο Αστυνόμος Α΄ Ηλίας Καραγιάννης, ένας
-
«Ο Καλλικράτης απέτυχε! Μας δημιούργησε πολλά προβλήματα στην καθημερινότητα»
-
Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση Βαρύ παραμένει το κλίμα στην Ημαθία μετά τον τραγικό χαμό της
-
Μεγάλη κινητοποίηση βρίσκεται σε εξέλιξη το απόγευμα της Πέμπτης 27 Αυγούστου στην περιοχή των Ριζωμάτων Ημαθίας, για τον εντοπισμό
-
Επεκτάθηκε σε χαμηλή βλάστηση - Έκλεισε η κυκλοφορία στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη





Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.