Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Έκαψαν τον καρνάβαλο με παρέλαση, μουσική και χορό στο Μακροχώρι


Τι κι αν ο καιρός δε συνεργάστηκε, στο Μακροχώρι δεν πτοήθηκαν και πραγματοποίησαν για ακόμη μια χρονιά επιτυχώς, το έθιμο της καύσης του καρνάβαλου. Το απόγευμα της Κυριακής, 17 Μαρτίου 2024, παιδιά, γονείς και κάτοικοι του Μακροχωρίου και των περιχώρων συγκεντρώθηκαν στο πρώην Δημαρχείο, όπου ξεκίνησε η καρναβαλική παρέλαση.



Με μεγάλη συμμετοχή, το άρμα του Συλλόγου Ντόπιων του χωριού οδήγησε την παρέλαση, η οποία είχε ως προορισμό την πλατεία Καστοριανών, εκεί όπου ο καρνάβαλος ήταν σε θέση μάχης με τα πρόσωπα των αρχηγών των κομμάτων της Βουλής και τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Βαλάντη Κεχαΐδη επάνω του.

Υπό καρναβαλικά ακούσματα, η παρέλαση έφτασε στον προορισμό της, η φωτιά άναψε και όλοι διασκέδασαν γύρω της, με μουσική, χορό, παιχνίδι, φαγητό και παραδοσιακά εδέσματα από τον Σύλλογο Ντόπιων Μακροχωρίου.

Δείτε φωτογραφίες:


























4 σχόλια:

  1. Από την ακολουθία της βάπτισης:
    Ο ιερέας: «Αποτάσση τω Σατανά; και πάσι τοίς έργοις αυτού; και πάση τη λατρεία αυτού; και πάσι τοις αγγέλοις αυτού; και πάση τη πομπή αυτού;»

    Ο ανάδοχος: «Αποτάσσομαι».
    Πόσοι ανάδοχοι και πόσοι βαπτισμένοι χριστιανοί τηρούν την υπόσχεση που έδωσαν να μην ακολουθούν την πομπή του διαβόλου?
    Κάθε χρόνο, τέτοιες μέρες, τον χαβά τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι Πραγματικοί Χριστιανοί είναι λίγοι και Οι Έλληνες ακόμα λιγότεροι

      Διαγραφή
  2. Διαφέρει σε κάτι από το πολιτικό βάραθρο που βρίσκεται η χώρα;;;η αδιαφορία του κόσμου και το εν ονόματι της δήθεν Δημοκρατίας δούλεμα στο λαό των πολιτικών καλά κρατεί...αλλά τι έλεγαν κάποιοι παλαιότεροι...άρτον και θεάματα ...και μετά υπνο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλό καρναβάλι καλή σαρακοστή κύριοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ